kısaltma olayına neden bu kadar takıldığını anlayabilmiş değilim. burada bir partinin kendi tüzüğünde yer alan bir kısaltmadan söz ediyoruz ve adalet ve kalkınma partisi'nin tüzüğünde yer alan kısaltma açıkça belirtilmiş olup "ak parti" dir. buradan çıkan anlamı kabul edebiliriz, etmeyebiliriz. orası kişiye kalmıştır.
biraz daha açayım konuyu; örneğin islam dini'nin peygamberi dünya üzerinde yaşayan milyarlarca insanın duyduğunda içini titreten muhammed ismine sahip olan ve bu kişinin nitelikleriyle yakından uzaktan alakası olmayan insanlar yok mudur? ak kelimesi sizde yarattığı anlam itibariyle güzel olabilir ancak nitelediği şeyin özellikleriyle bağdaşmıyorsa varsın öyle kalsın.
sonuç olarak gereksizce uzatılmış, hakkında sayısız başlık açılmış bir durumdur bu. yeter yahu.
ideolojik olarak bakılmaması gereken olaydır, teknik bir meseledir.
evet akp, kendisine ak parti dedirtmeye çalışarak türkçeden faydalanmaya ve resmi güzel göstermeye çalışmaktadır. lakiinnn,
siyasi partiler yasasına göre her partinin bir tüzüğü olmalıdır. akp nin parti tüzüğüne bakarsanız orada "adalet ve kalkınma partisinin kısa adı "ak parti" dir" der. dolayısıyla bi sakatlık yoktur ak parti demekte.
zira birçok kulüp, dernek, vakıf vs. tüzüklerinde akılda kalan bir kısaltma belirtirler ve bunu kullanırlar. akp ve rte de ak parti kısaltmasını kullanıp her zamanki gibi güzel bir çakallığa imza atmıştır. hatta birçok gazetede parti kurulduktan sonra rte'nin bizzat gazetelere mektup göndererek haberlerde, yazılarda vs. partinin resmi kısaltmasını kullanmasını rica ettiği kaç kez yazıldı çizildi.
özetle, millet olarak öze değil şekle bakmamız, özü değil de şekli tartışmamız hala üzücüdür. akp nin resmi kısatması bok partisi olsa da şu anki izlediği politikaları izlemese ben o boku öperim, başıma koyarım.
akape olarak okur bazı şahsiyetler.ben değil yanlış anlamayın.
seçim zamanı 2kişiden birinin adı geçen partiye oy verdiği söylenildiğinde 3lü bi arkadaş grubu arasında şu konuşma geçer:
-a: anlamıyorum herkes karşı görüşte ama 2 kişiden biri bu partiye oy vermiş nasıl olur?
-b: benim oy verdiğim parti belli, ben o 2kişiden biri değilim
-c: ben oy kullanamadım biliyosunuz
şaşkın bakışlar a şahsiyetine yönelir, soru ondan gelmiştir canım olamaz heralde derken
muhtemelen başbakan "hiç bir şeyi kurtaramadık, bari adımızı temize çıkaralım" mantığındadır bu sözün tersini söylerken, debelendikçe batıyor mu ne?* zira doğru olan başlıkta yazdığı gibi ak parti değil, akp'dir, nasıl diğer partilere ch partisi yada mh parti, demiyorsak akp'ye de ak parti demek manasızdır, ak parti ise bu partinin adı, adalet ve kalkınma partisi kimdir, nedir?
adalet ve kalkınma partisinin kısaltılmışı ikisi de. öyle desen nolur, böyle desen nolur? bilinçaltı ısrara zorlar işte insanı böyle. adalet yok, kalkınma yok ama asıl aklık yok demektir bu ısrar. aklayın kardeşim partinizi, deniz feneri varken ampulün ışığı zayıf kalıyor.
edepsizliğin lüzumu yok.
tamamiyle doğru olduğunu düşündüğüm söylemdir.. öyle ki ak parti de dense akp de dense başbakanın burada yaratmak istedği şey gündemdir.. gündeme gelerek yeni heycanlar yeni atışmalar yaratacak ki arkadan iş çevirsin.. daha önceleri pek çok kez bunu başarmış olan tayyip şimdi yine kamuoyunun gözünü akp değil ak parti söylemiyle boyuyor ki saman altından su yürütsün.. eh hani şu mayınlı topraklar vardı.. israil temizleyecekti.. ne oldu onlara.. unutuldu gitti, tayyip akp ve ak parti derdine düştü.. ve tüm medya, kamuoyu, halk, aydınlar bilmemkimler hepimiz bunun tasasına düştük öyle mi.. gereksiz şeyler bunlar.. bunların hepsi siyasi yöntemler.. deniz fenerini de, mayınlı araziyi de daha bilmem neleri de böyle kapatıyorlar işte.. zamanında başörtüsü ile o kadar meşgul olmuştu ki türkiye gündemi arka tarafta meclisten geçen yabancılara ait vergilerle ilgili tasarıyı kimse duymamış, görmemiş, anlmamamıştı.. oysa ki o tarihlerde bir nevi kapitülasyonları hatırlatan vergiler yabancılara zorunlu olmaktan kaldırılmıştı..
şimdi ha akp demişiz, ha ak parti.. hiçbir şey değişmiyor.. tayyip gene gemicikli tayyip, gene fetoşun* adamı, gene amerikan yanlısı, gene ergenekon için yargılanmadan içerde kalan adamların hakkını savunmazken deniz fenerindekiler için suçlu bulunmadan içeri alınamayacaklarını savunan haysiyetsiz insanımsı..