ahmet buhan 

adana çık aradan

1. ilkokul matematik kitaplarımız yazarı.
    (juda, 15.06.2004 17:59)
  2. ilkokul döneminin güvenderi sayılabilecek kitaplarıyla unutulmaz hocası.
    anılar anılaaar şimdi gözümde canlandılar
    (spyder, 15.06.2004 18:32 ~ 18:34)
  3. her ne kadar kitapları saman kağıda basılmış olsa da iki silgi darbesiyle kağıtları param parça olsa da çok şeyler katmıştır kendisi ilkokul döneminde bizlere.teşekkürü borç biliriz.
    (jamal, 15.06.2004 19:34)
  4. ilkokulda matematiğin babası konumundaydı,
    sonra orta okula geçince fazla sallamamaya başladık,
    lise de "vay be adam bakkal hesabıyla o biçim para kırıyo" dedik
    üniversiteye gelince günün birinde ve sözlüğün birinde ismiyle karşılaştık ve bir şeyler yazdık.
    (cellman, 15.06.2004 19:44)
  5. kitaplarının kapağında renkli puanları olan beyaza boyanmış bir el vardı, kaçıncı sınıfın kitabıysa o rakamı gösteriyordu*
    (mavio, 15.06.2004 20:22)
  6. kitapları genellikle mavi olurdu.
    o zamanlar anadolu liseleri sınavına hazırlanırken, "ben bugün ahmet buhan'dan 100 soru çözdüm" tarzında muhabbetler geçerdi.
    (nienna, 18.06.2004 12:26)
  7. neslimizi anadolu liseleri sınavlarına hazırlayan kitapların yazarı. ders kitaplarına yardımcı olarak herkes ahmet buhan kitaplarına saldırırdı. yanılmıyorsam şu an çağlayan'da bir ilk okula da adını vermiştir ahmet buhan.
    (arch angel, 02.06.2006 15:22)
  8. 90lı yılların çocuklar arasında en popüler olan insanlarından biri.
    (bkz: 90 larda çocuk olmak)
    (hanspeterberigel, 07.06.2006 22:53 ~ 23:08)
  9. (bkz: hasan şimşek)
    (pastaci, 07.06.2006 22:59)
  10. ilkokul 4. ve 5. sınıfı bana zehir eden insanlardan biri. her akşam annem alırdı beni karşısına beraber ahmet buhan'dan soru çözerdik. (keşke öss'de de annem öyle yapsaydı) *
    sosyal kitapları için (bkz: ali öğmen)
    (chrystal, 07.06.2006 23:05 ~ 23:10)
  11. gazetelere verdiği ilanlara bakarsak yeni nesli de ele geçirmeye çalışan mavi insan.

http://www.buhanyayincilik.com.tr
    (ağ kablosu, 07.01.2007 19:39 ~ 23.05.2007 22:39)
  12. normal sene başında alınan kitap yanında bir de bu aldırılırdı. biz de nasılsa alacağız diye daha sene başından alırdık. belki de sinir olduğumdan,bir tane bile soru çözmemişimdir. demek ki yüksek puanları yapmak için illa bu kitaptan soru çözmek gerekmiyor.
    (transistör kazancı, 02.02.2007 11:41)
  13. öğretmenin günlük 50-100 soru arası ödev vermesine rağmen (evet acımasızdı) en arkasında bütün problemlerin çözümleri bulunan, (zira bizse sinsiydik, cindik ya da öyle sanıyorduk en azından) dolayısıyla ödevi yaparken cevapları kitaptan deftere geçme sıkıcılığı dışında sorun teşkil etmeyen, gel gör ki ertesi gün tahtaya kaldırılıp ödev olarak yaptığın soruyu çözememekle birlikte (evet sinsi değilmişiz öyle sanıyormuşuz) kafana indirilmesi sonucu kısa süreli beyinsel fonksiyonların durmasına sebep olan 300- 400 sayfalık coşkun kitabın, yazarı kişidir..
    (vcarlito, 23.05.2007 16:36)
  14. emekliliğinin son bir ayında etüt öğretmenim olmuştur kendisi. 5. sınıftaydım yanılmıyorsam. bir ay boyunca günde üç saatten hiçbir etüt dersinde ders işletmemiş sadece lak lak konuşup arada bir takım oyunlar oynamamıza sebep olmuş adamdır. emekli olacağından mıdır nedir bir boş vermişlik, bir adamsendecilik hali vardı üzerinde. neyse kısa sürdü de başladık ders yapmaya yeni gelen öğretmenle. o gitti soruları kaldı önümüzde yadigar. sonra baktım kitapları acayip piyasa oldu ne hikmetse. yıllar yılı adını hep duyar olduk kardeşlerden, kuzenlerden.
    (cappuccetto verde, 23.05.2007 17:03 ~ 17:06)
  15. hatırlattığı şeyler bitmek bilmeyen ev ödevleri ve kırmızı renk...nedense
    (scrazdil, 23.05.2007 22:31)
  16. ekürisi vardı bir de. saadettin ergeneci.
    (joeykeys, 31.07.2007 01:31 ~ 01:31)
  17. piyasada genelde söz konusu kitaplarının iki farklı baskısı bulunan yazar.. bunlardan biri 1. hamur baskı, diğeri saman baskıydı.. saman baskıyla 1. hamur baskı arasında 2-3 sayfalık bir fark olurdu da öğretmen tahtaya ödevleri yazarken;
    "beyaz kitap için 78. sayfa, sarı kitap için 78-4'üncü sayfa.. yani kaç oluyor?" derdi..
    "örtmenim! örtmenim! yetmişaltı örtmenim!" [matematiğim zayıftı hacı, ben ne yapayım..]

vakti zamanında annem bizim çevredeki kırtasiyelerde kitabı bulamamış, gecenin bir vakti -hem de soğukta- babamla birlikte -araba da yoktu, tamam kağnılarla yolculuk edilmiyordu, ama bizim arabamız yoktu- bakırköy beyaz adam'ın yolunu tutmuştu..

anaa bak ne buldum, bir başka çocukluk imgesi sana;
    (bkz: beyaz adam)
    (escaflowne, 20.08.2007 09:10 ~ 09:11)
  18. ilk okul sıralarının kabus gibi geçmesine sebep veren yaklaşık 500 sayfalık mavi matematik kitabımızın yazarıydı kendisi.bunun dışında kimdir necidir nerdendir bilmem bilmekte istemem.
    (bilemedimkişimdi, 07.09.2008 02:33)
  19. matematiği sevme nedenlerimden olan o lanet olası mavi kitabına her ilkokul 4-5 öğrencisi baya bir sövmüştür.
    edit: ben de sövdüm tabi.
    (zaylar, 07.09.2008 02:37 ~ 02:37)
  20. malatya'da daha ilkokulda okurken teyzemin antalya gibi bir şehirde öğretmen olması dolayısı ile tanıştım daha ilkokul 2. sınıfta bu adamla. mavi bir kitabı vardı ve annem beni kucağına oturtup zorla soru çözdürürdü. öğretmenim de bu kitabı gördü bir gün bende inceledi beğendi sınıfa önerdi. sonrası malüm elalem 4. ve 5. sınıfla tanışırken bu adamla ben daha 2. sınıftan itibaren haşır neşir olmuştum. kendisinden hiç hazzetmem...
    (minero, 07.09.2008 02:51)
  21. annemin lisede matematik öğretmeniymiş.anlattığına göre çok otariter ,sert bir insanmış.höt dedi mi öğrencilerin götü tavana vururmuş.
    (menemene benzeyen picasso tablosu, 07.09.2008 02:52 ~ 02:56)
  22. çocukluğumun en güzel yıllarını kana bulayan kitapların yazarı.

'' ahmet buhan sayfa bilmem kaçtan, bilmem kaça kadar bütün testler çözülecek, katbın arkasına da bakmayın, burda tek tek yaptırıcam soruları ''
    (juliette, 07.09.2008 02:53)
  23. mavi kitaplarıyla çizgi filmlerin kötü adamı olacak adamdır. mavi kitapları gören ilkokul öğretmenleri hipnotize olmuş şekilde bu kitapları aldırır, bütün sorularını çözdürürlerdi.
    (robi ve cuma, 07.09.2008 15:02)
  24. ilkokul birinci sınıftan beşini sınıf bitene kadar her yıl yeni eseriyle haşır neşir olmak zorunda bırakıldığım, o zamanlar nefret ettiğim, matematik kitabı yazarı.
    artık tutamayacağım içimde; ölmeden önce bu gerçeği birileri bilmeli...
    itiraf ediyorum: o kadar çok ödev verirdi ki ilkokul öğretmenim, ahmet buhan' dakileri arkadan yazardım. * *
    (nilay, 07.09.2008 15:30 ~ 15:30)
  25. kendisini mütemadiyen anıyorum. ama pek öyle iyi andığım da söylenemez. ahan da bugün sayılardan ve bilimum diğer bütün matematiksel kavramlardan nefret ediyorsam, bunun tek sorumlusu adı geçen şahıstır. tamam, yetenekli olduğum söylenemezdi söz konusu matematik olunca. ama "her şey çok güzel gidiyordu. konuşuyorduk. anlaşıyorduk." ta ki bu adam, elinde 500 sayfalık bir matematik kitabıyla piyasalara dalıp, anamızı avradımızı belleyene kadar. o körpecik beynime verdin nefreti verdin nefreti, maymun oldum çıktım yeminle.

seni sevmiyorum ahmet buhan. başıma bir iş gelsin ya da gelmesin, seni sevmiyorum ihtiyar. kitabın müstehcenlikten toplatılır da, aklın başına gelir işşallah.
    (ayakkabınıniçinekaçankarga, 07.09.2008 15:49 ~ 23:41)