belki ilginizi çeker
  1. · ahmet necdet sezer
  2. · türkiye odalar ve borsalar birliği
  3. · bülent arınç
  4. · tepav
gündem
  1. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  4. · aşk ı memnu
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  7. · boylumlama
  8. · lost and found
  9. · duman

ahmet mücahit arınç ın mezun olur olmaz iş bulması  

1. bilindiği üzere güzel ülkemizde her yıl onbinlerce öğrenci üniversiteden mezun olarak hayata atılmakta. ama iş var mı derseniz o biraz kasıntılı ve de kısıntılı. iş yok lan bildiğin. başvurmadık yer kalmıyor ama iş bulamıyor. harika mesleklere sahip olanlar bile açıkta kalabiliyor.

ama bazıları var ki!!!

adam koskoca bülent arınç'ın oğlu, akp manisa milletvekilinin oğlu! akp'li lan! bu millet, çevre bu konuda zaten seferber olmalıydı. bu adam işsiz kalır mı hiç! elbette hemen bir işe sokuluverecek!

haber: http://www.milliyet.com.tr/... oglu mezun olur olmaz is buldu

bakalım hangi işe sahip olmuş;
    türkiye odalar ve borsalar birliği bünyesindeki tepav'da siyaset danışmanı kadrosuna alındı. koskoca danışman lan herif. vay vay vay.
    güzel ülkem benim.
    (elpinoras, 13.08.2009 12:34)
  2. kendisinin
    tahsil,
    akıl ,
    şans,
    ahlak ,
    karizma
    sahibi bir insan olmasından kaynaklanıyor olabilir.
    (oerlikon, 13.08.2009 12:41)
  3. (turgon, 13.08.2009 12:42)
  4. kesinlikle tesadüf, emek, kısmet işidir. ne kadar art niyetlisiniz lan. onlar yapar mı öyle şey hiç.
    (emir cool u, 13.08.2009 12:44)
  5. kendisinin arkasında sağlam bir,

girişimci
    önemli
    talihli

insan bulunmasından kaynaklanıyor olabilir.
    (michael corleone, 13.08.2009 12:45 ~ 12:47)
  6. kendisinin bal tutan parmağını yalar felsefesinin eseri olmasından kaynaklanıyor olabilir.
    (asayisberkendal, 13.08.2009 12:49)
  7. arkasında devlet gibi yüce bir gücün(!) var olmasından kaynaklanıyor olabilir..
    (asllll, 13.08.2009 12:59)
  8. siyaset danışmanı kadrosuna beni alacak değiller ya.
    ben de o kadroya birini alacak olsaydım onu seçerdim.

neticesinde babasının adını kullanarak ticaret yapmış veya sıfır iş tecrübesiyle genel müdür atanmış değil.

bebekliğinden beri içinde olduğu bir işi yapacak. tahsili de var.

bir file kaça doluyor haberin var mı, bir ekmek kaç lira biliyor musun tarzı siyaset öleli yıllar oldu.

o pozisyona diğer başvuruları bilmiyorum ama benim gördüğüm uygun kişidir. yolsuzluk uğursuzluk yok bu işte arkadaşlar. bakan oğlu diye aç mı kalsın çocuk?
    tepkinizi sıfır iş tecrübesiyle genel müdür olanlara, gemicik alanlara, ebeveyninin adını kullanarak iş çevirenlere saklayın.

notlar:
    1 bu arada gariban bir emekli astsubayın altı çocuğundan en küçüğü olan ben de cuma diploma alıp pazartesi günü işe başlamıştım.
    2 bülent arınç'ı günahım kadar sevmem
    3 demek ki hala bir file kaç paraya doluyor siyasetini sevenler var
    (yannis, 13.08.2009 13:04 ~ 03.11.2009 15:44)
  9. babasının sayesindedir.
    düşünsenize babanız bülent arınç gibi olsaydı bundan kaçınız faydalanmazdı. yok "ben bunca işsiz vatandaş varken baba imkanlarıyla işe girmem" mi diyecektiniz. az buçuk torpili olan herkesin fıldır fıldır iş yaptığı bir türkiye'de a.m. arınç'ın bu durumu ülkemiz için olağandır.
    garibanlar ancak kendine bir şey olduğunda aklına gelen ülkem insanının imkanlar eline geçtiğinde prensiplerini anında unutacağından emin olabilirsiniz.
    (luto, 13.08.2009 13:04 ~ 13:59)
  10. tayyip : kendisinin edepli bir genç olmasından kaynaklanıyor olabilir.
    (eddie, 13.08.2009 13:22)
  11. on yıllardır hep varolmuş iktidar yakınlığı zorunluluğunun tabi sonucudur.akp geldi değişim geldi diyen kişilerin yanıldığını göstermek için tipik güzel bir örnektir.
    (gebesh, 13.08.2009 13:28)
  12. aslında yanlış, daha doğrusu ters bir ifadedir. onun işi zaten mezun olmadan önce de hazırdır fakat olayı kılıfına uydurmak için "hadi bir de üniversite okusun bakalım bizim kerata, yoksa canım halkım yüce türk milleti'ne bizim oğlanın yüksek mevkilere getirilmesini nasıl açıklarız?" diye düşünülmüştür.

