belki ilginizi çeker
  1. · hapşırınca ofisin çok yaşa demesi
  2. · yaran yanlış başlık okumaları
gündem
  1. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · tepkili vatandaş
  9. · midye teneke

akıllı bina  

1. camları açılmayan bina anlamına gelir. "binamız çok akıllı, yazları 22 derece, kışları 67 fahreneit , cam açmaya hiç mi hiç luzum yok" der müdürlerimiz. şimdi ben cam açmanın, özgürlük demek, hayat demek olduğunu nasıl anlatayım bu adama. akıllı binaymış, peeh... insanın doğasına bu kadar aykırı yaşamaya çalışmasını ve bunun dayatılmasını ibret, hayret, biraz öfke ve üzüntü ile izliyorum...
    (nikiforenko, 18.07.2005 21:31)
  2. ortam sıcaklığını ayarlayabilen, sahibini tanıyabilen, ev aletlerini kullanabilen evler. akıllıdırlar gerçekten.
    (azwepsa, 18.07.2005 21:40)
  3. ruh halime göre duvarlarının rengini değiştirmeyen, acımı paylaşıp benimle dertleşmeyen, sevinçli halimde benimle beraber eğlenmeyen, bugün hava biraz soğukça istersen kalın birşeyler giy diye beni uyarmayan binaya akıllı bina demem ben..

evet, türkiye'de yok bunlar..eksikliğini yaşıyoruz..
    (zeus, 04.04.2006 14:45)
  4. her ne kadar bir konfor aracı olarak gösterilse de yanılmamak lazımdır..araçlardaki gps sistemi gibidir; tek farkı teknolojiyi çalıştığımız/yaşadığımız yere buyur etmiş olmamızdır..

amacı her ne kadar,zamandan ve enerjiden tasarrufu sağlamak olsa da;bu kazanılan zaman ve enerjiyi de anlamsızca tüketecek olduğumuzdan;pek bir farkındalık yaratmayacaktır..
    (pyramid, 09.07.2007 16:14)
  5. hakkında yazılanları okuyunca gerçekten takdir ettiğim bina.

mesela bizim bina tam bi gerizekalı. allahın salağı. aptal şey ya, hayvan oğlu hayvan. sktirgit şerefsizin evladı seni.

göt.
    (yaqui, 01.09.2008 14:34 ~ 14:50)
  6. kadın için herşeyi düşünen erkek sevgili gibi bina.
    kadın için iyi bulduğu herşeyi ona yaşatır ama fikrini almaz.
    (akılfikirdükkanı, 01.09.2008 14:56)
  7. -hah yak o otomatı yak! boşu boşuna veriyonuz hayvan gibi tedaş faturalarını na böyle kol gibi! bravo!..siz de ne güzel eşya taşıyonuz öyle asansörde, ondan sonra niye bozuluyor diye soruyonuz haftada bir! o yönetici de siz de malsınız lan! iq eksiği hayvanatlar sizi!
    (red zeppelin, 01.09.2008 15:14)
  8. çok pahalıdır. o ne lan öyle? dubai şeyhi miyiz biz? akıllı olsun!
    (yoghurt, 01.09.2008 15:19)
  9. çok akıllı insanların akıllarını kullanarak sahip oldukları barınmalarını giderici mekan. mesela bir arkadaşımın babası yıllardır çalışıyor yaklaşık yirmiyıldır emekli ikramiyesi ile bu akıllı evin yıllık aidat parasını anca karşılıyor demek ki o kadar akıllı bir işte çalışamamış yargısına bize vardıtıp aklımızın gelişmesinide sağlayan bina çeşidi imiş bu. iyi ki varsın sözlük.
    (agustos, 09.01.2009 16:47)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil