günümüz yazarlarının en özgünü, kalemi konuşturmak bir yana kaleme türkü söyleten, hokkaya tanbur çaldıran kalem üstadı. günde 180 gazete fıkrası yazabilme yeteneğine sahip insan. şimdilerde zaman ve aksiyon'da yazıyor.
'ertesi günü tatil olmayan güne tatil mi derim ben' sözünün sahibidir. pazar gününe itafen yazılmıştır. özlü söz olmaya adaydır kanımca..fakat kaosa sebebiyet verebilecek bir sözdür de aynı zamanda
(bkz: bütün hayatı tatil ilan etmek)
zaman gazetesinde ve turkuaz ekinde yazar.ayrıca aksiyon ,eğitim bilim gibi dergilerin vazgeçilmezidir.sivas'ta yaşar.sivas'ın yetiştirdiği güzel adamlardandır.cumhuriyet üniversitesi'nde akademisyen olan yazarın hitabeti ise çok zayıftır.kalemi çok keskindir.
üstad bir ara recai güllapdan müstear ismini kullanarak irfan külyutmaz müstear ismini kullanan hilmi yavuz ile atışırdı, hayatımın hazzını alırdım atışmalarını okumaktan. hilmi yavuz'un edebiyat, felsefe malumatındaki üstünlüğü tartışma kabul etmez olsa da ahmet turan alkan usta söz cambazlığında daha öndedir.
tam bir söz üstadı.zaman zaman biraz fazla muhafazakar bulsam da yine bugünkü yazısıyla sağduyu sahibi biri olduğunu bi kez daha kanıtlamıştır.bilinen kalıpların dışına çıkar.çok alaycı bi üslubu vardır.son zamanlarda sıklaşan çekirge usta yazılarından pek hazetmem.yine de mizah anlayışı çok ince ve keskindir.
sadece bir yazısını okumuş biri kadar ön yargılı olduğumu belirterek sırf yazdığı zemini ve düşünce biçimini belirtmek adına kullandığı izlenimini edindiğim tarzına eleştiri getirmek istediğim yazar.eğer daha iyi ve net anlaşılmak istiyorsa lütfen türkçe sözcükler kullanarak yazma eğilimine gitsin.bunu da çok mükemmel türkçe konuşma hevesiyle değil,anlama zorluğu çekme sıkıntısıyla ifade ediyorum.
bir insan bu kadar mı iyi kalem kullanır dedirtecek yazılara sahip.onca sıkıntılı gündemin arasından yazdığı o güzel mizah dolu yazıları ile sıyrılmasını bilen güzide yazarımız ve akademisyenimiz.
gazete okumama rağmen özellikle takip ettiğim az sayıda yazar vardır. işte alkan, bu az sayıda yazardan biridir. düşündüklerini çekinmeden söyleyebilen, okurken sizi sıkmayan ustalıkta kalem oynatan ender yazarlardandır.
başbakan'a, i.ü. rektörüne ve sabih kanadoğlu'na aynı anda ayar veren yazısıyla gece gece beni güldürmüş gazete yazarıdır. ayrıca yazıda bol bol bkz vererek, sözlükte de yazar olmaya göz kırpmıştır. bayılıyorum bu adamın üslubuna yahu!
recai güllapdan mahlasıyla yazdığı orman yangınlarına çare konulu yazı türkiyenin orman yangını sorununu kökten çözmektedir. şiddetle tavsiye edilir.
http://recaigullapdan.net/...
bugün köşesinde yazdığı yazıyla beni epey güldürmüş olan yazardır. birine pis bir ayar vermiş ama hala bulamadım ayar verdiği bayanı.
http://www.zaman.com.tr/...
yazılarıyla tam bir neşe kaynağı insan.her seferinde gülümsetmese olmuyor ve tabii düşündürüyor da.bugünkü yazısında ince bir nükteyle kültürlü olduğunu da kanıtlamıştır.
ironi üstadı...
makale okuma hobim dolayısıyla takip ettiğim bi dolu yazar arasında; yazılarındaki üslubu ve akıcılığını; ironi sanatıyla süsleyerek doyumsuz bi tat almamı sağlayan idol yazarım.
sivas cumhuriyet üniversitesi iktisadi ve idari bilimlerde hoca olmasına rağmen pek çok edebiyatçı ve dilciden daha iyi cümleler kurabilen yazarımız..10 dan fazla kitabı vardır ve zaman gazetesinde halen yazmaktadır...
gündeme dair oldukça isabetli yorumlarda ve göndermelerde bulunan,işini hakkıyla yapan ve her okuduğumda yüzümde tebessüm oluşmasına neden olan üstad.olayları ele alış ve işleyiş tarzı harika.onun yazılarını gülmeden ve zekasına hayran kalmadan bitirmek mümkün değil.