|
|
- maliye bakanımız yumurtacı kemal unakıtanın muhterem eşleri ehsen ve çocuklarının bandırmada kurulacak termik santral için yapmayı göze aldıkları yatırım miktarı. şimdi bu para normaldir sonuçta santral yapımı için harcanacak ancak ahsen hanım ve çocuklarının nelerine güvenerek böyle bir işe girdikleri ve bu kadar büyük miktarı nasıl bir araya getirecekleri gerçekten merak konusu.
*dışardan bakınca ev hanımından öte birşeye benzetilemeyen ahsen hanım acaba içinde taşıdığı yatırımcı kimliğini dışarı vurma kararı mı almıştır?
*yoksa eşinin paravanı mı olmayı kabul etmiştir?
*piyasalarda likitide sıkışıklığı yaşanırken bu miktarda doları hangi kuruluştan kredi olarak alacaklardır?
*ve bu krediyi bulsalar bile neye karşılık verilecektir bu para?
* yoksa çalık grubuna yapılan halk ve vakıfbank kıyağı maliye bakanımızın eşi ve çocuklarınada mı sağlanacaktır?
sanırım akp kendini iktidardan düşürmek için muhalefetin birşey yapamıyacağını gördü, sıçtıkça sıçmaya başladı. siz yapamassanız biz yaprız diyerekten....
"yatırım maliyeti en az 600 milyon dolar
termik santralde kurulum maliyetinin kullanılan teknolojiye ve ülkesine göre değişmekle birlikte megawat başına en az 1 milyon dolar olduğunu belirtiyorlar. şayet çevreye duyarlı yüksek teknolojili bir santral kurmak isterseniz yatırım maliyeti 1.5 hatta 2 milyon dolara kadar da çıkabiliyor. bu hesaba göre 600 mw’lık bir santralin yatırım maliyetinin en az 600 milyon dolar olması gerekiyor. bu santralde yıllık yaklaşık 4.1 milyar kilowatsaat elektrik üretilebilecek. devlet şu an elektriğin kilowatsaat’ini 8 ile 10 euro/cent’ten alıyor. epdk’nın elektrik borsasında 1 kwh elektrik 10 euro/cent. yani 4.1 milyar kilowatsaat elektrik üretecek bir santral yılda 410 milyon euro’luk bir ciroya sahip olacak. "
aha bu da ayrıntılı haber;
http://haber.gazetevatan.com/...(isildur, 27.09.2008 10:46 ~ 10:50)
- (bkz: ah sen yok musun)
- artık hiçte şaşırmadığım miktar.daha önce demiştim ahlak anlayışımız değişiyor.her müslümanım diyen otomatik olarak zararsız görülüyor.aslında öyle bir döneme girildi ki artık müslüman kimliğini öne sürenden daha çok korkulması gerekir.ahlaksızlık,tecavüz,sübyancılık,dolandırıcılık,yolsuzluk...her yol var denir ya bu da aynen öyle birşey.
yaşar nuri öztürk'ün bir sözü çağrışım yaptı nedense ahlaksız ateist hiç görmedim ama ahlaksız müslüman çok gördüm diyordu.burda ateizm savunuculuğunu yapmıyorum ki ateist değilim ha müslüman da değilim o ayrı(neyse).yani artık öyle bir noktaya gelindi ki korkuyorum artık.size de öyle geliyor mu ama ben bu insanların yüzüne bakınca bir güven duymuyorum ki siyasetçilerde olması gereken en önemli özellik "vatandaşına güven vermek".son artık patlayan haberler sanki yangından mal kaçırırcasına yapılan hamle gibi.ortada bir panik var,son kozlarını oynuyorlar artık.sevinmeliyiz sanırım.
- (bkz: kocam sağolsun)
- (bkz: benim eşim very special)
- (bkz: tüyü bitmemiş yetimin dımdızlak kalması)
- sevgili yazar arkadaşların neye kızdığını anlamadığım hadisedir. sahi neye kızıyorsunuz (gerçi ben de kızıyorum) anlamıyorum. güzel ifşa etmişsiniz. bunun için de isildur ve götümden düşen bin parça'ya teşekkür de ediyorum. ama ortada bir gariplik de yok mu?
bu adam sanki yeni yapmış bu işi. sanki sayın unakıtan bakanımızın ilk vukuatıymış gibi. yirmi yedi temmuz öncesi bu hazret; kuş gribi salgını ortaya çıktığında likid yumurtalarını akıtmadı mı ülkeye ve piyasaya? akıttı. daha sonra mısır, yem... bir süre işe de el attı. ne oldu sonunda? yirmi yedi temmuz seçimleri geldi ve adam maliye bakanı oldu. şimdi kızılması gereken adam kim acaba? unakıtan mı?
kurda kuzuyu teslim etmek gibi bir şey bu ve seçmen sayısının yüzde kırk yedisi de kurda kuzuyu teslim etmekte beis görmedi. canları sağolsun kendisi düşen ağlamaz.
şimdi bir enerji krizi'nin gelişi de ayan beyan ortada. dolayısıyla yeni bir rant kapısı da açılmış durumda. buna sözlük yazarları el atacak değil ya. tabi ki unakıtan atacak. çünkü bu irade halk tarafından kendisine verilmiş durumda. adamın önüne kazlar dizilmiş beni yol diyor. adam evliya değil ya tabiki yolacak. yani biz eşşek oldukça semer vuran da çok olacak.
suçluyu uzaklarda aramaya gerek yok. her yanımızda o suçlular. yok yok sadece akp'ye oy verenlerdir demiyorum suçlu; suçun bir yanı akp ise diğer yanı da insanları bu hırsız sürüsüne mahkum kılanlarda. yani hepimizde. köklü bir değişim, dönüşüm olmaksızın da hiçbir şey değişmeyecek. (kişisel fikrim)
- evde göt büyüten hanım kızlara emsal teşkil etmesi gereken durum. kalkın da katma değer üretimine bir katkınız olsun zilliler.
aklıma gelmişken bir minik alıntı yapayım bir şiirden.
"yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin..."
- gazeticilerin bir toplantıda özelleştirmelerle ilgili "devletin tüm kurumları teker teker özelleştiriliyor bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "satarım kardeşim" cevabını vermişti. biz de sanıyorduk ki sattığı para bize harcanıyor. değilmiş...
- bence soyisimlerini değiştirebilirler.
kemal paraakıtan ve zevcesi ahsen paravan.
|