kendini acındırmak da bir çeşit ajitasyondur.
ilaçlardan birinin yan etkileri arasında görüp "nasıl yani?" dediğim kelime. ilaç alıp
ajitatör olmak fena olmazdı gerçi.
belirlenen bir hedef kitleyi belli bir politik davranışa yöneltmek için yapılan çalışmaya verilen ad. propaganda bunun daha pasifi sanırım, ajitasyonda bir fikir daha geniş kitlelere aktarılarak, insanlarda tepki yaratmayı amaçlıyor.
(mitya, 09.01.2006 14:48)
fransızcadan dilimize dolanan bu sözcük, kışkırtma, tahrik etme anlamına gelmektedir.cümle içinde kullanalım ki pekişsin biraz daha.
-abi ben bu adama uyuz oldum ya, baksana nasıl bakıyo bize.
+evet lan olm bide herif bacaklarına bakıyo galiba.bilmiyorum yani.
-yok abi o kadarda değil heralde yaw !?
+tabi lan bak bak öpücük attı bide hipne.
-yok abi ben öle bişe görmed... haa abi sen ajitasyon yapıyosun galibaa..
+evet bak anlamışsın...
(kubrick, 12.07.2006 08:44 ~ 08:45)
tıp terimi olarak; kişinin aşırı sıkıntı içinde ve yerinde duramıyor olması. mesela, ameliyathane kapısı önünde elini kolunu nereye koyacağını bilemez bir şekilde volta atan kişi
ajitedir.
kişinin kafasında bir takım soru işaretleri oluşturma yoluyla kışkırtma olarak tanımlanabilir belki
bir alerji ilacının prospektüsünü okurken "yan etkiler" başlığı altında okuduğum kelime.bolca dalga geçmeme sebebiyet vermiştir.
fotoğrafçılıkta, kimyasal işlemler sırasında, duyarlı yüzeye sürekli olarak bozulmamış banyonun temas etmesini sağlayan yöntem olarak da tanımlanır.
film veya kart baskısı sırasında kimyasal maddenin düzgün biçimde dağılmasını sağlamak için yapılan düzenli ve yavaş biçimde sallama yöntemi.
duygu sömürüsü yapma, kışkırtma, yanıltma.
büyük kitlelerin önünde konuşurken onları etkileyebilmektir aslında. " acındırma " şeklinde anlamlandırılarak yanlış kullanılan terimdir. her lider iyi bir ajitasyon ustasıdır.
"ızdırabım doğuştan/
ben doğarken ölmüşüm"de olan
"o kim bilir kimin nesi/ ben
kahya yahya"da olmayan kavram.
not:
gencebay misyoneri duymasın.
metrobüs zammı sonrası avcılardan mecidiyeköye kadar metrobüsün içinde yapılabilecek eylem.
yapanlar var , dillerine sağlık.