17 mayıs 2012 perşembe
günün başlıkları: 361 tane

ak parti sayesinde eğitimde çağ atlayan türkiye

güzelinden getir  başlık içinde ara  bakın dur
  1. (bkz: eğitimi çok üniversite açmaktan ibaret zannetmek)

(bkz: eğitimi tablet dağıtmaktan ibaret zannetmek)

(bkz: eğitim ile öğretim arasındaki farkı kavrayamamak)

(, 11.02.2012 15:27 ~ 15:28)

@8327792

2. (bkz: yüzlerce özel üniversite açılınca çağ atladı zannetmek)

(, 11.02.2012 15:30 ~ 15:33)

@8327803

3. ülkeye çivi çakmayan chp zihniyetinin anlamayacağı hede.

(, 11.02.2012 15:32)

@8327809

4. aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık türkiyesidir. hocam niye tablet allasen? fakire kömür dağıtır gibi. çalışmayacak insan tabletle de çalışmaz, bilgisayarla da çalışmaz. onun yerine eğitim sistemini kökten değiştirip, sınavı kaldırsan, açıköğretim modeli getirsen daha iyi olmaz mı? üniversite açmaya da gerek yok hem. lakin bunu hiçbir parti düşünemiyor. bu siyasetçilerin işi ne ki?

(, 11.02.2012 15:48)

@8327859

5. yaşadığım ve geleceğinden şüphe duyduğum ülkedir. bir eğitim anlayışı düşünün ki okullarda atatürk köşelerini, askerlik derslerini( milli güvenlik) ve atatürkçülüğe dair herşeyi eğitimden tasfiye etmeyi kendisine ilke edinmiş. ulusal bayramların okullarda kutlanılmasını engellemek için her türlü bahaneyi kullanmaya hazır. çocukların anıtkabir, üniversite tanıtım programı gezilerine katılımını teşvik etmek yerine umreye gitmelerine destek oluyor. üniversiteye gitmeye hazırlanan gençlerin önündeki en büyük engel olan yökü kaldırmak şöyle dursun şifre skandalları, hatalı sorularla öğrencilerin geleceklerine korkuyla bakmalarını sağlıyor. özgür düşünce ortamının üniversitelerde olmasını engelliyor. sırf düşüncelerini savunduğu için öğrencileri okullardan uzaklaştırıyor, öğrenim haklarını ellerinden alıyor. ve tüm bunları göz ardı etmemizi sağlayan şey de fatih projesi. eğitime en büyük darbeyi vuran akp hükümeti tablet bilgisayar dağıtarak eğitimde çığır açmış oluyor. insanların gözlerini boyamak gerçekten çok kolay bu ülkede.

(, 11.02.2012 15:50 ~ 15:55)

@8327865

6. fatih projesi , açılan derslik sayısı , bedava kitaplar ,yeni üniversiteler vs vs gibi gerçekler vardır. buna aaa ne güzel , ne büyük işler yapılmış denilebilir.ama bir de öteki yüzüne bakalım, neler yapılmak isteniyor aslında?

eğer son 6-7 yıl içinde ilk veya orta öğretimde olanlar varsa , o bedava kitapların içeriklerinden haberdarlardır. öğrenciler oks , ösys gibi sınavlara girmek zorunda bırakılırken , özellikle sayısal kitapların içleri tam anlamıyla boşaltılmıştır.öğrencilere hiçbir faydası yoktur , zaten birçok hoca o kitaplardan ders işlemiyorlar, yardımcı kitap aldırıyorlar.burada asıl amaçlanan ve başarıyla ulaşılan şey; öğretmen açığını öğrencileri sınavlara hazırlamak bahanesiyle dersanelerin kucağına atmaktır başka bir şey değil.çok da başarılı oldu , artık öyle ki dersaneler okullardan daha önemli bir yere geldi.sosyal bilimler alanında yapılmak istenilen şey sadece nesilleri kendi zihniyetlerine göre yetiştirmektir.çünkü bütün türkiyeye aynı kitaplar dağıtılıyor ve buradan kendi zihniyetini empoze etmek oldukça mümkün. tarih kitaplarında türk milletinin ne kadar kahraman olduğu, diğer bütün devletlerin türkiyeye ve türk halkına düşman olduğu , ermeniler ve yunanlılar ise hain olduğu, aslında kürtlerin her fırsatta kışkırtıldığı anlatılarak , çocukların ırkçı ve diğer bütün devletlere düşman bir şekilde yetişmesi sağlanıyor.ha bu eskiden yok muydu, vardı fakat okullar istediği kitapları seçme hakkına sahipti yani bazı duyarlı okulların daha düzgün kitapları alma şansları vardı.edebiyat kitaplarında büyük bir ağırlıkla sağcı ve muhafazakar görüşlü insanların metinleri yer alıyor.mehmet akif favorileri. aralara nazımdan , can yücelden de yazılar serpiştirilmiş sağolsunlar. din kitaplarında ise tam olarak sünni , türk ideolojisi dayatılmakta.yaklaşık 10-15 milyon olan alevilere sadece 5-10 sayfa yer veriliyor o da son bir iki senedir.yani hiçbir şey aslında göründüğü gibi pembe değil.

