|
|
- yadsınamayacak bir olgudur. hayatı üstün hizmet madalyalarıyla geçen üstün sözlükçü kişinin, topluma doğruyu öğretmek amacıyla kestiği ahkamlarla yeni dostluklara yelken açmasıdır.
+ kobarcan ay inanmıyorum, msnden yazışan insanlar vaaaaağğğğ, gerçekten çok komik , msn adresin neydu bu arada ?
- hedehodo@dodo.com canım, oradan devam edelim
+ kobarcannnn...(skuba, 09.04.2007 02:52)
- aslında mevcut durumun eleştirilmesi için doğru bir başlıktır. her şeyi eleştiren bir mantaliteyi eleştirmek her ne kadar tutarsız gibi gözükse de yersiz değildir kesinlikle. sözlükçü okumak zorunda değildir, bilmek zorunda da değildir ve hatta düşünmek bile zorunda değildir. tek yapması gereken uygun şekilde konsepte girecek bir kaç cümle yazmaktır. o halde sözlükçüyü tutan nedir ki, yazsındır, çizsindir, ahkamın kralını kessindir, kimi zaman patlasındır, burada eleştiri hepimizedir, ama bir yerde dur demelidir birileri, dur kelimesi üzerine düşünülmelidir zira ahkamın sonu yoktur.
bütün bu mevcut duruma baktığımda, her sözlükçü bir "hata sayıcı"dır gibi bir şeyi söylemiyorum, sadece kıçtan uydurulan durumlara, olaylara karşı gösterilen hassasiyetin, hepimizi çok daha ilgilendirilen konularda gösterilmemesine ve buna rağmen herkesin keyfine göre ahkamın kralını kesip, suçladıkları her şeyden kendilerine bir pay çıkarmalarına sıkılıyor canım, bunadır varsa burada bir eleştiri bir mesaj.
gruplandırarak, genelleyerek her şeyi yerden yere vurarak bir yerlere varılamayacağını sanırım zaman gelecek, anlayacak insanlar. hele ki bana göre en büyük sorun olan, insanlığın gelişmesinin önündeki en büyük engel olan, ahlaki ve sosyal kaygılarla, aslında kendi korkaklığı ve sürü güdüsünün esiri olmasından ileri gelecek bir şekilde, saldırı yapmanın, eleştirip ahkam kesmenin yanlışlığı görülecek belki.
bekliyorum o kutsal günü...(skuba, 09.04.2007 02:57)
- ahkam keserek, kestiği ahkamın karşılığında beğeni gördüğünde zavallı özgüvensizliğini ve egosunu tatmin eden zihniyetler toplumun önünü kesmeye devam edeceklerdir. bu şekilde zihin tatmini yapan insanlar sonunda sosyalleşme yoluna harcadıkları zamanı aslında kendi derinleşmelerine harcasalar şu anda bu ülkenin durumunu hayal bile etmek istemiyorum. kamplaşma güdüsünün dolaylı bir yansıması sonucu ahkam keserek ve toplu genellemeler yaparak gizlice kendini o genellemenin dışında tutan ve "radikal okuyup cnbc-e izleyen" öküz örneği gibi ego tatminini gerçekleştiren insanlar topluma karşı "ben çok harikayım ulan!!" gösterisi yapmaktadırlar. bunun zavallılığını ve ne kendine ne de başkalarına yararının olmadığını farkedemeyen insanların ne zaman kendi gerçeklerini göreceğini merakla beklemekteyim efendim.
- (bkz: hata sayacı)
ayrıca sözlükteki tüm bayanlara çok çok kötü niyetlerimle selam ederim...(skuba, 09.04.2007 03:15)
- (bkz: ahkam)
|