ahmet güvenç   

adana çık aradan

1. 1977'de kurtalan ekspres'e giren,barış manço'yla yıllar boyunca çalışmış,türkiye'de stilini en çok sevdiğim basçı.nişantaşı'nda kendine ait sanat okulu vardır.gülpembe'nin bestecisidir...
    (parantezicindeucnokta, 08.04.2005 03:30 ~ 03:43)
  2. erkin koray,cem karaca,barış manço gibi dönemin anadolu rock sanatçılarının albüm kayıtlarında hep görmeye alıştığımız kişilik.kurtalan expresin basçılığını yapan ve haliyle yıllarca barış mançonun da sahne studyo basçısısı olmuş şişman uzun saçlı kirli sakallı baba basçı.bu arada bir dip not mançoloji albümünün birkaç parçanın kaydını ismail soyberk yapmıştır.çok iyi armoni ve tekniğe sahiptir.basa ve eğitmeye adamıştır kendini.yıllanmış bir fender jazz bass kullanır.ve o alet nasıl çalınırsa öyle çalar.
    (jellyjam, 03.04.2006 02:53)
  3. türkiye'nin en iyi basisti olarak bilinen aşmış insandır. yıllardır kurtalan ekspres ile çalmaktadır. gülpembe ve dönence gibi eserlerin bestecisidir. ayrıca nişantaşında bir muzik okulu vardır.

(bkz: gulen andak ahmet guvenc sanat merkezi)
    (anise, 13.09.2007 02:30)
  4. slap'in ustası gözlerinin hastası değildir. saniyede 1500 nota basmaz. bas gitardan bas gitar sesi dışında her türlü gürültüyü çıkaranlardan değildir. groove nedir, bas gitar nedir diyenlere, gülpembe, dönence, alla beni pulla beni, nick the chopper dinletilmelidir.
    (uzayli zekiye, 21.04.2008 20:50)
  5. bir ülkenin basçısıdır bu adam. türkiye'nin istediğiniz yerinden bas gitar lafını duymamış, bas gitar görmemiş birisini çevirin yoldan, dönence'nin, alla beni pulla beni'nin (önceden çıt çıt çedene), hemşerim memleket nire'nin (önceden 2023), hamburger'in baslarını dinletin, "tanımıyorum." derse paranızı iade ediyorum. (hangi para? di mi...)
    (ali kamber, 16.06.2008 15:40)