siyasal bilgiler fakültesi'ne, özellikle de kamu yönetimi bölümü'ne giren bazı yurdum gençlerinin zaten önceden kendilerine tahsis edilmiş mevkilere kapağı atabilmeleri için bilmem kaç tane özel burs alarak üniversiteyi de aradan çıkardıkları yaşanmış bir gerçektir.
    (beyaztavşanıtakipet, 13.08.2009 13:32)
  13. aynı durumda hangimiz olursak olalım aynı sonuç çıkacak olaydır.
    düşünsenize siz tbmm başkanlığı yapmış birisiniz, şimdilerde başbakan yardımcılığı yapıyorsunuz ve oğlunuz mezun olmuş. ne yapacak tı kariyer.net te hesap açtırıp yalan dolan işlere mi başvuracaktı?
    doğrudur veya yanlıştır ama hangimiz olsak aynısını yapardık.
    hayır ben yapmam, oğluma işini kendisinin bulmasını söylerdim diyen varsa benim gözümde koca bir yalancı olur.

edit: harf
    (goxel, 13.08.2009 13:37 ~ 13:58)
  14. ahmet necdet sezer'in yakınlarının ne hikmetse başına gelmemiş iştir.

efendim? haysiyet mi dediniz?
    (beyaztavşanıtakipet, 13.08.2009 13:44 ~ 13:44)
  15. aksi bir durumun ülkeyi krize götürebileceği hadisedir.

bu oğlumuz işe başvurdu. işveren denen şahıs almadığı takdirde başına gelecek felaketlerin farkında olduğundan yahut bu oğlumuzun kendisine birçok getirisi olacağı düşüncesinden koşa koşa işe alır.

kaldıki kendisinin başvurmasına da gerek yoktur birçok işveren hazır olda bekliyorlardır eminim. işverenin "sizce sizi işe neden almalıyız? " sorusunu sordurtmaz; kendisi işverene " sizce sizin şirketinizde neden çalışmalıyım" sorusunu sorar bu tip insanlar. neyse alan hayrını görsün. zaten ben en kötü durumda cumhurbaşkanının önüne atlayıp iş istemeyi düşünüyorum. siz de öyle yapın , işe yarıyor. ama sonra cumhurbaşkanına minnet duyduğunuzu falan söyleyip hakkında güzel cümleler kurmanız gerekir benden söylemesi.
    (lady viola, 13.08.2009 13:50)
  16. sadece tbmm başkalığı yapmış olmanıza gerek olmadan bir iş adamı çocuğu da olsan okuldan mezun olduktan sonra torpil denen kayırmalarla zaten ertesi gün iş bulunabilir. kpss'ye girip sadece barajı aşan insanların iyi yerlere atandığını gördüm. burda biz süper puan yapalım da istanbul'da kalabilelim diye yırtınırken hiç kpss'ye girmeden istanbul'da kalanları da gördüm.arkadaşım böyle bir düzen içindeyiz yadırgamamalıyız.ne zannediliyordu bu çocukta diğer okuyanlar gibi yıllarca açıkta mı bekleyecekti. koskoca mühendis çıkmış adamlar gibi aylarca bekleyipte belki asgari ücrete bile talip mi olacaktı. biz buna alışmışız zaten şimdi bunu tartışıyoruz ama bunlar hep olacak zaten. evet evet ahmet mücahit arınç'ın babası eski tbmm başkanlarından olduğundan kaynaklanıyor olabilir. böyle bir ülkede yaşadığımızdan dolayı kaynaklanıyor olabilir. ve kimsenin ses çıkarmamasından kaynaklanıyor olabilir.
    (kahrıbela, 13.08.2009 13:56)
  17. seçim yatırımıdır. "koskoca bakan oğluna iş bulamıyor, bize nasıl iş bulacak" dedirtmemek için bir işe yerleştirmişlerdir. şimdi vatandaş diyecek ki "oğluna iş buldu bize de bulur, oyum ampule"
    (yeşil başlı gövel ördek, 13.08.2009 14:04)
  18. daha ne bekliyordunuz ki? akp iktidar olduğundan beri hastaneler başta olmak üzere bir çok kamu kurumu türbanlı personelle dolu iken bu da olası bir sonuç, şaşırmamak lazım.
    (hizmetçiden hanım olanın bohçası hamama sığmazmış, 13.08.2009 14:28)
  19. adıyla müsemma kişinin şeref ile savaşmasının doğal sonucudur. şeref halen damarlarında dolaşan asil kanın son damlasında muhtaç olduğu kudreti ampul yakıp aramaktadır lakin namus kumkumaları ve din simsarları şeref denen kavramı çoktan sheriffe peşkeş çekmişlerdir.
    (balliborek, 13.08.2009 14:42 ~ 14:42)
  20. gözümde babamın daha az taşaklı olduğunu gösteren durumdur. zira bak hemen hemen abisi yaşında olan bülent arınç ile aynı tahsile sahip olan babam bana bülent'in oğluna yaptığını yapmadı. necati amca da yapmadı ama bak oğlu gökhan'a o da aynı tahsilde hatta daha fazlası da olabilir. hayret bişey ya yıllardır gözümde değil türkiye'nin dünyanın en iyi babası olan babam şu bülent arınç'ın oğluna yapamadığını yapamıyor ya... hee sonuç olarak necati amca bülent arınç'tan daha değerlidir gözümde. ama babam da bence bülent arınç'ın ağzını kırar.

amk
    (üniversite terk, 13.08.2009 14:50)
  21. isime bakın bi kere ahmet mücahit ! hey yavrum hey be bu isimde biri işsiz kalır mı lan bu memlektte. necmettin bilal'i bile solda sıfır bırakıcak bir isim vallahi bu. yürü mücahit kurtar bu ülkeyi dar boğazdan bol yolunu bulmalar.
    (bitti dagilin, 13.08.2009 15:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil