|
|
- hasan cemal'in son çoksatarı
- (bkz: cumhuriyet i çok sevmiştim be google)
(skuba, 07.12.2005 03:07)
- ahmet demirdökümün son kasedi
a kısmı
1- cumhuriyet i çok sevmiştim
2- bir elimde laiklik bir elimde anayasa (ankara havası)
3- babıalinin yokuşunda sevmiştim cumhuriyeti
4- cumhuriyet i çok sevmiştim be google (techno mix)
b kısmı
1- ahmet necdet sezerle kankayız şerefsizim(uzun hava)
2- cumhuriyet insanın kendine yakışanı giymesidir
3- laiklik yoluna başkoydum, kimse beni dinlemedi dinleyemedi(uzun hava)
4- altı ok verseler tam onikiden vururum (ankara havası trance mix)(skuba, 07.12.2005 03:12)
- (bkz: hasan cemal/@595066)
(skuba, 07.12.2005 03:17)
- cumhuriyet gazetesini karalama kapmanyasının bir adımı
- faydalı bir hasan cemal eseri. fakat her şeyi magazin boyutundan almaya meraklı yurdum medyası "nadir nadi'nin kızı kiminle fingirdeşti, ilhan selçuk ne içiyordu" gibi geyik mevzuları öne çıkardığı için kitap sakatlandı.
- (bkz: hasan cemal/@595200)
(skuba, 07.12.2005 05:06 ~ 05:06)
- (bkz: hasan cemal/@595211)
(skuba, 07.12.2005 05:08 ~ 05:12)
- medyanın ağababalarına kapağı atıp 4-5 gazetede birden reklamınızı yaptırabilir, türkiye'nin en köklü ve seviyeli gazetelerinden birine fütursuzca b.k atabilirseniz bir gün sizler de bu kitabı yazabilirsiniz.
zamanında hasan cemal'in cumhuriyet'e girmesi, yayın yönetmeni olması ve benzeri her iş için tüm yolları açmış, yardım etmiş ilhan selçuk'un, adını bu kitapla aynı yerde anmayı dahi istemesem de vatanperver uğur mumcu'nun ve genel olarak cumhuriyet gazetesinin sövgülere maruz kaldığı bir romantik komedi.
evveliyatında aynı yazarın 588 sayfalık kürtler kitabında somut hiçbir şey söylemeden, terör sorununu köy kahvesinde oturan kürt amcalar da epey tedirgin ağırlığında ele aldığını da unutmak namümkün. bu harry potter uslübu devam etmiş mi bir yorumda bulunabilmek için kitabı okumayı bekliyorum.
satılır kitap, çok satılır. eminim cumhuriyet okuru sayısından çok cumhuriyet'e karalama okuru vardır bu ülkede. ama en güzelini uğur mumcu demiş:
"herkes yazmak için ilham bekler, hasan cemal ilhan* bekler"
- (bkz: hasan cemal in içinde ukte kalması)
- aslında amerikayı daha çok seven hasan cemal'in cumhuriyete epey bindirdiği son kitabı.doğan grubu hızla tanıtıma başlayarak psikolojik ustalıklarını belli ettiler .
- kitapla ilgili duyduğum bir polemik:
hasan cemalin 'niye bu kadar ciddiye alındığını anlamadım bu bir kitap en nihayetinde 'sözüne karşılık cumhuriyet yazarlarından ali sirmen şu fıkrayla cevap vermiştir:'türkiye'nin usta fıkra yazarlarından biri demokrat parti iktidarı sırasında bir fıkra yayımlar.fıkrada hükümete hakaret etildiği öne sürülerek fıkra yazarı tutuklanır.cezaevinde volta atan yazar bir yandan da "amma ciddiye aldılar yahu"diye söylenerek dolaşmaktadır.bunu gören ve 7 leşi olan bir katil de ellerini arkaya bağlayarak yazarın yaptığını yapar "amma ciddiye aldılar yahu".(si, 16.12.2005 22:37 ~ 06.03.2006 20:10)
- milliyet yazarlarının acayip tırsmasına, silkinip kendilerine gelmelerine de sebebiyet vermiştir.
- özalizmin ılık meltemlerini arkasına alarak yanına topladığı birkaç yandaşla yıllardır kendine özgü doyurucu yayınlarıyla belirli bir görüşe hitap ettiği herkes tarafından bilinen bağımsız bir gazeteyi günümüzün radikali kıvamına getirmesinin önüne geçilmesinin biriktirdiği hırstan başka birşey değildir bu kitap.yer yer zırvalamaların yanısıra çiş,bok,faşist,zorba,şirret,geçirmek gibi seviye belirleyici kelimeler sık sık göze çarpmaktadır. halbuki asıl ön plana sürülmeyen kendilerinin yönetimine geçen gazetenin trajlarının nasıl yarı yarıya düştüğü gerçeğidir.umarım bünyesinde bulunduğu medya imparatorluğunun manzaralı lüks kulelerinde yeni patronuyla(!) bağımsız özgür gazetecilik ideallerini gerçekleştiriyordur.
- (bkz: ühü ühü)
- hasan cemal ’in, 11 yılı genel yayın müdürlüğü olmak üzere cumhuriyet ’te geçirdiği 18 yılını yazdığı, ilhan selçuk odaklı kitabı.
oktay akbal 'dan:
"sormak gerekir 'cumhuriyeti, çok sevmiştim' adlı kitabın yazarına. nasıl dayandın onca yıl, yazılarını ilhan selçuk'un yazmasına, onun yanında görev yapmaya, sözünden çıkmamaya?
koskoca adamdın, hiç sıkılmadın mı? şimdi iç birikintilerini dökerken geçmişteki kişiliğinden bir sıkıntı duymuyor musun?"(whisper, 06.03.2006 17:57 ~ 17:58)
- adı duyulduğunda akla,cumhuriyet e birşey mi oldu ki -di li geçmiş zaman kullanılıyor sorusu gelen kitap
|