akp eğitime önem veriyor evet , çünkü iktidarlarını buna borçlular.başka bir şey mi bekliyordunuz? eğitim sistemini öyle bir yere sürüklüyorlar ki , çocuklar ya dersaneye gitmeli ya da özel bir okulda eğitim görmeli ki iyi bir üniversite kazansın.meslek liseleri hiç olmadığı kadar kötü durumdalar.sınav sistemi bu kadar tıkanmışken yapılacak en mantıklı şeyin meslek liselerine önem vermek olması gerekirken , iyice dışarı itilmiş durumdalar.

fatih projesi ilk başladığında bir açılım bulmuşlar ve f.sultan mehmetle bir ilgisi yok diyorlardı.şimdi bakıyorum fatih projesinin basın açıklamalarında fatih sultam mehmetin ismi geçiyor.tesadüf?

açılan derslik sayısı konusunda ise; 80 lerde 90 lardaki eğitim durumuyla şimdi aynı değil.yani bunu yapmak zorundalar.türkiye genç bir nüfusa sahip ve çocukların okula gitme oranı doğuda ve batıda iyice artmış durumda.eğer yeni okul açmasalar bir sınıfa 70-80-100 kişi olur ki bu da fiziksel olarak mümkün değil.açmak zorunlar , sağolsunlar açıyorlar.

üniversiteler konusu ise tam bir rezalet.günü kurtarma adına amerikadaki üniversite sayısına ulaşmak gibi bir şey hedefliyorlar sanırım , zira bütün illere o ilin fiziki şartlarının yeterli olup olmadığına bakılmaksızın "tabela üniversiteleri" kuruluyor.peki neden?çok basit, küçük illerin ekonomisini canlandırmak.bir düşünün ; ilin merkez nüfusu 50-100 bin arasında ve o ile sadece para harcamak üzere 10-20 bin öğrenci geliyor.yeni yurtlar , evler vs ekonomi nasıl canlanacak. peki onlar mezun olduktan sonra? siz kilis , bayburt vs üniversitelerden mezun öğrencilerin iş bulacağına inanıyor musunuz? üniversite mezunu işsizler ordusuna katılacaklar başka birşey değil.maalesef durum bu , aşağılamak için söylemiyorum. öyle bir politika güttüler ki , asla bitmez denilen tıp böyle her üniversiteye açılırsa; 6- 7 sene sonra büyük sıkıntıya girecek.şimdi direk atanıyorlarken , o zaman aynı öğretmenlerin durumuna düşecekler.yılda yaklaşık 10 bin tane mezun veriliyor.ne olacak bu kadar mezun.hadi doğuya yolla , özel hastanelere gitsin.sonra?

eğitimimize çağ atlattığın için teşekkürler adalet ve kalkınma partisi. ne kalkınma ama!

(, 11.02.2012 15:52)

@8327871

7. (bkz: hasiktir diyorum)

(, 11.02.2012 15:53)

@8327873

8. 81 ile 81 üniversite açarak ve burada açıtığı ilk bölümlerde fizik,kimya,biyoloji yapıp bu bölümün puanlarını deli gibi düşmesine sebep oldu, bu neye sebep oldu?
    tabiki niteliksiz öğretmenlere.nasıl mı?anlatayım.
    adamın biri gidiyor 200 alıyor gidip fizik bölümüne yerleşiyor.
    mezun olunca ne oluyor?tabi ki öğretmen.şimdi bu niteliksiz adam öğrenci yetiştirecek.
    200 puan alan birinin insanlara verebileceği eğitimin seviyesini anlamışsınızdır heralde.
    aynı şey diğer bölümler içinde geçerli.niteliksiz eleman mezun veren üniversiteler tamamı.

gelelim tablet eğitime.
    türkiyeden önce tablet eğitimi veren hollanda bunu sonradan kaldırmıştır.çünkü eğitimi kötü yönde etkiliyordu.avrupanın terkettiği sistemi türkiyeye getirmek ne kadar karlıdır onada siz karar verin.

eğitimde yaptığı iyi birşey yok mu?var tabiki ücretsiz kitap dağıtması gayet başarılı bir icraat.

edit:sözlükte ak partinin yandaşı çokmuş.

