belki ilginizi çeker
  1. · sözlükteki hatalar
  2. · çaylakken yapılamayan şeyler
  3. · spotless mind
  4. · birincilik teli
  5. · sözlükle ilgili istekler
  6. · ales
  7. · itü sözlük ile ekşi sözlük arasındaki farklar
  8. · samsung sgh x600
  9. · sözlükle ilgili abartılı istekler
  10. · cross
gündem
  1. · aşk
  2. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  3. · her yerinden öpüyorum rüştü
  4. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · kar yağarken hissedilen duygular
  7. · colin kazım richards
  8. · great dilemma
  9. · sözlük yazarlarının ev adresleri

ajanda  

1. unutmamak için notların günlük olarak yazıldığı defter. her yılbaşında en alakasız firma bile promosyon olarak verir bunu.
    (lethe, 11.09.2004 22:28)
  2. her yıl değiştirilerek tekrar tekrar satılmaya çalışılan para tuzağı.
    (man on the moon, 25.02.2005 02:06)
  3. her ergenlik çağına girmiş gencin mutlaka sahip olmak için etrafındaki çalışanlardan bedavaya temin etmeye çalıştığı yıllık defter.okula tek defterle gitmek adına en önemli atılımdır.birde özellikle kız öğrenciler bu ajandalrı şiir defteri olarak kullanırlar,sayfalarına beğendikleri,aşık oldukları şarkıcı,aktör vb.,çiçek,bebek fotoları,aşk temalı kartpostallar yapıştırıp karşısına gelen boş sayfaya bunlara uygun ya da uyarlanmış yazılar şiirler yazarlar.her ajanda bir sınıfta bazen de okul içinde elden ele dolaşır.(bkz: bu daha gider)
    (deliyayla, 25.08.2007 00:14 ~ 00:15)
  4. kanka listenizdeki yazarların doğum günlerini ve bulunduğunuz şehirdeki zirveleri gösteren, kendiniz de hatırlatma ekleyebileceğiniz sözlük uygulaması.
    (thedewil, 01.12.2007 13:55)
  5. ayın 7 sinin yaklaştığını her seferinde gözüme sokan, beni mutlu eden "şey"*. ayrıca, radyo'daki yayınları buraya daimi ekleyebilirsek süper olurdu, kendimiz hatırlatma olarak tekrarlı ekleyemiyoruz, ama misal bir program için, her hafta programın olduğu gün orada belirse süper olurdu.

(bkz: sözlükle ilgili istekler)
    (kl7mu, 06.12.2007 01:36 ~ 01:36)
  6. cep telefonunun ajandası bazen ufak hatırlatmalar için işe yarıyabiliyor.açıkça söylemek gerekirse ben çok fazla kullanıyorum bu hatırlatmaları özellikle doğumgünü olaylarında ama bugün kafamı fazlasıyla karıştırmaya sebep oldu.yine bip bip ötmeye başladı gittim baktım çiçek yazıyor."bu ne ki?" dedim içimden.akşamın 8:30unda.baya bi düşündüm.
    -birine çiçek mi alacaktım?yok
    -arkadaşımın kardeşi var çiçek.onla ilgili bir şey mi?yok
    -televizyonda izlemek istediğim çiçek adında bir film mi vardı?yok
    yaklaşık bir saat kafa patlattım ve sonunda jeton düştü. çiçekleri sulamayı hatırlatmak amaçlıydı ki zira günlerdir sulamayı unutmuştum.bugün dışardayken aklıma gelmişti unutmayım diye kaydetmiştim.sonuç olarak:
    -suladım mı?yok
    (fonden, 06.10.2008 23:55)
  7. nedense ajandaların hayatımda ayrı bir yeri vardı,
    önemliydi benim için, kendime ait bir ajanda. hep içine neler yazabileceğim hakkımda düşünürdüm.

yeni ajanda güzel kokardı,
    kalitelileri vardı, deri kaplama olanları genelde bankalar dağıtırdı.
    içinde az reklamı olan favorimdi, bir de çok adi olanlar vardı, onlara hiç ilişmezdim.

henüz aklım ermiyorken hep elime geçen ajandanın ilk sayfasındaki kişisel bilgileri doldururdum,
    hatta geçenlerde bir tanesi elime geçti ve yazı karaktarime neler yazdığıma çok gülmüştüm.
    o ilk sayfayı çok düzgün doldurmuşum, altına güzel bir imza atmışım.. fotoğrafımı yapıştırmışım.

ajandayı yapanlarada kızmışımdır, ne gerek var ehliyet numarası, sigorta numarası bölümüne,
    onun yerine kardeşleriniz yada anne ismi falan yazılsaymış ya.

ilk hafta hep düzenli tutardım lakin, ay sonuna doğru yavaş yavaş parçalanmaya başlardı.
    şubat ayında çöp tenekesini boylardı.
    (nayganat noyan, 12.07.2009 12:25)
  8. organizsayon defteri.
    (quentin, 18.10.2009 03:07)
  9. hep böyle her şeyini buna kaydeden, hayatını planlamış, gün gün yapılacakları kaydetmiş ve böylelikle hiç bir şeyi unutmayan, kimseye aynı güne "heee olur yaa bulusuruz" diye söz vermeyen, biri bir şey dediğinde "ah bi dakka şekerim bi ajandama bakmam lazım" diyen insanlardan olmak istedim. burdan bakılınca çok yararlı gibi görünüyor. güzel bir şey olsa gerek.
    (bilemedim şimdi, 18.10.2009 03:15)
  10. sözlük fazileti olarak gayet güzel ancak kodlamada bazı değişiklerin yapılması lazım. ufak bir değişiklik sadece;
    zirvelerin gösterildiği alandaki linklerin yeni kovana göre düzeltilmesi lazım.
    (gone with the sin, 01.11.2009 12:40)
  11. güzel bir uygulama olmasına rağmen, zirvetör uzantılı link gösterimi yüzünden hala sıçmaktadır. düzeltilmesi zor olduğu için mi bu kadar uzun süredir böyle anlayabilmiş değilim.
    (calm of desolation, 05.11.2009 12:13)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil