ailevi sorunları bol olan hatun 

adana çık aradan

1. (öncelikle bu yazı bütün annesi babası boşanmış/boşanacak kızları kapsamıyor... bazı anne babalar boşansalar bile çocuklarına bunu hissettirmiyorlar ve gayet medeni bir biçimde ilişkilerini sürdürüyorlar... böylece çocuk daha "sağlıklı" bir birey olarak yetişiyor... ama tam tersi durumda da eziklik,içine kapanıklık gibi durumlar başgösteriyor...sadece hissettiklerimi paylaşmak istiyorum sözlük sakinleriyle...)
    genellikle kabul görmeyen,sevilemeyen,destek göremeyen hatun tipidir... çünkü beyefendi sevgilisiyle "güzel güzel" vakit mi geçirecektir, yoksa onu "teselli" mi edecektir?
    üvey anne/baba sahibi,annesi babası boşanmış kız evlatlara zaten toplumumuzda genel bir önyargı vardır...
    "ailesi ilgilenmemiştir onunla... serbest büyümüştür,olmaz..."
    sanane! nerden biliyorsun? zaten o kız o boşanma olayından sonra ailesinden fazlasıyla baskı görüyor belki? hemen damgayı niye yapıştırıyorsun?
    nedense genelde bu zihniyet vardır...
    eğer ailevi durumunuzu en baştan "sorun olmasın" diye hoşlandığınız kişiye anlatırsanız,o çocuğun gerçek yüzünü anlayabilirsiniz:
    hypnotica:
    -işte benim ailem böyle böyle... evde sık sık sorunlar yaşıyorum... okulum da kötü,yani hayatımda iyi giden tek şey sen olacaksın...
    xy kişisi:
    +aaaa ama sen çok büyük sorumluluksun...
    -(bkz: mavi ekran)
    bir de bu durumdan, kızın duygusallığından faydalanıp kızın gözünü boyayıp,kızla işi bittikten sonra aramayan tipler vardır ki o konuya hiç girmek istemiyorum...
    sanki bu kıza mutluluk harammış gibi davranılır...
    bu yüzden taşlaşırız,sanki hayata 1-0 yenik başlamış gibiyizdir...

not:okuyup da "oy aman da duygu sömürüsü yapıyo da" demeyin...kimsenin ne olacağı belli değil...
    (hypnotica girl, 21.02.2007 19:30)
  2. (bkz: alevi soruları bol olan hatun)
    (hansvoralberg, 21.02.2007 19:39)
  3. hayata 0 - 1 yenik başladıkları doğrudur. fakat sonucu lehine çevirmek mümkündür. hiç bir maçın bitiş düdüğü çalınmadan skorundan emin olunamaz... işleri biraz daha zordur, kendi kendilerine yetebilmeyi öğrenmek zorundadırlar, hayatlarını birine/birilerine endekslemeleri yapabilecekleri en büyük hatadır zannımca...
    (penceremdeserçeler, 21.02.2007 19:45)
  4. (bkz: borderline)
    (hypnotica girl, 23.04.2007 22:32)
  5. mutlu olduğunda bunun tadını çıkarırken, gözleri ışıl ışıl iken mutlaka bi bokluk olan da ağlayıveren;
    morali bozuk olduğunda bunun tadını çıkarırken bi bokluk olan da daha çok ağlayan;
    zorluklarıyla daima yekpare savaştığından, arkadaşlarıyla bir türlü süper olamayan;
    xena yapısı ile birlikte duvar gibi egosunun altında zaman zaman ezilen ya da çevresindekileri ezen;
    bazen gerçekten güçlü olması sebebiyle hayata kattırılması gereken fakat korkarım ki kendisinin buna gücü olmadığını düşünmesi ya da tercih etmemesi sonucu tek başına kalacak hatun.
    (alik, 23.04.2007 23:04 ~ 30.09.2007 07:14)
  6. kaçıp gitmek kolaydır her zaman bu hatun modellerinden. bitsin, sıkıldım, üff, püff vb. söz öbeklerini kullanarak neden niçin gibi soru sormasına izin vermeden kendi hayatınıza devam edebilirsiniz. önemli olan yanında durup ona destek olup, sorunlarını birlikte, başbaşa çözerek bu durumları atlatmasına yardımcı olmaktır.
    (hawk, 24.04.2007 00:00)
  7. (bkz: she s got issues)
    (alik, 03.05.2007 18:07 ~ 09.10.2007 11:41)
  8. hayatta daha olgun olabilen acıyı içine sindirebilmeyi öğrenmiş olan zaman zaman da dengesiz olabilen hatun kişisidir.çok şaka yaptıysam aslında korktuğumdan sendromunu şahsen yaşamış olan hatundur.o yüzden bazı yalanlara çabuk kanmaz her gülen insanın aslında gülmediğini zaten çok küçükken öğrenmiştir.
    (styks, 04.05.2007 16:51)
  9. kim kendi ailesini seçmiş ki hayata gelmeden..babasına iki buçuk yaşındayken veda etmiş, sevgi dolu bir anne, anneanne, teyzeler vesaire tarafından büyütülmüş biriyim..her şeye sahiptim buna içimdeki boşluğu da dahil ediyorum..herkes aynı tip yaşamı, dini, dili, ırkı paylaşmıyor maalesef bu gerçeği göz ardı etmemeyi ve bencil olmamayı öğretti bana geçmişim..şüphesiz ki aile kişinin yaşamında en çok yer tutan kavramdır..kimisini mutlu edip yaşadığı topluma yararlı bir insan evladı yaparken kimisini katil eder...bunların hepsi vicdan kavramıyla ilgilidir kanımca..anne babaların çocuk yetiştirirken verebildikleri aşikardır ki günümüzde çoğu insanda göremediğim bir şey olmuştur vicdan..bu bağlamda belirtmek isterim ki ailesiyle yaşadığı sorunlar yüzünden uzak durulmasını istediğiniz bir insan, nefes alıp veriyor, duyguları var farkında mısınız? siz de birgün ana-baba olacaksınız tüü kaka kızım/oğlum onunla konuşmalarla çocuklarınızı büyütüp sonra insanları dışlayan, anlayışsız, sağduyusuz bireyler yetiştireceksiniz..ee peki o zaman allah analı babalı büyütsün..
    (babysmurf, 04.05.2007 17:16)
  10. ergendir. bunalımlıdır.
    her türlü melanet onları bulmaktadır.
    n'apsalar kimseye yaranamazlar.
    hayatları emrah filmi tadındadır.
    tırım tırım kaçılası, ardına bakmadan uzaklaşılası insan tipine güzel bir örnektir.
    (ichgeheindaskino, 04.05.2007 17:20)
  11. (bkz: gotik hatun)
    (chericheri, 04.05.2007 20:29)
  12. bir aileye sahip olduğunu hiçbir zaman tam olarak hissedememiş insandır*. bir şeyler hep eksik kalmıştır..
    (charlienin dorduncu melegi, 04.05.2007 21:06 ~ 21:07)
  13. hep almaya alışmış, sıra vermeye geldiğinde sahip olduğu sorun yumaklarıyla konuyu değiştirip duran, sıyırmaya çalışan hatun modeli.
    not : vermek o manada kullanılmamıştır.
    not'a ilave : o manada da baş ağrısı olan hatun modeliyle aynı sayıda karşımıza çıkar bu hatun modelleri...

erkek : "aşkım *, bu gün çok sıkıntılı bir gün geçirdim, moralim bozuk. sohbetine ve yardımına ihtiyacım var

hatun : içinden "off çekemem seni yahu"
    dışından " aşkım ben de babamlarla kavga ettim. moralim çok bozuk benim de. kendimi iyi hissetmiyorum."

erkek : " yine mi? "
    (luto, 04.05.2007 21:18 ~ 22:09)
  14. (bkz: alevi sorunları bol olan hatun)
    (bkz: yaran yanlış anlamalar)
    (jimela morrison, 04.05.2007 21:22)
  15. günümüz gothic hatunlarıdır.hepsi babalarından nefret eder,oralarına buralarına "ay heyt may fağdır" yazarlar.çok sorunlu bir çocukluk yaşadıklarını anlatırken sahte gözyaşları akıtıp götikliklerine götiklik katarlar.çevrelerindeki insanalrı kovarken bile ilgi çekme derdindedirler.sırf daha tarz olmak için insanların duygularını sömürmek çok hoşlanırına gider.ama hiçbişeyden zevk almamaları gerektiğini düşündükleri için bunuda dışarı vurmazlar.oysaki evlerinde anne babalarıyla mutlu akşam yemekleri yiyen her pazar ütü yapan kızlardır.

ha bide gerçekten aileleriyle sorunları olan insanlar vardır ki bi insanın en huzur beklediği yeri eviyken orda bile rahat edemezken nasıl bir hayat sürer ona değinmeye bile gerek yoktur.kolay gelsindir.
    (ihmaiwtd, 04.05.2007 21:58)
  16. kimsenin ailesi dört dörtlük olmayacağı gibi sorunsuz da olmaz. her ailenin kendi içinde ister büyük ister küçük olsun mevcut sorunları vardır. kimisi bunu içine atar kimisi de sevgilisi,arkadaşı,dostu veya eşiyle paylaşır. ailevi sorunu bol olan hatun modelinden uzak durmak yada kaçmak gibi bir durum söz konusu olmamalıdır. bunun yerine, siz zaten o alevi sorunu bol olan hatuna gerçekten değer veriyorsanız zaten ne olursa olsun,her daim yanında bulunur ve bu durumdan asla şikayet etmezsiniz. eğer o kişiyi dinlemek sizi bu kadar sıkıyorsa zaten siz hiç bir zaman kayda değer bir dost,sevgili ya da eş olamamışsınız demektir.
    (ink, 04.05.2007 22:24)
  17. anne ve babalar tarafından psikolojilerinin içine sıçılmış hatunlardır. ruhlarında işkence izleri vardır,şiddetli geçimsizlik ve yüksek sesle tartışan ve hatta birbirine küllük,bardak vs fırlatan anne babanın yanındaki çocuk ,kavga anındaki psikolojiyi bir gün yetişkin olsa bile hiç atamamıştır üstünden,rüyalarında bile o savunmasız,çaresiz psikoloji vardır bilinçaltında.sonrası malum, ebeveynlerinden nefret eden bir karakter çıkmıştır.bunlar kolay kolay sevgilide edinemezler maalesef,erkekler aynen şöyle düşünür (erkek olmanın erdemini unutmuş vaziyette)"ya bu hatun zaten arıza,ben hiç yanaşmayım,üstüme ihale kalmadan toz olayım!"
    (smoothmekan, 06.07.2007 15:03 ~ 23:29)
  18. (bkz: grunge sorunlu)
    (manha de carnival, 06.07.2007 15:11)
  19. ömrü boyunca mutsuz olmaya mahkum olduğundan zahmet edip hayatta bir şeyler edinmeye çalışmaması daha hayırlı olacak hatundur. zira aile denen şey ne yazık ki mutluluğun temelini oluşturur, ailede sorun varsa insan ne yaparsa yapsın hiçbir yere tutunamaz.

(bkz: yalnızlık gittiğin yoldan gelir)
    (nvr ws a crnflk grl, 06.09.2007 21:06)
  20. kimsenin kendi ailesini seçmek gibi bir şansı olmadığından yapabileceği şey güçlü olmaya çalışmak ve değiştirebileceği şeyleri değiştirmeye çalışmak olan hatundur.
    (seashell, 25.07.2008 21:15)
  21. aile dışı ilişkileri büyük oranda sağlıklı olamayacak olan hatundur.geçicidir.evlilikten tiksinmesi muhtemeldir.sevgilisiyle yaşadığı en ufak bi tatsızlıkta annesi ve babası aklına gelecek benim ilişkilerim de onların ilişkileri gibi berbat olacak diyerek umutsuzluğa kapılacaktır.ama hayat onu olgunlaştırırken ve o da bunun farkına varmışken aslında şanslı olduğunu düşünecektir.doğru bir düşüncedir.çok şanslıdır.kendi ilişkisinde neler yaparsa yanlış olabileceğini biliyordur çünkü.ona göre davranır.ona göre sevgili bulur.mutlu olur.yani ben mutlu olmayı umuyorum.ama yine de evlenmeyi düşünmüyorum sanırım...
    (kayıp pena, 25.07.2008 22:07)