(, 11.02.2012 15:53 ~ 17:07)

@8327875

9. önce saygıdeğer prof. dr. yalçın küçük hocanın, sol müdahale isimli enfes kitabı okunmalı, akabinde çağ atlayan bir şey irdelenmeli. çağ mı atladık? çağ kebabımı olduk? elbetteki doğrusunu pensilvanya ve yunaydıt siteyt amerika bilir! eğitim şart :)

(, 11.02.2012 15:53)

@8327876

10. süper fikir bu tablet işi. tabii yeteri kadar devletin parası, bunu üretecek, ucuza kaliteli yapabilecek bir yerli teknoloji markanız var ise. bu kadar aletin parası hangi ülkelere ne şekilde gidecek bunu merak etmekteyim ben asıl.

(, 11.02.2012 16:23)

@8327969

11. eğitimin etraflıca tartışılmalı olduğu hususu. buna katılıyorum. ama avrupa'da tablet eğitiminden vazgeçilmesi ideal bir örnek değil.

hepimiz sözlüğe, bilgisayarlarla ve telefonlarımzla giren insanlarız. ama memlekette hala milyonlarca çocuk var ki eline klavye değmiyor. bu çocukların bilgisayar okur-yazarlığı ile tanıştırılması lazım. bir kopyala nedir, yapıştır nedir, klavyede harfler nerelerdedir, program nasıl kurulur bilmeli bu çocuklar. baksanıza, hepimiz online yaşıyoruz. ve minumum maliyetle yapılabilmeli bu (yoksa laptop da dağıtılabilirdi, o zaman da oyun oynardı çocuklar). onun için fatih projesi gayet gerekli ve geç kalmış bir uygulama. muhtemelen hollanda'da her çocuğun evinde bilgisayarı vardır zaten.

(, 11.02.2012 16:25)

@8327978

12. yandaşlara para kazandırmak için uydurulan projelerle zevkten kendinden geçenlerin hayallerinde yaşattıkları , gerçekte orta çağ karanlığına sürüklenen ülkedir.

(, 11.02.2012 16:43)

@8328033

13. kabul etseniz de etmeseniz de vuku bulan olay. illa laf etmek için bu olaya da laf etmeniz elbette şaşırtıcı değil, kendinizi düşürmek sizin birincil ilkeniz. zira siz -chp, mhp- vara yoğa konuşmayı pek bi' seversiniz. chp ile mhp ülkeyi iflas ettirse sizin için secdelik olay olur. kafanıza işeseler yine de chp yine de mhp. hoş chp yandaşı zaten parti başına eşek geçse yine de oyumu chp'ye atarım mantığında. o yüzden sizden takdir-teşekkür beklemek eblehlik olur. akp'ci miyim, değilim. niye bunu belirttim, her tarafsızı kendiniz gibi sığ mantıklı sanıyosunuz ondan. partici olacak kadar aklını peynir ekmekle yemiş bir insan evladı bereket ki değilim. akp'yi takdir ediyorum zaman zaman sadece o kadar. chp ile mhp bi' naneye yarasın onu da takdir edicem söz, valla lan.

(, 11.02.2012 16:51)

@8328050

14. seçim zamanlarında bol bol malzeme edilecek olan turkiye'dir.
    akp bir ara suyu olmayan evlere çamaşır makinesi dağıtmıştı.
    o zaman da ülkece temizlikte çağ atlamıştık değil mi?

kes interneti, ver tableti; eğitim şart tabii.

(, 11.02.2012 16:56)

@8328067

15. neyin kafasısınız abi bu kadar mı görmek istemez bir toplum gerçekleri. ağaç diker gibi üniversite açmak altyapısız şov amaçlı başka bir şey değil. bu kafayla bu ülke adam olmaz.

