her an hayatın sırrını söylemeye eğilimli kısık sesiyle baygın baygın konuşan arada sırada yaşı veyahut sigara yüzünden olsa gerek öksüren elinde raket gibi kullandığı sopasıyla anlatım sırasında vücut dilini iyi derecede kullanan karizması on numara karakter.
derin not:sigara içiyor olmalıdır zira ne zaman gelse duman içinden çıkıyor.nargilede içiyor olabilir tabi.
sakalının aklığı yaşından ya da ırsi bi durumdan ileri gelen, oğlu ya da kızı ve torunu olan insandır. hatta insan değildir, supermandir. pelerini felan vardır. sayısal sonuçlarını bilir.
rüyaların vazgeçilmeyen ak sakallı dedesi.hemen hemen herkesin rüyasına girmiştir.ben hariç benim daha rüyeme girmedi bundan sonra girer mi girmez mi bilmem artık.
yanlış hatırlamıyorsam kanal 7'de dini içerikli bir programda, canlandırmalardan birinde ak gandalf olarak gösterilip, aklımda kendine tamamen yeni bir imaj çizmiş kişi.
minik tatlı kız ilk kez tanımadığı bir yaşlıyı rüyasında görür;
- aa! amca sen kimsin
+ beni tanımadın mı? her zaman geliyordum ya
- hayır! seni ilk kez görüyorum
+ dikkatlice bak
- ?!? kimsin sen? ne işin var rüyamda. anneeee!
+ sus sus yardım etmeye geldim. ben ak sakallı dedeyim
- !?!
+ yeni imajım. saçlar kısa, sakal yok, küpe de takcaktım da .. vazgeçtim
rüyamda bir kere bile görmediğim, nurun simgesi dede.
bir gece diyorum, rüyama gelse;
-bak dedirten başlık, her gittiğin yerde şemsiyeni unutma, daha dikkatli ol, bütün servetini yatırdın lan manyak, şemsiye üreticileri bayram ediyo senin sayende.
bu dedemiz ilginç bir biçimde 2000’li yıllardan sonra elini eteğini çekmiştir şehir insanlarının ekseriyetle rutin konulara sahip beşeri rüyalarından. ama durum köylerde ve küçük yerleşim yerlerinde böyle değildir, en azından bizzat gördüğüm bir iki köyde inin de, cinin de, bu dedenin de hala görülmekte olduğunu anlattı insanlar.
ama artık çoğumuz ak sakallı dedenin bile sallamadığı, adeta çekip gittiği bir şehirde yaşıyoruz.
çok kısıtlı bir işleve sahiptir ya da uyandığımızda öyle hatırlıyoruz. hatırlanan 2 şey vardır kendisi ile ilgili, 1.si yüzünün nur saçtığı 2.si ise gören kişiye "gel gel" demesidir. ayrıca suavi çevremizde görebileceğimiz ak sakallı dedelere bir örnektir.
bir hayal kahramanıdır. şimdi ben söylersem beni ciddiye almazlar, bari ciddiye alınması kuvvetle muhtemel biri üzerinden ileteyim söyleyeceğimi
şeklinde düşünen kişilerce yaratılmıştır.
artık çağa ayak uydurup top sakallı dede olmasının zamanı gelmiş dededir. insan dede de olsa yeniliklere açık olmalı, rüyalarına girdiği gençlerin daha benimseyeceği şekillere girmelidir.
yaklaşık on iki yıl önce verdiği sayısal loto tüyosundan( rakamları hiç değiştirmeden on iki yıldır her hafta oynuyorum )sonuç alamadığım dededir.buradan ak sakallı dedeye şöyle bir mesaj iletmek isterim.''dede, dede.! kahvede oturup benim gibi saf gençlere sayısal loto tüyosu vermekten vazgeç. biliyorum sen kendince kafa buluyorsun ama gençlerin de hayalleriyle oynuyorsun.''
(bkz: ak sakallı dedeye sözlükten mesaj vermek)
yolcu uçağı arızalanır ve okyanusa düşer, kazadan sadece yüzerek adanın birine çıkan pilot kurtulur. aradan aylar geçtikten sonra yalnızlıktan dem vuran pilot ellerini açıp "allahım ben çok sıkıldım burada, nolur bana arkadaş gönder " diye dua eder. o esnada gökten atların üstünde yamyamlar inmeye başlar. bu yamyamlar pilotun üzerine üzertine gitmektedirler, yenileceğini düşünen pilot yine ellerini havaya kaldırıp "allahım nolur bana yardım et "der. o sırada yanında ak sakallı dede belirir.
a : ak sakallı dede p : pilot
p : ak sakallı dede nolur bana yardım et.
a : al şu mızrağı en öndeki yamyamın göğsündeki parlak noktayı vur evladım.
p : tamam ak sakallı dede.
mızrağı alıp en öndeki yamyamın göğsündeki parlak noktadan vurur pilot. yamyamların duracağını beklerken daha da delirmişçesine üzerine doğru gelmeye başlarlar. pilot telaşlı bir şekilde ak sakallı dedeye döner.
p : ak sakallı dede bunlar daha da delirmişçesine üzerime geliyorlar lütfen yardım et.
a : sen mızrağı en öndekinin göğsüne sapladın mı?
p : evet dedecim.
a : tam o parlak noktaya mı?
p : evet dedecim.
a : ( kollarını birleştirir ve ibnemsi bir bakışla ) haha şimdi yar..ğı yedin işte.
hayatımızda hiç görmediğimiz ama herkesin zor anlarında gelmesini beklediği dededir. orda bir köy var uzakta gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür olayı. bu dede imaj değişikliğine uğramış olabilir ama biz hala aynı dedeyi bekleriz.bir diğer mevzu da niye dede? nine olmaz mıydı?kadın- erkek eşitliği nerde kaldı? erkek egemenliği rüyalarımıza bile mi sinmiş? feminenlik değil de cinsiyetle dini olgular ne kadar ilişkili? kafa karıştırcı bir dede sendromu.