3-5 tane
zırtapoz tarafından ahmet kaya ya yapılan linç girişiminden sonra bir çok dinleyecisinin iki arada bir derede kalmışlığıdır.
ya şimdi ahmet kaya bunları söyledi ne yapsam dinlesem mi dinlemesem mi ikilemine düşüp, kendine göre bir çözüm yolu bulmuştur artık vatandaş. ne yapalım bari a.kaya yı sevmiyorum diyeyimde yine de dinlemeye devam edeyim. tribüne oynayayım misali yani. oyna kardeşim oyna.
bakınca bugünden a.kaya nın o talihsiz gecede yaşadıklarına, kendisine haksızlık edildiğini görmemek için kör olmak lazım. o gün söyledikleri bugün çok yüksek dozlarda bir çok kişi tarafından söylenmektedir. misal k.evren, m.ağar, bilumum dtp milletvekilleri hatta başbakan.
daha sonra çarşaf çarşaf a.kaya resimleri çıktı meydana. bakın zaten adam buydu pkk bayrağı altında konser vermiş yıllar önce hoş montaj oldukları kanıtlandı ya o ayrı mesele. bir de sürgündeyken vallah apoyu özledik meselesi çıktı sonradan. işte kırılma anı burasıdır. evet söylememesi gerekiyordu. ama kardeşler! ona bunu bizler söylettik maalesef eğri oturup doğru konuşalım. sen basit bir kürtçe şarkı yapacağım olayına bu kadar tepki verirsen adam vallah apoyu da özler billah apoyu da özler.
a.kaya kendisi söylerdi zaten kimseler (ne sağcılar ne solcular) sevmez beni diye. ama bu kadar kaseti kim alıyor onu bilmiyorum. bu görüş ''şarkılarım dağlara'' kasetine isim babalığı yapmıştır. madem demiştir kimse sevmiyor şarkılarım dağlara olsun, varsın bitsin.
tek üzüldüğüm a.kaya bu coğrafyayı ve insanlarını çok seven bir adamdı. zaten şarkılarını dinleyenler de bilir buram buram biz kokar ve maalesef memleketine hasret öldü, acıdır.