belki ilginizi çeker
  1. · zaman tutulması
  2. · baschar
  3. · tanju çolak
  4. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  2. · yılmaz özdil
  3. · call of duty modern warfare 2
  4. · erkekte ses tonu
  5. · author
  6. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  7. · bir kadının bilmesi gerekenler
  8. · vibrato kolu
  9. · tuvalette suyu açık bırakmak

akıl tutulması  

1. max horkheimer 'ın bir kitabıdır.
    (bkz: frankfurt okulu)
    (sirona, 01.06.2007 14:48 ~ 02.06.2007 20:54)
  2. yeni sakızlarımızdan birisi. allı pullu lafları sevmemizden kelli bunu da her şeye uydurmaya başladık. siyasilermize yapılan en büyük en ağır eleştiri şu aralar akıl tutulmasında oldukları. evet evet, onları yerin dibine gömen, yataklarına yattıklarında rahat bir uyku yüzü gördürmeyen sihirli kelime bu. yoksa ekonomiydi, eğitimdi, tersanelerdi, zarttı, zurttu, zıkkımdı, zakkumdu bir önemi yok. akıl tutulması dendiği anda herkes sus pus, sanki 1 2 3 tıp oynuyoruz. tamam olayları yorumlamak eleştiri yapmak güzeldir de biri de şu lafın devamını getirsin "çok sancılı dönemlerden geçiyoruz, durumun vehametini anlamak istemeyen siyasetçilerimiz bir akıl tutulmasında." mealinden cümleler kuran büyüklerimiz nedense devamını getir(e)miyor. eh devamını getirirsen işte hendek işte deve mesela bir oyunun içindesin. sonuçta sade vatandaş olarak benim de çorbada tuzum olsun, ben de size sesleniyorum hepinizin aklı tutulmuş, öyle böyle değil çok ciddi (burdan sonrası yok elbette).
    (tilburgdaki erasmus ogrencisi, 23.06.2008 14:21)
  3. argosu aklın göt olmasıdır.
    (eskiden babam da yazardi, 23.06.2008 14:24)
  4. taş gibi fekat bir o kadar da salak bir hatunun; er kişide beyin ile kalp(bazı er kişilerde kalp yerine başka bir uzuv görüldüğü de olmuştur) arasına girmesiyle oluşan durum.
    (bençokayrılıklaryaşadımoyüzdenherşeyibitişikyazdım, 23.06.2008 14:52)
  5. max horkheimer'in çoğu kişi tarafından iyi anlaşılmayan kitabı.

çok kısa özetle:
    aklın araçsallaştırılmasıdır. bir sonraki aşaması ise 'protez akıl'dır. yani başkasının bize bir şeyler yaptırmasına izin veriyoruz.
    (ofsaytadüştümgelicem, 16.06.2009 20:51 ~ 21:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil