|
|
- düşünceleriyle birlikte zamanını da pazarlama uzmanıdır. beyin taciridir.
- üniversitelerde bulunan öğretim üyelerine verilen ad.
- türkçemiz'de yanlış kullanılan bir kelimedir.
mina urgan'ın söylediğine göre; üniversitelerde yüksek lisans yapan öğrencileri veya öğretim üyelerini kapsamamaktadır bu tanım. bir kimseye "akademisyen" diyebilmek için o kimsenin bir akademide eğitim görmesi gerekmektedir.
- düşünen(veyahut öyle olduğunu iddia eden) insanlardan oluşmuş bir ordu düşleyin , amirali var, generali var, yüzbaşısı, onbaşısı , eratı var...
işte o akademisyendir, akademiktir, on kaplan gücündedir.(skuba, 05.06.2006 23:02)
- hayatı yanlış anlayan insandır genelde. hayat belirli kalıplara, belirli bakış açılarına sığmaz, ama akademisyen genellikle olmayanı oldurmaya çalışandır.
sayısal alanları yine anlıyorum da, sözel alanlardakiler çoğu zaman çekilmez oluyorlar. bir şeyler eksik kalıyor hep. hele ilahiyatçı akademisyenden allah korusun.
- üreten ve öğreten kişidir.
- devlet üniversitelerinde,genellikle(dışarıdan iş almadığı sürece)çok kazanamayan, ancak özel üniversitelerde parayı götüren kişidir.
- (bkz: asmalı mescit)
- akademik kariyer yapan kişidir. bu ister yükseklisans veya doktora öğrencisi olsun, ister eğitimini tamamlamış bir öğretim üyesi (yrd doç, doç, prof) olsun farketmez. bu yüzden zaten biri araştırma görevlisi, biri profesör olan iki akademisyene mesleklerini sorduğunuzda, araştırma görevlisinden "akademisyen", profesörden "profesör doktor" cevabını alırsınız. yani mesleğini daha önemliymiş gibi lanse etme konusunda araştırma görevlileri için tutunacak bir daldır akademisyenlik ünvanı.
(durgan, 18.08.2008 19:25 ~ 23:38)
|