(, 11.02.2012 16:57 | itü sözlük mobil ile)

@8328072

16. eğitime verdiği önem ortada , amaçta çağ atlatmak ama ne tarafa acaba

şimdi deniyor ki akp hükümeti kadar eğitime önem veren başka bir hükümet yoktur son 30, 40 yıl için evet kabul zaten eğitime önem verilseydi akp hükümeti %50 oy alamazdı şu an

başbakanımız dedi ya dindar bir nesil yetiştirmek istiyorlarmiş, dindar nesil yetiştirmeye başlıyacağız diye anladı pek çok kimse ,ama zaten kendilerine göre dindar bir nesil yıllardır yetiştiriliyor , 10 yıldır da devlet eliyle göstere göstere yapılıyor bu

sadece bir ortamı yokladı tepkileri ölçtü,

(, 11.02.2012 17:21)

@8328161

17. tam aksine ab ülkeleri arasında yapılan anketlerde ülkenin eğitim kalitesi genelde sondan birinci çıkmakta, itibarsızlaştırılan öğretmenlik mesleği ve tutarsız ve güvenilmez bir kurum haline getirilen bakanlıkla herşey daha kötüye gitmektedir.

şimdi millet yüzeysel yorumlarla sallamayı pek seviyor da bu kötü hamlelerin etkisi uzun vadede daha feci hissedilecek.

(, 11.02.2012 17:26)

@8328181

18. üniversiteler açılınca kalitenin arttığını sanmak yanlış bir düşüncedir. üniversite açmak kötü bir şey değildir aksine iyidir ancak boş eğitim kadrosu, boş öğrencilerle dolu bir üniversitenin kimseye bir faydası yoktur. önemli olan yeni üniversitelerle herkesi üniversite mezunu yapmak değil, var olan üniversitelerimizi geliştirip, dünya da belli bir seviyeye getirmektir. ayrıca ne demek tableti rüyasında görecek adamlar derse giriyor. bu cümleyi kuran birisi ya çok kendini beğenmiştir ya da geri zekalının tekidir. tablet bilgisayarının olmaması kimseye bir şey yapmaz ama beyinsiz bir insan çevresindekilere zarar verebilir. şöyle ki teknoloji çağındayız bir ayağımız uzayda deniyor, 10 yaşında ki çocuğun elinde cep telefonu, evinde bilgisayarı, içi de sosyal paylaşım siteleri üyelikleriyle dolu. teknoloji o kadar ilerliyor ki bunun farkında olmamak imkansız ve okullarda tablet bilgisayar olması da abes değil. bir de eğitimde çağ atlamak istiklal marşını kaldırmak, atatürk ü eğitimden silmek, gençliğe hitabeyi yok saymak mı ? yazık..

(, 11.02.2012 18:16 ~ 18:18)

@8328348

19. (bkz: dindar bir gençlik)

(, 11.02.2012 20:07)

@8328700

20. açılan yeni üniversitelerin her halükarda eğitime katkı olduğunu görmemek ya cahillik ya da kasıtlı körlüktür. bunun kıvırılacak yanı yok ki. 2 senede adamların bir itü mü açmasını bekliyorsunuz ? bir anda tam teşekküllü boğaziçi mi bekliyorsunuz ? bir üniversite özel üniversite değil devlet üniversitesi ise oturması mutlaka zaman alır.
    bingöl üniversitesini örnek verelim. bingöl de yalnızca başka bir üniversitenin meslek yüksek okulu tarzı bölümleri vardı. bugün bingöl üniversitesi oldu. ılk başta sadece tabela değişti denilebilir , ama bugün bingöl merkezine yakın oldukça büyük bir kampüs yapılıyor. bugün birkaç tane olan bölüm sayısı artacak üniversite halini almaya başlayacak.
    benim okuduğum okul yüksek teknoloji enstitüsü iken , yani statüsü bile özelken kurulduğu 1992 den beri tam olarak kendine gelemedi.
    çağ atlatmayı bilmem ama ufukları bayağı bir değiştirdi akp. bir fatih projesi , kitapların bedava dağıtılması öyle kolay işler değil.

benim için en önemli icraatı meslek liselerine katsayının kaldırılmasıdır. meslek liselerinin yerlerde sürünmesinin sebebi akp değil 28 şubat döneminin askerleridir bunu unutmayalım. bu yüzden meslek liseleri işe yaramaz öğrenci çöplüğü haline geldi.

tüm bu yapılanları göz boyama , oy tuzağı , yandaşlara ihale diye inkar edersek bizden bu memlekete zor hayır gelir. adam 80 yıl sonra demiryollarına el atmış yandaşlara ihale diyor adam ya.

biraz da şunu düşünelim. önceki hükümetler nasıl bu kadar beceriksiz oldu da düşünmesi çok da zor olmayan bu projelerle akp eğitime sağlığa ulaşıma damgasını vurdu ? nefretinizi bir kenara bırakıp düşünün sadece.

