ahmet kaya sevmeyen insan modeli   

adana çık aradan

1. ya ülkücü reislerinden korkan ya da kulaklarıyla ilgili ciddi problemlere sahip insandır. başka da bir açıklaması yoktur.

karşılaşıldıgı mekandan uzaklaşmak opsiyonel olsa da kendisiyle vakit harcamak akla zarardır.
    (paul kellerman, 27.08.2008 10:38)
  2. tanım:bir şekilde ahmet kaya dinlemeyen insanlardır.

onun sesiyle büyülenip transa geçen bendenize her ne kadar garip gelse de sevmemek,beğenmemek,tercihtir. ve de doğaldır.

amaaaaa bi de işin şu buyutu vardır ki akıllara zarar;
    çoğu solcu "dönek" bulur ahmet kaya'yı. beğenmez,tabiri caizse "burnuna tutmaz". ha bunu yaparken dönüp de kendine bakar mı? bakmaz... neyse efenim işte bu zati muhteremler,"yok ahmet kaya ancak devrimden sonra kırmızı bmw'ye binerim dedi yok cart dedi yok curt dedi bik bik bik" diye konuşup akılları sıra "ulu solcu" olurlar. içlerinde olup da ahmet kaya dinleyenleri kınarlar,eleştirirler. ama en garibi de bu insanların ahmet kaya'nın şarkılarını her duyduklarında donup kalmaları,içlerinden gelene hükmedememeleridir.

canımı sıkan bu ağzı başka,içi başka diyenlerdir.

ahmet kaya'nın solculuğunu falan tartışmak gibi bi niyetim yok.

sadece,kendini kalıplara hapsedip de bu muhteşem sesin verdiği hazdan yoksun kalanlar için üzülüyorum,hepsi bu...
    (artık yeni birşey söylemek lazım, 27.08.2008 11:05 ~ 11:06)
  3. her tarafta bolca görülebilecek insan modelidir. sebebi de yüzde doksan siyasidir, sesini, tarzını vs beğenmemek değil. açık bir gerçektir ki ahmet kaya pkk'yı desteklemektedir. onlar için özgürlük şarkıları yazıp söylemekte, "dava"ları için destek vermektedir. pkk'dan yıllarca çekmiş, kardeşleri öldürülmüş bir adam çıkıp, ben bu adamı sevmem arkadaş sevemem, müziği sesi cartı curtu beni ilgilendirmez; bu adam katillerin destekçisidir, o kadar.. derse; ben bu adama ağzımı açıp tek bir kelime söyleyemem. oturup susmak, belki de bir parça düşünmek düşer benim payıma.
    (selenosistein, 27.08.2008 11:12)
  4. akli selim sahibi normal türk vatandaşıdır. yok efendim ben onun şarkılarında yakaladığı ruhu seviyorum da, müzik önemli benim için politika değil de vs.vs. gibi kendini açık fikirli sanan insanlardan da haklı olarak nefret eden insan modelidir. apaçık pkk ya destek vermiş, şarkılarıyla da politik olarak destek vermiş olan bu insanı sevmeyen insan modelidir.
    (yediyelken, 27.08.2008 11:13)
  5. keyfinin kahyası olmayan insandır.
    (esmeralda, 27.08.2008 11:13)
  6. (bkz: buyrun benim)
    (always alone, 27.08.2008 11:46)
  7. lise yıllarında bolca kendisini dinlemiş dalgalanmış da durulmuş insan modelidir.

lise yılları... hani deli gençlik, 40-50 yaşlarındaki dönem solcularından daha solcuyuz o zamanlar. bağıra bağıra savunuyoruz her yerde denizleri. masabaşı tartışmaları yok, veya orda kalmıyor sadece. illa bir sol eli havada oluş mevcut. marx babamız gibi, cheyi klavuz biliyoruz.

ve engin mavilikler düşlüyoruz tüm dünya için. dinin, dilin, ırkın hiçleştiği; insanlığın, sadece insan olmanın birinci sınıf addedildiği bir dünya. hayalperestiz biraz* vesselam.

henüz solun ulusallığa gerilemediği, belki de gözümüz önünde göz kırpmadan bunca erin, sivilin yok edilmediği zamanlarda kaldı ahmet kayayı sevebilmek.

"maviye maviye maviye çalar gözlerin"i dinlerken ondan, dünya için engin bir maviliğin hayal olduğunu, ülkenin kardeşlik kızılı değil kan kırmızısı olduğunu görene kadardı.

