www.atlanticrecords.com adresindeki atlantik plak şirketinin sahibi olan,
ray charles'ı anlatan kitapta adı geçen, 16 yaşında 25bin plağı olan ameriikan kültürünü yemiş bitirmiş şahıs.
(makaveli, 24.11.2004 15:44 ~ 24.08.2005 13:41)
tarkan'ın da menejeriymiş.
ray filminde de canlandırılmıştır..
led zeppelin'in albümlerinde de imzası vardır.
tgrtnin
rupert murdochla birlikte ortağı olmuş amerikan vatandaşı olan yapımcı.
(albina, 04.08.2006 09:32 ~ 09:32)
"
küçük hüseyin efendi'nin müritlerinden olan washington büyükelçisi
münir ertegün'ün oğlu
atlantic records'un eski sahibi, yeni ceo'su
ahmet ertegün ile
arusilerin şeyhi
ömer fevzi mardin'in yeğeni
arif mardin iş ortağıdır. şirket,
ray charles,
bette mildler,
led zeppelin,
rolling stones,
phil collins,
pet shop boys,
genesis gibi dünya yıldızlarını keşfetmesiyle tanınıyor. şirketi türkiyeli
eric grunberg'den satın almışlardır. grunbergler
bosch imparatorluğunun sahibidir.
ahmet ertegün'ün eşi macar göçmeni bir yahudi ailesinin kızı olan
mika ertegün'dür."
efendi 2,
beyaz müslümanların büyük sırrı -
soner yalçın, safya 48.
(sükun, 04.08.2006 09:47)
1,5 ay önce gittiği rolling stones konserinde başını çarpması ile ölüm sürecine girmiş ve maalesef bugün bu sürecin sonuna gelmiş ünlü yapımcı. umarım ray charles ile cennette karşılaşırlar.
müzik endüstrisine katkısı çok büyük olan, birçok grubu dünya müzik sahnesine kazandırmış olan, "ulen bir gün ben de ahmet ertegün gibi bir yapımcı olmalıyım" dedirten bir adamdı... huzur içinde yatasın..
vefat haberi bizleri üzmüştür, büyük bir müzik adamı idi.
ülkesine
* olması gerekene göre daha az hayrı geçtiğini düşündüğüm "
producer".
ha, elimi vicdanıma koyup "ben o konumda olsam türkiye'deki sanatı ve sanatçıyı ne derece sallardım" diye kendime soruyorum, net bir cevap veremiyorum
o ayrı.
türkiye cumhuriyeti eski washington sefirlerinden münir ertegünün oğlu, yetenek avcısı, geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz ünlü müzik adamı.yaşamının son dönemlerine kadar amerikan vatandaşı olan şahsiyet,medya devi rupert murdoch'ın yasal mevzuattaki engeller nedeniyle tgrt'nin %25 inden fazlasını alamaması sebebiyle türk vatandaşı olmuş ve kanalda hisse sahibi olmuştur. müteveffa amerikalı sermaye devi rockofeller 'larla ve eski abd dış iş.bakanı .kurt politikacı henry kissinger'la da kankaydı.
ertegün yetenek avcılığını o kadar abartmış ki louıs a. dıego maradonayı herkesten önce keşfettiği, fakat ikonu italyaya kaptırdığı bir olgudur.futbol üstadı peleyi de 1975 yılında new york metro starsa transfer eden de bizatihi kendisidir.
atlantic records firmasının kurucusudur. caz ve rock müziğin gelişimine en çok katkı sağlayan isimlerdendir. bugün bile dinlemeye devam ettiğimiz bir çok yıldızları keşfetmiştir.
ray charles,
ben e king,
led zeppelin,
the rolling stones,
tori amos,
the blues brothers,
metallicasadece bir kaçıdır. baıldığında bu dünyada müzikle ilgili herkes onun keşiflerinden birini dinlemektedir.
eric clapton da keşifleri arasındadır.
ray de kendisini
curtis armstrong canlandırmıştır. işte o fotolar;
http://www.imdb.com/...
piyasaya kazandırdığı bir başka grupta
cream dir. inanabiliyor musun buna ey sözlükçü!..
tam bir yetenek avcısıdır. ama türk sanatçıları hiçbir zaman desteklemiyormuş.
fazıl say'ın yalancısıyım valla.
ropert plant i bize kazandıran nadide bir insan.
büyükelçi babasının görevi yüzünden isviçre, londra, paris ve washington'da eğitim gördü.atlantic records'u kurdu, led zeppelin, aretha franklin, ray charles, phill collins, eric clampton gbi isimleri keşfetti ve onlarla çalıştı. hayatı boyunca birçok kez onure edildi ve ödüle layık görüldü.1923 doğumlu ahmet ertegün'ün 2006'daki ölümü sanat camiasını üzmesin de ne yapsın şimdi? ...
charlie rose ile yapılan söyleşisinde eric clapton'a ve birçoklarına dair gerçekten çok keyifli anekdotlara sahip amerikan siyahi müziğinin mihenk taşı.
bugun saatler tam 00:00'ı gösterdiği an cumhuriyetle birlikte anacağım insan.çünkü kendisi 29 ekim günü roling stones konserinde düşüp başını çarpmıştır. ardından da uzun bir süre yaşam savaşı vermesine rağmen malesef kazanamıştır.tam bir ustatdı kendisi adına efsanevi led zeppelin tarafından londrada konser verildiğinde umarım bir parça gülümsemiştir.kendisine,ve zekasına hayran olduğum yegane insandır o. huzur içinde yatsın.
(jinx, 28.10.2009 21:09 ~ 21:47)