|
|
- arabaların elektrikli aksanının benzin motoru devrede değil iken çalışması için gerekli olan malzeme.
(bkz. mutlu akü)
(bkz. ben yaptım oldu)
- nam-ı diğer batarya.. arabanın motoru içinde gerekli olan elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak bünyesinde depo eden vefalı parçadır..motor çalıştığı zaman aracın elektrik ihtiyacını karşılar..alıcıları besler..12 volt elektrik voltajı yaratır..kendisi araba hareket ederken şarj olan, akıllı uslu bir parçadır..
- (bkz: a q)
- sakla samanı gelir zamanı sözünden hareketle, zat-ı muhterem plante tarafından icad olmuştur.
biz normal hayatımızı sürerken elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak çaktırmadan içerisinde saklayan, elektrikler kesildiğindeyse bu bizden sakladığı kimyasal enerjiyi yine elektrik enerjisi olarak kullanmamıza müsade eden şirin bir şeydir.(kayler, 14.04.2007 12:14 ~ 23.04.2007 12:51)
- (bkz: afyon kocatepe üniversitesi)
- öğretim görevlisi ve öğrenci ilişkilerinin tuhaf olduğu,herkesin sadece ayak kaydırma amaçlı çalıştığı,öğrencileri arasında rekabet dışında hiçbir insani duygu bulunmayan okulun kısaltılmış adıdır.
|