belki ilginizi çeker
  1. · ak
  2. · aqp
  3. · recep tayyip erdoğan a rte demek ibneliktir
  4. · türkiye deki demokrasinin kalitesi
  5. · akp
  6. · chp ye itc demek edeplidir
  7. · ak parti değil akp
  8. · edebi edepsizden öğren
  9. · akp ye ak parti diyen beyinsizler
  10. · msn e mesene diyen insan tipi
gündem
  1. · onur öymen
  2. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  3. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  4. · ezel
  5. · günün tek kelimelik özeti
  6. · disko kralı
  7. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  8. · tarsus belediyesi
  9. · dört

ak partiyi akp olarak kısaltanlar edepsizdir  

sayfa  / 4
  1. (bkz: @3538705 )
    (pırlanta, 03.06.2009 19:20)
  2. googlefight sonuçları şu şekilde;

(bkz: http://www.googlefight.com/...)

ancak böylesine ciddiyetsiz bir kaynak göstererek kaale alınabilecek, arada bir vuku bulan saçma başbakan beyanatlarından biri.
    (seroo, 03.06.2009 19:25)
  3. (bkz: vanminüt diyen edepsizdir)
    (adnan, 03.06.2009 19:29)
  4. saygın başbakanımızın grip olabileceği şüphesi uyandıran açıklamasıdır.
    türkçe dilbilgisi kurallarına göre;
    1. kuruluş, kitap, dergi ve yön adlarının kısaltmaları genellikle her kelimenin ilk harfinin büyük olarak yazılmasıyla yapılır.örneğin: tbmm (türkiye büyük millet meclisi), tdk (türk dil kurumu), abd (amerika birleşik devletleri)
    buradan yola çıkarak "adalet ve kalkınma partisi" isimli kuruluşun kısaltmasının "akp" olmasından daha normal, "ak parti" olarak kısaltmaktan da daha anormal bir durum yoktur. kaldı ki açıklamasında "partimizin kısaltması ak partidir" diyen başbakanımızın eğitim ve öğretim hayatından şüphe edilmesi, mümkünse bundan sonraki seçimlerde başbakan ve diğer üst düzey yöneticileri seçmek için de kpss uygulanması en doğru yaklaşım olacaktır.

ağzından saçılan köpükleri görebildiğim bir kişinin dilbilgisi kurallarına dahi etkide bulunmaya çabalaması vaktin geldiğini göstermektedir ey gençlik.
    (drummerlizard, 03.06.2009 19:33)
  5. bize uzun uzun;

gericisiniz diyin
    piyasacısınız diyin
    laik değilsiniz diyin
    dincisiniz diyin
    dinden prim yapmayı görev edinmiş diyin
    özelleştirmecisiniz diyin
    satılığa çıkarmak huyunuz diyin
    işçiye emekçiye düşmansınız diyin
    ya sev ya terketçi diyin
    amerikancısınız diyin
    ab'ci diyin
    insan düşmanısınız siz diyin
    ölüm sebebisiniz diyin

bu memlekette ne poh varsa o sizsiniz işte diyin

diye ısrar eden edepsizler. yo haksızlık etneyelim edepsiz demeyelim şimdi. onlar bize vermiyolar ama biz onlara hakettiklerini verelim di mi. adamlar haklarını istiyorlar. biz böyle şeylerle uzuuun uzuuun anılmak istiyoruz diyorlar. alın dedik.
    (bilebilebiikikere, 03.06.2009 19:34 ~ 19:35)
  6. edepsizliğin ayaklara düştüğünün belgesi bir sözdür. insan o kadarcık şeyden edepsiz oluyorsa gerçöekten edepsiz olarak nitelendireceklerimize de orospu çocuğu diyeceğiz heralde...
    (bana bir nick bulun, 03.06.2009 19:36)
  7. ciddi anlamda hafıza bozukluğuna işaret eden bir beyanat...

partisinin adını sözüm ona adalet ve kalkınma partisi olarak koyan birinin çıkıpta kısaltmasını ak parti diye nitelemesi çok tuhaf. kısaltması bildiğin "akp" işte anacım.
    hadi tamam oldu size ak parti diyelim ama karşılığında hatırı kalmasın diye anavatan partisi'nin kısaltmasını da bundan böyle ana partisi olarak telaffuz edelim, ki aksi edepsizliktir herhal. (the not: anap'la bir göbek bağım yoktur)
    (ben yildiz gece cikip bakin, 03.06.2009 19:38 ~ 19:39)
  8. konuşma metinlerini kimin yazdığını merak ettiğimakp başkanı söylemi.hayır şimdi türkçe'nin kurallarına bu kadar aykırı bir konuyu milletin ortasında bu kadar rahat savunduracaksın ve ondan sonra da işinin başında kalacaksın. gerçekten tanışmak istiyorum o konuşma metinlerini hazırlayan insanla. bir başbakanla bu kadar dalga geçilmez. yazık lan. üzülüyoruz.
    (fakespeare, 03.06.2009 19:41 ~ 19:55)
  9. yazarının aynı zamanda bir sözlük yazarı olabileceğini düşünmeye başladığım başbakan konuşmalarından an itibari ile sonuncusu.
    yoksa birileri metin yazarının bilgisayarını hackledi de çıktı almadan önce metinleri mi değiştiriyor, yoksa o camlı gizli görüntülü prompterın başındaki adam mı baltalıyor anlayamadım halen.
    (drummerlizard, 03.06.2009 19:45)
  10. (bkz: aqp)
    (kymindis, 03.06.2009 19:47)
  11. (bkz: aaaa keeee peeeee)
    (goriot ana, 03.06.2009 19:48)
  12. büyük ihtimalle bu edepsizlerin köyünde göte göt deniyordur.
    (nickbulamadımvalla, 03.06.2009 19:54)
  13. yeri geldi kelle olduk, samiyetsiz olduk, anamızı aldık gittik. şimdi de edepsiz olduğumuzu öğrendik. daha çok öğreneceğimiz şey var bu rte'den.

(bkz: recep tayyip erdoğan'a rte demek ibneliktir)
    (boltzmann constant, 03.06.2009 19:57)
  14. akp demeyelim de ne diyelim? kanepe mi diye hitap edelim? şuan da hem yazarken hemde sesli olarak söylüyorum akp. cumhurbaşkanın, başbakanın, bakanların, milletvekillerinin yüzüne karşıda hiç tereddütsüz söylerim. hiç birşeyde olmaz bana onların dokunulmazlığı var istediklerini söylüyorlar, saçmalıyorlarsa benimde deli raporum var. delirtiniz adamı aq.

- verlan hunimi yarrak. sanada bundan sonra yrrk diyecem.
    (v for vendetta, 03.06.2009 20:00 ~ 11.06.2009 15:27)
  15. adalet ve kalkınma partisi olan bir partiye ak parti demek asıl edepsizliktir. ayrıca başbakana en kısa süre içinde türkçe dersi almasını öğütlüyorum. komik oluyorsun ama.
    (benbirtekahmetisevdim, 03.06.2009 20:10)
  16. kim olursa olsun, hangi makam olursa olsun kendi vatandaşına hakaret etmesini haklı çıkartmayan bir davranış örneği olan cümledir. bu söz üzerine çok rahat hakaret davası açılabilir. üstelik tdk'nın belirttiği kısaltmaların okunuşu konusunda da cahil birisi olduğunu kanıtlamıştır.
    (guenhwyvar, 03.06.2009 20:18)
  17. -başbakanım 100 kişiye sorduk
    +ne sordunuz?
    -akp'ye ak parti mi diyorsunuz yoksa akp mi diye.
    +sonuç?
    -yaptığımız istatistiğe göre ak partiye akp diyenler çoğunlukla edepsizmiş efendim.
    +vay edepsizler.
    - yaa yaa.
    +araştırmayı nerde yaptınız?
    -sonuçlarda bize kolaylık olsun diye akp merkez binasında.
    +yok ya?
    -allah kuran çarpsın.
    +tövbe. e o zaman diğer kısım da çoğunlukla edepsiz oluyor.
    -işte, orasını karıştırmasak diyorum.
    (sofsotik, 03.06.2009 20:31 ~ 20:31)
  18. (bkz: tayyip ne içtiyse aynısından istiyorum)
    (emir cool u, 03.06.2009 20:34)
  19. (bkz: öyle deyip de beni üzme)
    (emphatique, 03.06.2009 20:40)
  20. (bkz: göte göt derler)
    (haarp131, 03.06.2009 20:41 ~ 20:41)
  21. başbakandan çok doğru bir tespit daha. ben buna katılmayacaklara kesinlikle mantıklı insan muamelesi yapamam. biz ülke olarak bilimde, sanatta, ekonomide ve siyasette zaten çok ileri bir toplum olduğumuz için, gündemimizde "söz konusu partiye akepe mi desek? ak parti mi desek?" tadında tartışmaların bulunması son derece kabul edilir bir şeydir.
    (retrospect, 03.06.2009 20:50)
  22. akp'ye hak etmediği şekilde ak (!) parti demektense edepsiz olmayı tercih ederim lakin padişah olmadığı için kendisi ( her ne kadar bazıları öyle yakıştırsa da ) ferman buyuramayacak ve beni edepsiz ilan edemeyecektir. ulan bir tek bizde vardır herhalde halkına edepsiz diyen başbakan.

a-ke-pe işte. zaten adaletli yahut kalkındırıcı bir tarafın olmadığı halde - gerçi kendine adil ve kendini kalkındıran bir parti olduğu bir gerçek haklarını yemeyelim- adalet ve kalkınma adını almışsın bir de ak adını mı alacaksın. sinirlendirme rte a-ka-pe derim bak !
    (lady viola, 03.06.2009 20:59)
  23. rte nin bazı konularda rakipsiz olduğunun yeni belgesi söz.kendisiyle yarışıyor eleman.
    (gebesh, 03.06.2009 21:10)
  24. rte'nin 6 yıldır başkanı olduğu partisinin adını ak parti olarak bildiğine kanaat getirdiğim açıklamadır. halbuki rte'nin sandığı gibi ak iki harften oluşan saf, beyaz anlamına gelen bir kelime değil; ak, aydınlık ve kalkınmanın kısaltılmasıdır. eğer, başbakan: "aydınlık ve kalkınma partisini akp diye kısaltanlar edepsizdir." diye bir açıklama yapsaydı hafiften mantıklı olacaktı. kavram kargaşası yaşayan başbakanımız, ilerleyen günlerde "pk kurdistan'a pkk diyen de ahlaksızdır." derse ona da şaşırmam.

not: bu arada rte yazdığım için özür dilerim; rt erdoğan yazmalıydım. ne o öyle f.d gibi... edepsiz miyim neyim?
    (çikoprens, 03.06.2009 21:11)
  25. + arkadaşım aracını benimkinin arkasına parketmişsin çeker misin lütfen?
    - bir dk beyefendi hemen çekiyorum.
    + (gazetesine göz atar) aa akp gene yapmış yapacağını..
    - ne dedin lan sen !!!!11
    (cuore sportivo, 03.06.2009 21:12)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil