|
|
- 1932 yılında istanbul'da doğdu. mahşere kadar adlı filmiyle sinemaya geçti (1957). bir süre tiyatro oyunculuğu yaptı. oyuncu şükran sabuncu'yla evlendi.
önemli filmleri: aşktan da üstün (osman f. seden), kelebekler çift uçar (tarık dursun k.), bir türk'e gönül verdim (halit refiğ), düğün (lütfi ö. akad), selvi boylum al yazmalım (atıf yılmaz).
- selvi boylum al yazmalım filminde oynamıştı. türkan şoray 'ın sevgi mi emek mi diye ikilemde kaldığı erkeklerden biriydi.
(viola, 15.10.2004 16:28 ~ 11.05.2006 06:27)
- gerçek adı ahmet kurtdereli olan sinema sanatçısı. babacan rollerin vazgeçilmez adamı.
- (bkz: kurtdereli mehmet pehlivan)
- 17.08.1932 yılında doğan aktör, gerçek adı ahmet kurteli.
- çiçek abbas filmindeki oyunculuğuyla izleyenleri hayran ettiren büyük oyuncudur.
- türk sinemasında hakettiği yere gelememiş oyunculardan biridir. selvi boylum al yazmalım'da gönül telimi en çok titreten karakter olan cemşit'e can vermiştir.
ayrıca 80'li yıllarda çocuk olanların birçoğunun unutamadığı kavanozdaki adam isimli trt dizisinde başrolü oynamıştır.
- birçok babanın yeşilçamdaki aynası.en azından benim babamın.
- selvi boylum al yazmalım filminde onu kamuran usluer, çiçek abbas filminde zekai müftüoğlu seslendirmiştir.
(yeşilçam, 08.06.2007 09:10 ~ 11.06.2007 00:22)
- (bkz: kavanozdaki adam)
- şu anda erdek'te mütevazi bir hayat sürdürmektedir.
- çocukluğumdan beri kafamdaki iyi insan profilinin vazgeçilmez sahibi.biliyorum gerçekte iyiler ve kötüler diye bir kavram yok her insan içinde iyiliğide kötülüğüde barındırıyor ama böyle bir ayrım olsaydı ahmet mekin iyilerin sözcüsü olurdu gibime gelir her zaman.
- salt iyiliğin, güvenin belkide bir şekilde umudun idealize edilmiş ikonu.
|