bazılarının sölediği gibi milliyetçi olmakla yada ''dinsiz'' olmakla hiç bir alakası olmayan histir. tamamen içten gelir tamamen geleceğini düşünmektir.
oy vermeyen kitlenin içinde olsam da millet oy vermiş, seçmiş abicim, demokrasi demokrasidir, ben buna karşıyım ben bundan hoşlanmıyorum demek ben bu demokrasi işlerinden pek hoşlanmıyorum, bu başka birşey olsun demektir, o başka şey her ne ise, hiçbirimizi mutlu etmeyeceğine de çok eminim.
son seçimlerden sonra birilerinin ağızlarından salyalar akıtarak yüzde 47 yi gördünüz naaabeeerr kuyruk acınız var şeklinde yorumladığı düşmanlık. hayır arkadaşım seçimden sonra ne düşman olayım ben ezelden sevmezdim seni mi geriyor?
türkiyenin %47 sinin içinde olmadığı durumdur...
geri kalan %53 ün de içinde olmaması gereken durumdur, kendi adıma akpyi, akplileri düşman olarak algılayıp da kendimi o kadar adam yerine koymak istemem. bu nasıl bir egodur; ben adamım kalan milyon tane kişi adam değil. kimse beni sikine takmaz böyle birşey desem.
içinde bulunduğum ve çevresine bakabilen her türk vatandaşının da katılmasının son derece normal olduğu durum..
çevresiyle bile ilgilenebilecek hali olamayan gerçekten çok kötü durumdakileri bunun dışında tutuyorum.
sözcüklerle ne anlatılmak istediğinin bile es geçilmesine sebep olduğunu da gözlemlediğim durum...(bkz: algıda seçicilik)
tekrar düşününüz,acaba denmek istenen ne diye?akp 'yi mi savunuyor,bazı kavramları mı,hakları mı!
ayrıca bu düşmanlığı kelimesi ne oluyor,savaşta mıyız?...doğruları,yanlışları bu sözcüklerle ifade etmek karşı düşünceye prim kazandırmaktan başka bir işe yaramaz,yaramamıştır da...
kendisine oy vermeyenleri düşman olarak kabul eden,
dini alet ederek milleti birbirine düşüren,
en çok birlik olmamız gereken dönemde iç savaş çıkaran,
ülkeyi parampinçik yabancıların sermayesine devreden,
ve demokrasi altında milli değerleri sömüren partiye azınlık olarak tabir edilen kesimin duygularıdır.
sonuç ne mi? 1071 yılından beri aynı topraklar üstünde kardeşçe yaşayan insanlar tam ortadan ikiye bölünmüş, bi parçası atatürk düşmanları bi parçası ak parti düşmanları olmuş.
vatan sınırları dahilinde nefes alma lüksüne sahip her bireyin buluşması gereken ortak payda. aidiyet duygusu karşısında gelişmesi beklenen temel içgüdü.