gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · giyotine yolladılar gitmedim
  3. · disko kralı
  4. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  5. · darwin i bitiren balık
  6. · ezel
  7. · 2012
  8. · aziz nesin
  9. · rodrigo tello

akıl ve ruh sağlığı  

1. korumak için bazen kulakları tıkayıp, çoğunlukla bağlantıyı kesmeyi gerektirendir. millet yaşamaya değil, sanki yaşatmamaya gelmiş dünyaya.
    (heidi, 28.11.2007 12:08)
  2. hem olduğunda hem de olmadığında,yalnızlıkta yalnız hissettirmeyendir.
    (ağır, 28.11.2007 12:28)
  3. elde etmek için peşinden koştuğumuz şeyler için mücadele ederken mutlaka korunması gerekendir.
    (arapbebek, 28.11.2007 12:35)
  4. değeri kaybedildikten sonra anlaşılamayacak tek şeydir.
    (floydian, 28.11.2007 12:39)
  5. bu başlığın altına da sadece "yok öyle bişi" bkz'ı vermek istiyordum ancak sanırım düşüncemi biraz daha açıklamam gerekecek...

şöyle ki, bir uzmanın karşısına çıkarıldığı zaman öyle veya böyle bir yerinden bir ruh/akıl hastalığı çıkmayacak bir insanın varlığına inanmıyorum. (bkz: kişilik)
    lakin, her insanın sorunları, takıntıları, huyları, freud'ın mutlulukla cinsel nedenlere bağlayacağı düşünceleri olacaktır.
    çoğumuz rahat rahat yaşayıp gitmekteyiz, fakat yine de iddia ediyorum ki, yolda yürüyen herhangi birini tut, doktora götür, akıl sağlığına dair mutlaka bi şi çıkartılacaktır.

inkar etmiyorum ki bazılarımız gerçekten büyük sorunlarla mücadele etmekte, gerçekten yardıma, ilaca ihtiyaç duymakta!
    hayır.

demek istediğim, günümüzde akıl ve ruh sağlığı lastik gibi oraya buraya çekilebilen bir kavramdır. abuk subuk bazı doktorlar da çekinmeden psikolojinin kurallarını istedikleri yöne çekip hemen hemen herkesi hasta ilan edebilmektedir.

bir bkz ile ifade edemeyeceğimi sanıp, düşüncelerimi buraya kustum efendim. sağlığınıza...
    (three hours, 28.11.2007 12:51)
  6. (bkz: @2084576)
    (metropolsalagi, 28.11.2007 12:54)
  7. saniyede bozulup saniyede düzelebilen, uzun sürmesi halinde zor durumlara düşüren ikili suç örgütü.
    (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 28.11.2007 13:06)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil