-ulan arkadaş be, ne yön tayin edebildin, ne iz sürebildin ?.. şu meraya girdin gireli yedin içtin, başka da bi numaranı göremedik !.. hayır, milletin partneri atılıyo, katılıyo ama sen tırtın önde gideniymişsin haberimiz yokmuş ! atıl tırt ! piuuvviiuu !.. ben nerdeyiiiim.. sen nerdesin, aloo ?
merkez- sindi-5 ! sindi-5 !.. uzayda hayat var mı, taş örnekleri ne alemde ?!..
sinan(uzay kıyafetli, elde çay- sigara)- dur ..mına koyiiim, daha atmosferden çıkmadık serseri misiniz nesiniz ?!..
başlık: hava korsanı filip ve aktarmalı yolcu neco !
korsan- ...ulan yürü ! skicem şimdi seni !.. hay mına koyim, gerillalıktan da tiksindim rehinesinden de yürü lann ! boğazım acıdı ..mına koyim bağırmaktan !.. lan yürüü !!...
neco- abicim yürü de, uçak aktarmalı, ankara'ya indik mi, bi soraydık, sorup bilmeden inilir mi ?..
muhabir- bahri bey, seçim sonuçlarından sonra partiden ayrılacak mısınız ?
başka muhabir- bahri bey, çekilme kararını kurultaya mı ertelediniz ?
bahri bey- *ne biliim ..mına koyiim, ben de şaşırdım ne yapacağımı ?!.. beyaz eşya ticareti yapan güzel bir tüccarken, rica minnet çağırdılar meclise, o gün bugün ne denilenleri anlıyorum, ne de bişey diyorum !.. bayrak- afiş derken parayı da verdik sağa sola, sen hala kurultay diyosun ! sor bakalım bahri'ye kurultay ne demek biliyo mu ?!..
- ...ya pardon her limanda bir sevgili oluyo di mi ?..
- evet !..
- .....kaç yıldır tayfalık yapıyosunuz ?..
- on dört !
- anladım........ pardon ya.. son bi soru !.. ee.. bu her limanda bir sevgili işi garanti di mi ?.. bir aksilik falan....
- olmaz... her limanda kerane oluyo, gider mikişirsin... şimdi git güverteyi yıka !..
tarzan- ceyn! tarzan sex ister !
ceyn- * herife bi günde konuşmayı öğrettik, ikinci gün olaya girmeyi istiyo, lakin eleman pek arzulu çıktı, şimdi muayyen gün hadisesini de anlatmak lazım !..
- dışardaki her şey yalan, her şey hikaye ! hayattaki tek dostum senmişsin cico !..
cico- * ..mına koyim, tek dostun sensin de, bi gün cico'yu pavyona mı götürdün, bambi büfe'den iki kaşarlı tost mu söyledin ?.. yiyosun keleği dışarda , ondan sonra cico !.. cico'su mu kaldı ulan bunun ?..
-alo nasa !.. saatlerdir araştırma yapıyorum yaşam belirtisine rastlamış değilim henüz !..
nasa- güzel kardeşim ordan iki taş örneği alıcan, getiricen buraya ekmek paramız çıkacak diyoruz, hala yaşam diyosun belirti diyosun be !..
- sami ben öpülünce yakışıklı prens oluyorum naaber ?!..
- prens oluyosun da ingiltere kraliyet ailesinde isyan mı bastırıyosun, arap emirliklerinde reform mu yapıyorsun ?..
- vırak !
- vırak tabi eşşolueşşek !..
- oğğluum ! fiyuuuv ! oğğluum ! seni pezevenk seni ! fiyuuuv !
- hayır ..mına koyim, alıyorlar hayvanları mağazadan, getirip öyle mik gibi koyuyorlar evin bir köşesine ! eee ?!.. bu hayvanın özellikleri nedir, ne yer, ne içer bunları merak etme yok !?.. ondan sonra kafasına göre yok "oğlum" yok "pezevenk" !.. ulan yaş olmuş doksan küsür oğlu mu kalmış ulan bunun ?.. ama bir papağanın yüz sene yaşayabileceğini öğrenememiş ki ancuk ! "oğlum" diycek tabii..
- sami abi, rahatsız ediyorum.. akşamdan beri çalışıyorum dördüncü ayak'ta tıkandım.. şuraya bir eşek söyle de yatırıyim şu altılı'yı..
- evladım, kendi adını yazsana oraya, ne düşünüyosun !.. senden iyi eşşek var mı bu alemde ?..
kadın telefonda konuşuyor..
- ay şu an yönetmen utku bey'in yanındayız.. klibi çekeceğimiz sahili bulduk sonunda ! çok hoş bir mekan !!
- * ulan, klip ayağına hatunu çekip alıyorum kalabalıktan, nedir ki bi durum olur mu diye.. fakat gel gör ki, bir ekmek çıkmadığı gibi, klipleri sahilde- kumda çeke çeke müzik severlerin gözünde de kurbağa gibi olduk !!
- faik abi ! abi taş örneklerini toplamayı unutmadın di mi abi !?.. bir iki numune alsan bilimsel açıdan yeter bize !..
- ya muradım be, şimdi bilimsel açıyı bıraksak da.. ben arabayı gedikpaşa ' da dükkanın önüne park etmiştim, ne oldu acaba ?!.. sana zahmet bi göz kulak olsan da çekmese trafik- mrafik ! hadi babacım be, daşşağını yerim senin !..
anne- babası.. cenk ' e prima çocuk bezi alır mısın, e e ' sini yaptı çünkü cenk ! di mi cenk ?..
baba- * cenk ne yedi, ne içtiyse o nispette de sıçtı !.. yedi ayrı bir olay oldu, sıçtı ayrı bir konu ! yenilene, içilene yapılan masrafa canım feda ama kaka !!? bütçeyi bitiren kaka oldu !!?!
kız- saruhan ! ben buraya gelirim board ' da gözüm nereye çarparsa oraya uçarım, anlıycağın ben özgürüm !..
saruhan- sen özgürsün de, benim durum maaş artı prim !.. hadi paris, londra'yı çıkarırız da, gözün yine takıldı; madrid dedin, boğa boku temizler üç ayda anca döneriz memlekete, o da trenle !..
kedi- o kadar istiyorum ki şu telefonu açmayı, ama cenab-ı hak bize öyle bir el vermiş ki, adeta bir çift boks eldiveni !?.. aslında bi yandan da düşünecek olursan, bana ne, bana mı çalıyo ..mına kodumun telefonu ?!.. ben yine en iyisi yiyim, içiim, sıçiim.. en güzeli budur benim için !..
kadın- ersin ' cim sana tombul salam alıyorum... sen de kosla sıvıyı koydun di mi hayatım arabaya ?!..
ersin- * koydum, kosla ' yı da koydum, kalgonit ' i de ?!.. ama gel gör ki adını hiç duymadığım bu ürünleri her arabaya koyuşumda, yılların bıçkın delikanlısı ersin ' in de ufak ufak bittiğini gördüm !.. artık şunu iyice anladım ki güzel bir delikanlının tamamen bittiği yer mikros ' muş !..
çaycı- abdurrahman bey, çay alur muydunuz ? ocağı kapatucam da !..
abdurrahman- * çayın ..mına koyiim !.. ben bir zamanlar kapımdan kovduğum fakir ama, dürüst genci beklerken, kim geliyor ?.. genç de ne gençse gelmek bilmedi be ! hayır, bir de zengin ve puşt halini sittir ediyim diyorum ama, genç daha durumunu düzeltemedi galiba, yoksa şimdiye gelirdi !..
plakçı- ya hoca be, sen bu kasedi artık nasıl gırtlaktan güzel okuduysan, bir dinlemede kendi kendini yok etmesine rağmen, allaha bin şükür peynir ekmek gibi satıyoruz.. anadolu'ya mal yolluycam, depoda mal kalmadı kuran çarpsın !..
jim- ee, ne olacaktı ya ?
kaptan- sayın yolcular ! kaptanınız konuşuyor !.. görüldüğü üzre diğer klasik kaptanlar gibi pilot kabininden seslenmiyorum size !.. hayatta da uçağı otomatik pilota bağlamış bir kişi değilim !.. yanlış anlamayın, doğma büyüme kasımpaşa çocuğuyum ve şu an uçakta bir hava korsanı kokusu aldım, o pezemenk sakın böyle bi işe kalkışmasın anamı itsinler atarım uçaktan aşağı, hayvanlığın lüzumu yok !..
- dostum konoli !
- aziz dostum blek ! ah ! ah ! ah ! * ulan be, herifteki ne görev aşkıysa; kuytuya çağırdık geldi, ıssıza çağırdık koştu ?!.. demek nasıl bir aşk ve tutkuyla bağlanmışsa mevzuya.. fakat dur bakiim, sakın ola bu aşk ve tutku bizim döte olmasın ?! ondan sonra avukat konoli olsun mu sana avukat kunuli ?.!
- ramazan bey, yepyeni bir site adresi veriyorum size... www.leydiler.com.. bambaşka !..
- verin ..mına koyim, zaten piyasa durgun, meşgale olsun ! leydiler, beybiler derken koca müesseseyi eşeğin boku gibi yaptık sayenizde. www nokta leydileeer... nokta... com... hadi bakalım !