güzel bi ses, beraberinde güzel derin sözlerle, güzel söylüyor doğrusu. ama o derin sözler desteğinde derin yaralar açılıyor, ve güzel olmuyor hiçbir ana çığlığı.
    (witchontheroof, 27.08.2008 12:08 ~ 12:11)
  8. feci severdim ahmet kaya yı. lise yıllarımdı siyaset, politika pek sallamazdım, bilmez idim. bir arkadaşta bir konser kaydı kasedi vardı almanya da. teypten dinliyorduk. sanırım o kasede sahip insan azdır galiba. bir şarkıya başlamadan evvel "arabamı köpeklerin, şerefsizlerin memleketinde bıraktım da geldim" dedi. o günden sonra dinlemedim. dediği memleket benim memleketimdi. ne olursa olsun işte o tabir bana göre ağır hakaretti. ha tamam senin sorunun olduğu siyasi vb kişiler olabilir. madem oradasın onları hedef al açıklamanda. o günden beri başlıktaki insan modeliyim.
    (colonel, 27.08.2008 12:35)
  9. sevmeyeni çok garip ve olağan üstü bir insanmış gibi niteleyen 'ahmet kaya yı sevmeyen insan modeli' başlığını haketmeyenlerdir.ahmet kaya yı sevmeyen bir insan model falan değildir.basbaya insandır ve ahmet kaya yı sevmez.nedeni de hiç kimseyi ilgilendirmez.bıyığını sevmiyordur,saç şekline uyuz oluyordur,sesi onu bayıyordur,kafama sıkar giderim gibi saçma sözleri dinlemek istemiyordur...sittin tane sebep sayabilir bir insan.tabi siyasi görüşleri için de sevmeyebilir.bu onun en doğal hakkıdır.sonuçta siyasi görüşleri için adamı vurmuyor..sadece onun kasedini almıyor ya da radyoda falan şarkılarını dinlemiyor.tercih meselesi bu sonuçta.konserlerinde pkk bayrakları açılıyor ve insanlar biji apo diyerek kendinden geçiyorsa ve bir insanın akrabası pkk dan zarar görmüşse ahmet kaya yı sevmeyebilir,sesine tahammül edemeyebilir ondan nefret edebilir.bu anlattığım gibi bir tanıdığınız var mı bilmiyorum ama benim böyle bir tanıdığım var ve ben bu adama siyasi görüşlerini boşver sesine bak diyemedim.kimse de diyemez.
    (nickdeğiltakmaad, 27.08.2008 13:14)
  10. (bkz: müzik zevki)
    (sözlük bana nick bul lan allahsız, 27.08.2008 13:19)
  11. genellemeler dahil olmak istemeyen insandır.
    (nikim yok birader, 27.08.2008 13:19)
  12. kimseyi müzik zevkinden dolayı yargılamak, aşağılamak ya da yüceltmek doğru olmaz ancak; ahmet kaya sevmeyen insan modeli'nin ayrılığın hediyesi şarkısını kendisinden dinleyip dinlemediğini merak ederim. sadece merak...
    (hüzünden bozma mutluluk, 27.08.2008 13:31)
  13. (bkz: 27 temmuz 2008 güngören patlaması )

(bkz: 3 ocak 2008 diyarbakır patlaması )

(bkz: 12 eylül 2006 diyarbakır koşuyolu patlaması )

(bkz: 10 haziran 2007 istanbul bakırköy patlaması )

(bkz: 13 haziran 2007 hakkari de mayın patlaması )

(bkz: 15 haziran 2006 eminönü patlaması)

(bkz: 22 mayıs 2007 ulus patlaması)

(bkz: 25 aralık 2007 sefaköy patlaması )

(bkz: 28 aralık 2007 şişli patlaması)

(bkz: 7 haziran 2007 siirt te mayın patlaması )

(bkz: 9 haziran 2007 şırnak mayın patlaması )

(bkz: eski hsbc genel merkezi )

ve daha tonlarcası gibi olayları unutmayan insan modelidir..

sanat ayrı iştir de, böyle bir oluşumla birlikte olan insan ağzıyla kuş tutsa sevilemez..ben yapamam..
    (insansevmeyenhayvan, 27.08.2008 17:05)
  14. serdar ortaç'ı sevmemekten farksızdır. aynı müziği icra ediyorlar demiyorum. ikisinin de yaptığı müziği sevmiyorum. siyasi görüşleri çok da sikimde değil. ayrıca siyasi görüşü öyle icap ediyor diye zorla bir müzisyeni dinleme ya da dinlememe zorunluluğu kimsenin olmamalıdır. bu hal ve tavır içersineki insan yapmacıktır. ben niye camel dinlemiyorsunuz diye topunuzun amına koymak istemiyorsam, siz de ahmet kaya dinlemiyorum diye beni yargılamayın. müzik ruhun gıdasıdır, evet bebeğim.

bir müzisyen söz konusu ise önce müzik ilgilendirir beni. iyi bir müziyen olmak ile siyasi görüşler birbirinden bağımsızdır. müziği beğendikten sonra siyasi duruş bir artı ya da eksi olabilir. mesela wagner, faşittir fakat aynı zamanda bir dahidir. hastayımdır bestelerine. faşist değilim diye dinlememeli miyim kendisini? zombi zombi diyen adını hatırlayamadığım grubun vokalisti içinse tam tersi bir durum söz konusudur. kadın mantıklı konuşmaktadır ama amdan götten şarkılar yapmaktadır. en iyisi joan baezdir, iki türlü de artıdır.

kıssadan hisse efenim, ahmet kayayı sevmiyor ve bundan utanmıyorum.
    (tangerine, 27.08.2008 17:08 ~ 17:28)
  15. milliyetçi dürtüleri ağır basan kimsedir.
    (hakemin ağzındaki düdüğün içindeki nohut, 27.08.2008 17:13)
  16. konu sevmemekten açılmışken,

başıma bir iş gelmeyecekse ahmet kaya'yı sevmiyorum.
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 27.08.2008 17:13 ~ 17:15)
  17. www.ktunnel.com
    http://www.youtube.com/...

(bkz: ahmet kaya dan masallar)
    (isildur, 27.08.2008 17:29 ~ 17:30)