saygın başbakanımızın grip olabileceği şüphesi uyandıran açıklamasıdır.
türkçe dilbilgisi kurallarına göre;
1. kuruluş, kitap, dergi ve yön adlarının kısaltmaları genellikle her kelimenin ilk harfinin büyük olarak yazılmasıyla yapılır.örneğin: tbmm (türkiye büyük millet meclisi), tdk (türk dil kurumu), abd (amerika birleşik devletleri)
buradan yola çıkarak "adalet ve kalkınma partisi" isimli kuruluşun kısaltmasının "akp" olmasından daha normal, "ak parti" olarak kısaltmaktan da daha anormal bir durum yoktur. kaldı ki açıklamasında "partimizin kısaltması ak partidir" diyen başbakanımızın eğitim ve öğretim hayatından şüphe edilmesi, mümkünse bundan sonraki seçimlerde başbakan ve diğer üst düzey yöneticileri seçmek için de kpss uygulanması en doğru yaklaşım olacaktır.
ağzından saçılan köpükleri görebildiğim bir kişinin dilbilgisi kurallarına dahi etkide bulunmaya çabalaması vaktin geldiğini göstermektedir ey gençlik.
gericisiniz diyin
piyasacısınız diyin
laik değilsiniz diyin
dincisiniz diyin
dinden prim yapmayı görev edinmiş diyin
özelleştirmecisiniz diyin
satılığa çıkarmak huyunuz diyin
işçiye emekçiye düşmansınız diyin
ya sev ya terketçi diyin
amerikancısınız diyin
ab'ci diyin
insan düşmanısınız siz diyin
ölüm sebebisiniz diyin
bu memlekette ne poh varsa o sizsiniz işte diyin
diye ısrar eden edepsizler. yo haksızlık etneyelim edepsiz demeyelim şimdi. onlar bize vermiyolar ama biz onlara hakettiklerini verelim di mi. adamlar haklarını istiyorlar. biz böyle şeylerle uzuuun uzuuun anılmak istiyoruz diyorlar. alın dedik.
edepsizliğin ayaklara düştüğünün belgesi bir sözdür. insan o kadarcık şeyden edepsiz oluyorsa gerçöekten edepsiz olarak nitelendireceklerimize de orospu çocuğu diyeceğiz heralde...
ciddi anlamda hafıza bozukluğuna işaret eden bir beyanat...
partisinin adını sözüm ona adalet ve kalkınma partisi olarak koyan birinin çıkıpta kısaltmasını ak parti diye nitelemesi çok tuhaf. kısaltması bildiğin "akp" işte anacım.
hadi tamam oldu size ak parti diyelim ama karşılığında hatırı kalmasın diye anavatan partisi'nin kısaltmasını da bundan böyle ana partisi olarak telaffuz edelim, ki aksi edepsizliktir herhal. (the not: anap'la bir göbek bağım yoktur)
konuşma metinlerini kimin yazdığını merak ettiğimakp başkanı söylemi.hayır şimdi türkçe'nin kurallarına bu kadar aykırı bir konuyu milletin ortasında bu kadar rahat savunduracaksın ve ondan sonra da işinin başında kalacaksın. gerçekten tanışmak istiyorum o konuşma metinlerini hazırlayan insanla. bir başbakanla bu kadar dalga geçilmez. yazık lan. üzülüyoruz.
yazarının aynı zamanda bir sözlük yazarı olabileceğini düşünmeye başladığım başbakan konuşmalarından an itibari ile sonuncusu.
yoksa birileri metin yazarının bilgisayarını hackledi de çıktı almadan önce metinleri mi değiştiriyor, yoksa o camlı gizli görüntülü prompterın başındaki adam mı baltalıyor anlayamadım halen.
akp demeyelim de ne diyelim? kanepe mi diye hitap edelim? şuan da hem yazarken hemde sesli olarak söylüyorum akp. cumhurbaşkanın, başbakanın, bakanların, milletvekillerinin yüzüne karşıda hiç tereddütsüz söylerim. hiç birşeyde olmaz bana onların dokunulmazlığı var istediklerini söylüyorlar, saçmalıyorlarsa benimde deli raporum var. delirtiniz adamı aq.
- verlan hunimi yarrak. sanada bundan sonra yrrk diyecem.
adalet ve kalkınma partisi olan bir partiye ak parti demek asıl edepsizliktir. ayrıca başbakana en kısa süre içinde türkçe dersi almasını öğütlüyorum. komik oluyorsun ama.
kim olursa olsun, hangi makam olursa olsun kendi vatandaşına hakaret etmesini haklı çıkartmayan bir davranış örneği olan cümledir. bu söz üzerine çok rahat hakaret davası açılabilir. üstelik tdk'nın belirttiği kısaltmaların okunuşu konusunda da cahil birisi olduğunu kanıtlamıştır.
-başbakanım 100 kişiye sorduk
+ne sordunuz?
-akp'ye ak parti mi diyorsunuz yoksa akp mi diye.
+sonuç?
-yaptığımız istatistiğe göre ak partiye akp diyenler çoğunlukla edepsizmiş efendim.
+vay edepsizler.
- yaa yaa.
+araştırmayı nerde yaptınız?
-sonuçlarda bize kolaylık olsun diye akp merkez binasında.
+yok ya?
-allah kuran çarpsın.
+tövbe. e o zaman diğer kısım da çoğunlukla edepsiz oluyor.
-işte, orasını karıştırmasak diyorum.
başbakandan çok doğru bir tespit daha. ben buna katılmayacaklara kesinlikle mantıklı insan muamelesi yapamam. biz ülke olarak bilimde, sanatta, ekonomide ve siyasette zaten çok ileri bir toplum olduğumuz için, gündemimizde "söz konusu partiye akepe mi desek? ak parti mi desek?" tadında tartışmaların bulunması son derece kabul edilir bir şeydir.
akp'ye hak etmediği şekilde ak (!) parti demektense edepsiz olmayı tercih ederim lakin padişah olmadığı için kendisi ( her ne kadar bazıları öyle yakıştırsa da ) ferman buyuramayacak ve beni edepsiz ilan edemeyecektir. ulan bir tek bizde vardır herhalde halkına edepsiz diyen başbakan.
a-ke-pe işte. zaten adaletli yahut kalkındırıcı bir tarafın olmadığı halde - gerçi kendine adil ve kendini kalkındıran bir parti olduğu bir gerçek haklarını yemeyelim- adalet ve kalkınma adını almışsın bir de ak adını mı alacaksın. sinirlendirme rte a-ka-pe derim bak !
rte'nin 6 yıldır başkanı olduğu partisinin adını ak parti olarak bildiğine kanaat getirdiğim açıklamadır. halbuki rte'nin sandığı gibi ak iki harften oluşan saf, beyaz anlamına gelen bir kelime değil; ak, aydınlık ve kalkınmanın kısaltılmasıdır. eğer, başbakan: "aydınlık ve kalkınma partisini akp diye kısaltanlar edepsizdir." diye bir açıklama yapsaydı hafiften mantıklı olacaktı. kavram kargaşası yaşayan başbakanımız, ilerleyen günlerde "pk kurdistan'a pkk diyen de ahlaksızdır." derse ona da şaşırmam.
not: bu arada rte yazdığım için özür dilerim; rt erdoğan yazmalıydım. ne o öyle f.d gibi... edepsiz miyim neyim?
+ arkadaşım aracını benimkinin arkasına parketmişsin çeker misin lütfen?
- bir dk beyefendi hemen çekiyorum.
+ (gazetesine göz atar) aa akp gene yapmış yapacağını..
- ne dedin lan sen !!!!11