|
|
- ahmet fahri özok. her şeyi, toplam kalite yönetimiyle ilişkilendirebilen ve beş dil bilen işletme fakültesindeki sayın hocamız.
(estaril, 22.03.2004 22:26 ~ 22:27)
- aslında sekiz dil bilen (italyanca, fransızca, almanca, ingilizce, ispanyolca, arapça, esperanto ve de tabii ki türkçe) bunların beşinden en iyi sertifikaları almış, aşmış ergonomi kişisi.
ödevlere not vermek için terazi kullandığı rivayet edilir.
- (bkz. mükemmelliyetçi)
- derste sürekli kendinin ne kadar iyi olduğundan, yaptıklarını daha önce nasıl başkalarının yapamadığından falan bahseden endüstri mühendisliği bölümü hocası.
verdiği dersin adıda işbilimdir. bu kelimeyi de türkçeye kendisinin kazandırdığından bahsetmeden duramaz. bi de derste sürekli hedenin dakikadaki hödösü kaçtır, falanfişmekan kaç derecedir gibisinden sayısal değerler verir, bunları bilmenizi ister, vizede finalde sağda solda sorar. mesela bi keresinde birine "bu yaşına geldin daha dakikada kaç nefes aldığını bilmiyorsun" demiştir. ayrıca ergonomi hocası olmasına rağmen hazırladığı ders kitabı en gayriergonomik kitap dalında her sene oskar almaktadır da hocamız bu iş için kılını kıpırdatmamaktadır...
- işletme fakültesinin dekanı ve de bütün endüstri mühendisliği programları yüksek lisans öğrencilerinin ders almak zorunda olduğu insan. kişiye matematiği öğretmek gibi ulvi bir görevi var ve de matematiğin felsefesini de öğretiyor; ancak 1 derste anlattığı matrisler konusunda sınav sırasında matrisler üzerine yazılmış bütün kitaplardan sorumlu olmak da iyi değil koca koca mühendis olmuş kişilere...
- kısaca afö olarak tanımlanan aşmış şahsiyet
- kendisiyle karşılaşınca insanı geren şahsiyet. öyleki bugün rahat rahat oturmuş muhabbet ederken derse geldiğinde bi toparlanıp ayağa kalkma ihtiyacı duydum. güldük tabi sonra baya.
- dersinde alınan notların yaptığınız ödevin kalınlığıyla doğru orantılı olduğu yönündeki söylentiler neticesinde derste "hocam siz bu ödevleri okuyor musunuz?" diye sormamdan sonra şoka uğrayıp, beni şöyle bir süzen ve bundan sonraki bütün derslerinde "nerde o kız geldi mi?" diyerekten beni sorup gerilmeme sebep olan hocamızdır kendileri.
- pala bıyıklı olduğum zamanlarda sınıfta bana "dali" diyordu. sene sonunda proje sunumumuzda "epik tiyatroyu anlat bakalım" demişti.
garip bi adam.(ucurtma, 29.07.2008 11:33 ~ 11:33)
|