|
|
- leblebi gibi gol atan tosun forvet ve beşiktaş taraftarının kendisine acaba nasıl tezahuratlar yapacağını merakla beklediğim kişi
- ikinci sergen vakası olmasından korkulan futbolcudur tarafımdan.
- ismi "ayılton" olsa daha münsaip olacak futbolcu. gerçi finishing 20 bir abimiz.
ve tabii ki:
(bkz: fener zenci sever)
- fotoğraflarını gördüğümde bir futbolcudan çok bir sumocuya benzettiğim forvet, sergen'le birlikte oldukça ağır bir forvete sahip olduğumuz için de ne kadar sevinçliyim anlatamam. ayrıca takımın kilo ortalamsını 100 e yaklaştıran değerli yönetimimize de buradan selam ederim
- tek başına werder bremen'i şampiyon yapmış adam.
- zagorun çikosuna benzemektedir.
- yaşı kemale ermiş* santrofordur. hakan şükür le kapışır.
- 2005-2006 sezonunda gol kralı olma ihtimali bir hayli yüksek olan tosun.
- almanyada topaç lakabını almış futbolcu
- (bkz: ton ton ton ailton)
- bir dürümcü edasıyla sahada gezmesiyle rakip takım oyuncularına zararsız gibi görünen ancak topla buluştuğu vakit bir de kaleciyi karşısına aldıysa gol atmak için pek sebep aramayan santfor.
(bkz: 2 ekim 2005 beşiktaş samsunspor maçı)
- craig david'in şişman olanı
- (bkz: tosunpaşa)
- hamburgla anlaşan eski beşiktaşlı. fanatik gazetesinin haberine göre ibrahim akını dövecektim demiş
(mys, 25.01.2006 12:20 ~ 12:22)
- hamburg ile çıktığı ilk maçtan sonra alman basınının "hava ailton" şeklinde manşetlere taşıdığı oyuncu.
- tez zamanda türkiyeye geri dönmesi beklenen, döndüğü zaman da paf takımıyla idmanlara çıkacak olan yaşını başını almış zararlı futbolcu. nobreyle beraber forvette iyi bir ikili olacaklarını düşündüğümden, parasını da mecburen veriyorken değerlendirilmelidir kanımca. yoksa paf takımda sübyanların da aklını bu yaştan bozacak, yatarak nasıl para kazanılır konusundan dersler verecektir.
- sezon başında aldığım ailton baskılı t-shirtün götümde patlamasına neden olmuş,ofsayt manyağı forvet.
- fenerbahçe'nin ariel ortega davasına doğru giden yeni bir oyuncu-takım krizinin oyuncu rolündeki isim.
- büyük umutlarla beşiktaş'a gelmiş ve büyük umutlarla beşiktaş'tan gönderilmek istenen tosun.
futboldan anlamayan arkadaşlarım "lan sizin yönetim güreş takımına bir pehlivan almış." şeklinde yorum yapıp yapmış olduğumuz yeni transfere takılırken ben futbolu çok iyi takip eden birisi olarak (10 senedir cm oynuyorum daha ne yapayım) "son gülen iyi güler." cevabını vermiştim. bundan yaklaşık bilmem kaç sene önce werder bremen'i tek başına şampiyon yapmış ve finishing özelliği 20'nin de üzerine olan bir adamın transfer olması sadece beni değil futboldan anlayan tüm beşiktaşlıları gururlandırmıştı. yalnız herkesin kafasında tek bir soru işareti vardı. o da teknik direktör rıza çalımbay'dı.
ligler başlayıp da ilk bir kaç hafta sonunda ailton'un attığı gollerle beşiktaş puanları kazanmaya başlayınca herkesin yüzü gülmeye ben de arkadaşlarımı arayıp laf sokmaya hazırlanmıştım ama bulamadım pezevenkleri. sonra medyanın hafif gazıyla birlikte sabah grubunun önderliğinde beşiktaş'ı çalkalama girişimleri sonuç vermeye başlamıştı. "ailton'un kiloları fazla. bir forvet oyuncusunda olmayan bir özellik" demişler, ailton da zavallım safça "ama ben 17 yaşıma kadar anne sütü içtim ondan olmuştur." diye karşılık vermişti.
sonra işler yolunda gitmemiş. beşiktaş ailton yüzünden değil rıza yüzünden puanları kaybetmeye başlayınca tribünler rıza çalımbay'ı feda etmemek için tek tek futbolcuları yollamıştır. youla, çağdaş direk gönderilmiş. kleberson direkten dönmüş, ailton da yurt dışına kiraya verilerek süründürülmüştür ve hala sürünüyordur.
şahsi kanaatim eğer baki mercimek bu takımda oynayabilme kapasitesine sahipse ailton bu klubün başkanı olmaya layıktır. tigana'nın ailton'u oynatmama sebebi kalitesizliğinden değil yıldızlarla arasının iyi olmamasından kaynaklanmaktadır. zaten sistemine uymadığı için gönderildiği söylentilerine ben kulak asmıyorum çünkü tigana'nın daha bir sisteminin olmadığını 18 temmuz 2006 beşiktaş shaktar donetsk maçında gördük.
meraklısına not: o arkadaşları yine görmeye başladım. arkadaşlığımı gözden geçirsem iyi olacak.
- duisburg ile sözleşme imzalamış kalıplı fitbolcu.
- beşiktaş'ta aradığını bulamamış olan, tosun gibi olan ve de en çok dikkatimi çeken yönüyle, kafası ile omzu arasında olması gereken mesafenin çok az olduğu futbolcumsu.
(bkz: tosbağa gibi)
- bir zamanlar beşiktaşa gelmiş bok çuvalı ebadında kıytırık forvet. "münih bilmemne sıtadında oyna, sonra gel rize sıtadında oyna..." tarzında bir söz edip kendisine olan antipati artırmış olan zevzek tosbağa.
son zamanlarda akıllara, "bi ayilton vardı ne oldu ona?" sorusunu getiren zat-ı muhteremdir.
|