güneş terk-i diyar eyleyip hava karardığında içine bi burukluk oturan insanın durumunu anlatan tümce. ama asıl gece olduğunda hüzün ortaya çıkar.(bkz.
@139423)
(ba of, 02.07.2004 23:12)
akşam oldu hüzünlendim ben yine
ılık ılık esen meltemin ürpertisi
ve bitmemiş bir şarkının sözleri yüreğimde
göyaşı döken sevgilinin tatlı anısı
bir şarkı söylemek geldi içimden
yarım yamalak yamalı bohça
bir de sahilin sesi kilometrelerce uzaktan
bir şiir dökülür kalemimin ince ucundan
ne söyleren var ne dinleyen
garip çok garip...
gece karanlığının ruha da çökmesi durumu
rakı eşliğinde söylenmesi gerekli olan cümle.başka türlüsü bünyeye zarar hafazanallah.
(amorph, 01.09.2004 19:29 ~ 11.12.2004 23:50)
özdemir erdoğanın da seslendirdiği,içki eşliğinde dinlenildiğinde fazlasıyla zararlı olan güzel eser.
yalnızsan, bir de üstüne sigara yakar msn kalabalığından bıkarsan, önünde sade, stained, potishead albümleri duruyo ve seni iyice hüzüne hazırlıyorsa..direnmek boşuna bugün bana biçilen durum budur demek, kabullenip hüznün ince ayar tadına varmak lazımdır..
zeki müren'in, insanın içini parçalayan bir yorum getirdiği, sadece türk sanat müziği'nin değil, türk sanatı'nın da en önemli eserlerindendir.
rakı masasıyla eşlik edilmesi tavsiye edilir. masada yavaştan mırıldanılır, herkes bi yerlerde kaybolur. her zaman hatırlanacak birilerini akla getirir, ekstra efkar yapar.
en sevdiğim klasik türk müziği şarkısı. en güzel yorumunu "abdullah yüce" den dinlemiştim; "süper baba" dizisinde bir rakı masasında söylemişti.
sözleri şöyledir:
hasret kaldım gözlerinin rengine
gel mehtabım gel sevgilim gel yine
müzeyyen senar ' dan dinlediğinizde, vakit de hayli
geç ve siz
yalnızsanız, ılık, inceden bir
rüzgar esmekteyse, elinizde
rakıkadehi, aklınızda
sevdiğinizin gözlerivarsa, hani bir hayli de
özlemişseniz onu, eşlik edersiniz dizelere, iki damla
gözyaşı eşliğinde..
insanların, yalnızlıklarını hissettikleri anda söylediği cümle.
şarkı sözleri hali hazırda bir şiir olsa insanı derinden etkileyecek bu şarkı bir de müzeyyen senar ın,zeki müren in sesinden delicesine yıkar insanı,hele garip çok garip diye bitişi yok mu.
altınbaş şişeden yağ gibi aksın.
sinan özen'in de epey güzel yorumladığı şarkıdır.
eski bi' türk filmi vardı.. münir özkul ve adile naşit'in oynadığı.. kızlarını kaybetmişlerdi.. bu şarkı çalıyordu yılbaşı gecesi radyoda... kızlarını anıyorlardı "en sevdiği şarkı" diye.. ne zaman dinlense akla o sahneyi getiren şarkı...
her türlü koyuyo be...
http://www.youtube.com/...
edit: dediğim film
milyarder..
gitana'nın hafızasına teşekkürler..
müzeyyen senar kaydı mükemmel bir
yaylı tanbur taksimiyle başlar, favorimizdir.. en beğendiğim yorumlarından biri de
ihsan güvenç'inkidir, ama daha stüdyo kaydı yok bu yorumun..
(raem, 31.08.2009 17:40 ~ 17:59)
akşam oldu hüzülendim
ben yine sana düğümlendim
muhteşem bir tüzmen şarkısı.
hüzün ve gecenin bitmeyen aşkı.