(, 11.02.2012 20:31 | itü sözlük mobil ile)

@8328797

21. çağ atlamakla çığır açmak arasındaki o kalın çizginin idrakına varamayan bünyelerin ortaya attığı deli saçmasıdır.

sor bakalım lise son sınıf öğrencisine, sene sonu hangi sınava gireceğini ve ne için gireceğini. bakalım biliyor mu? sen gömlek değiştirir gibi sınav sistemi değiştireceksin, o da yetmezmiş gibi kafana göre her yıl ayar çektiğin sınav sistemine ayrıca ayar çektiğin hatalı soruları yollayacaksın, bu da kesmedi yalan yanlış puan hesaplamalarıyla yüzbinlerce gencin emeğini çalacaksın, üniversitelerden atılmayı kaldırdık sloganın ardına yüzde 400 lük harç zamlarını dayayıp milletin ceplerini boşaltacaksın, üniversite rektörlerini seçilmişlerden değil, cumhurbaşkanı güdümlü olanlardan atayacaksın sonra da çıkıp diyeceksin ki eğitim de çağ atladık.

senin çağ atlama yöntemine sokayım ben!

(, 16.02.2012 11:35 ~ 17.02.2012 00:01)

@8347302

22. (bkz: ilkokul 5 ten itibaren türban takılabilecek)

tablet bilgisayarı baz alan ve yanılan insanların bulunduğunu görüyorum.

1- meb’in 2010’da yayımladığı ‘meb stratejisi 2011-2014’ içinde fatih girişimi (ortada bir proje falan yok) ile yakından uzaktan tek bir kelime yoktur. konunun pedagojik yararı üzerine tek bir belge yoktur. ortada bir proje yoktur.

2- işini ciddi yapan gazetecilerin barınabildiği new york times’ta, sayısal okullar üzerine, araştırmacı gazetecilik örneği ‘grading digital schools’ başlıklı bir yazı dizisi çıkıyor. şov yapan politikacıların ve teknoloji satmak isteyen firmaların iddialarının aksine uygulamaların başarısız olduğunu uzun uzun açıklıyorlar.

3- yine işini ciddiye alan bir araştırmacı gazetecinin, alt başlığı ‘şov yapan politikacılar ve teknoloji satan firmalar sizi kandırmasın’ olan bir yazısı, los angeles times gazetesi’nde daha 5 gün önce çıktı. eğitim ve teknoloji konusunun saygın bilim insanları ve uzmanlarıyla yaptığı görüşmelerin sonucu açık: sayısal teknolojilerin okullarda öğrenime bir katkısı olduğuna ilişkin bilimsel bir iddia yok.

4- tartışma tamamen donanıma odaklanmış durumda. öğretmenleri, öğrencileri ve ders içeriklerini ilgilendiren herhangi bir çalışma yok.

5- tabletlerin kısmen olsun yerli olacağını, hem pardus hem de microsoft işletim sistemi seçeneklerinin olacağı binali yıldırım tarafından açıklanmıştı. oysa öyle olmadığı gibi, tübitak’ın yeni başkanı tarafından atanan bilgem direktörü de pardus ekibini tamamen tasfiye etti. teknolojinin okullarda başarılı kullanımını en çok isteyen kişilerden birisi olarak eleştiri böyle olur diyorum.

olmayan türkiyedir.

(, 16.02.2012 11:40)

@8347313

23. öyle bir atladık ki uçurummuş düştüğümüz yer, dedirten uçuk söylenti

(, 16.02.2012 11:41)

@8347320

24. (bkz: ortaçağ)

(, 16.02.2012 11:43)

@8347324

25. ilk değil aslında. özal döneminde de çağ atlamıştık. şimdiye kadar atladığımız çağları ardarda dizersek aslında isa'dan sonra 7500 yılında olduğumuzu görebiliriz.

(, 16.02.2012 11:44)

@8347330

1. 1
  2. 2