görseller
ahmet mümtaz taylan 

belki ilginizi çeker
  1. · misafir
  2. · hem kendisi hem sesi karizmatik adamlar
  3. · kaptan feza
  4. · kırmızı başlıklı kız
  5. · son bahar
  6. · kayıp aşklar
  7. · kadri nin götürdüğü yere git
  8. · inşaat
  9. · caligula
gündem
  1. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · aşk ı memnu
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  6. · yetenek sizsiniz türkiye
  7. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  8. · ev bayanı
  9. · yalın

ahmet mümtaz taylan  

1. 1965 yılında ankara'da doğdu. hacettepe üniversitesi, oyunculuk ana sanat dalı mezunu. devlet tiyatroları'ndan istifa etti. "ağzı olan konuşuyor" reklamında oynayınca dikkat çekmeye başladı. yılan hikayesi, baba, çapkın, kurşun yarası ve ezo gelin gibi tv dizilerinde rol aldı. şu anda star tv'de yayını süren "son bahar" dizisinde rol almaktadır. "inşaat", "sen ne dilersen", "okul", "hırsız var", "yazı tura" ve "cenneti beklerken" gibi sinema filmlerinde oynadı.

geçen yıl rol aldığı made in europe filmindeki rolüyle altın portakal film festivalinde "en iyi erkek oyuncu" ödülüne layik görüldü.

evli, bir kız babası.

psikopat'a göre bir websitesi de var:

http://www.ahmetmumtaztaylan.com
    (lobelia sackville baggins, 22.09.2008 03:43 ~ 14.10.2008 19:29)
  2. (lobelia sackville baggins, 22.10.2008 16:03)
  3. güzeller güzeli ayçin inci ile evli olan ve son sevgililer gününde eşini anemon galatada romantik bir yemeğe götüren oyuncu...
    (plastikdünyanınnaylondelikanlılarınaselamederiz, 25.11.2008 15:03)
  4. son bahar adlı dizide oynayan, oynadığı rollerden midir bilinmez korktuğum oyuncudur kendisi...
    eskişehir şehir tiyatrolarında misafir ve caligula adlı oyunları yönetmiştir... bu oyunları yönettiği esnada kendisiyle gözgöze gelmiş ve gerçekten korkmuşumdur, bakışları sanırım buna sebeptir...
    ha bir de gözükara alaturka oyununda tam ön sıramda oturmuş -a sırası- yorgunluktan olsa gerek uyumuş, oyuncuların bağırışlarıyla yer yer irkilip uyanmış yönetmendir, oyuncudur... ama ben nedense yadırgadım kendisini, tamam uykusuz olabilir geceli gündüzlü çalıştılar caligula için çok iyi biliyorum amma velakin seyredemicekse gitmeseydi efenim, biz de onu seyredicez derken seyredemedik... allahtan bi oyunu çok kez seyrettiğimizden, oyunu bildiğimiz için seyredememek pek koymadı ama neyse...
    yine de içinde güzel bir kalp olduğunu düşünüyorum ve garip bir bağla seviyorum...
    (bkz: size baba diyebilir miyim)
    (abdüş şuküfe, 05.04.2009 23:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil