hem akıllı hem de güzel bir kız görüldüğünde, "ya akıllı numarası yapıyor, ya da güzel numarası yapıyor ve her iki durumda da kekilmiş oluyorum" diye düşünülmesi gereken önerme..
(moya the song, 29.09.2005 14:35 ~ 27.05.2006 18:41)
akıllı olduğunu düşünen aptal kızların güzel olmadıklarını keşfettiklerinde ortaya attıkları varsayımdır..azıcık zeki olsalar güzellikleri hakkında yorum yapmamanın insanlar tarafından pek bir makbul görüleceğini farkederlerdi zaten..
güzellik karşısında maymuna dönen erkeklerin, kızlara yönelttiği anlamsız önyargı cümlesi. bu cümleden şu anlam çıkmalıdır: eğer bir kadın güzelse, aklını kullanması gerekmezdi. çünkü ben erkek olarak, zaten o istemeden gerekli imtiyazları ona tanırdım. güzel olmayan kadın ise, akıllıdan öte, dahi tadında bir insan olmalıdır çünkü onun karşısına da eften püften sorunlar çıkarırdım. hiç sorun çıkarmasam bile görmezlikten gelirdim.
savunma mekanizmalarımız var insanlar olarak ve biz bunları kullanıyoruz. savunma mekanizmalarından biri de ödünleme mekanizmasıdır.
ödünleme, bir konuda eksik birinin başka konularda kendisini tamamlaması, üstün kılmasıdır.
buna en iyi örnek okan bayülgendir. çirkin, kepçe kulaklı, kısa boylu bir adam, kendini bilgi birikimiyle ve düşünce, davranış tarzıyla ve başarılarıyla üstün kılmıştır ve tüm en güzel kızlarla çıkmıştır kendisi.
bir de mankenler var. bunlar da aksi gibi, güzel olduklarından, kendilerinini geliştirmeye gerek duymazlar. güzellikleri onlara yeterli gelir ve kafa içini doldurmaya çalışmazlar.
baktığımızda tüm iyi müzisyenler de çirkindir, başarılı sanatçılar sosoyofobik ve bunun gibi bir sürü durum...
nitekim bu gibi durumlar ödünleme sonucudur. güzeller de pek ödünlemeye gerek duymazlar, güzellikleri ilgi görmelerine yeter çünkü
akıllı kızlar çirkin olur düşüncesinden yola çıkalım. "çirkin kız yoktur bakımsız kız vardır" teorisine göre düşününce, "ulan demekki kızların güzel görünenleri, salaklıklarından erkeklere güzel görünmeye çalışıyorlar" diyesi gelmekte insanın. fakat bu düşünce, "kızlar başkası için değil, kendileri için güzel görünürler"(reklamlarda böyle fısıldar anneler çocuklarına) teorisiyle çelişir.
sonuç; "eşeğin zki"dir.
dişi insanın, güzellik bakımından yetersiz olduğunu düşünmesini sağlayıp, ona yazarken avantaj edinme peşinde olan er kişi sözüdür. akıllı hatunu dize getirmenin zorluğundan dolayı, onları çirkin olduğuna inandırıp kendisini seçmesini isteyen erkekler, böyle bir yalan uydurup ortama salmıştır.
hiç bir kız zekasından [egodan dolayı] ödün vermez, ama "çok çirkinim kümbercan" demekten geri kalmaz. işte bu noktada akıllı hatunları düşürmek için devreye bu sözle girilir, kötü bir taktik olsa da hedefe ulaşılır.**
genelleme olduğundan yanlış olan önerme. pekala güzel olup da akıllı olan sürüyle kız da var, akıllı olup da çirkin olan da var, akıllı ve çirkin olan ancak tonlarca makyajdır boyadır bilmemnedir sayesinde güzel görünen kız da var, salak ve güzel olanı da var, salak ve çirkin olanı da var.... sürüyle var hepsinden. bir de bunların erkek versiyonları var kümedeki her eleman birbiriyle eşlensin diye. ama bir yanlışlık sonucu kümede yalnız kalan dışlanmış elemanlar da var.* evet, ağlamak istiyorum sayın seyirciler. böhüüü....