|
|
- star wars izlemiş olanlar,star wars sevmiş olanlar veya revenge of the sith’e cübbe ve ışın kılıcı ile 3 defa üst üste gidip sinemada ''oha, yuh,çüş'' naraları ile karşılananlar* ne demek olduğunu bilirler force'un.
hepimizin gece lambasının yanından geçerken, adımlarla senkronize olarak ampulü yanıp söndürdüğü, ''ahanda carrie misali telekinetik güçlerim var benim'' dediği olmuştur.halbuki ampul sadece temassızlık yapmıştır. *
işte buna benzer tesadüfi olayları force’a yormanın verdiği heyecanla, içten gelen bir çığlıktır ahanda force lan bu. read the following examples:
1-içi boş olan bir dersliğe girdiniz. masalarda kağıtlar defterler vs. var. kapıyı açmanız ile yüzünüze vuran rüzgar (cam açıktır çünkü) ahenkle dalgalanan saçlarınız ile size bir gaz verir. gözler kısılır ve kapının açılması+rüzgarın etkisi ile kağıtlar üzerinize uçar.tesadüfen bir tanesini yakalarsanız, force pull yapmışsınız demektir. gönül rahatlığıyla ahanda force lan bu diyebilirsiniz.
2-sinir olduğunuz bir tiple aynı masada yemek yemektesiniz.nefret dolu bakışlarınızı onun üzerinde yoğunlaştırıp, elinizi tam gözünüzü kaşımak üzere yükselttiğinizde * o şahsın boğazında yemek kalırsa ve şahıs öksürmeye boğazını tutmaya falan başlarsa bu durumda force grip sizinledir. o sinir olduğunuz şahıs yerden yükselmemiştir tabi, abartmamak lazım lakin bu kadarı bile beyinlerde bangır bangır imperial march çalması için yeterlidir.
3-taksim meydanında, kulağınızda kulaklık max. volume ile müzik dinlemektesiniz. tramvay yolunda olduğunuzu fark edemediniz.tramvay çanını arkanızdan öttürürken siz onu duyamadınız.ama birden,sırf içinizden geldiği için sağa doğru uzunca bir adım attınız ve ölümden döndünüz. bu sefer de danger sense’e –ki bu örümcek içgüdüsü gibi bir şeye tekabül ediyor-durumu bağlayabilir,jedi powerlarına sahip olduğunuza kendinizi inandırabilirsiniz.
4-evde elektrikler kesildi ve dışarıda gök gürlemeye başladı.oyunun tam ortasına edildiği için haliyle sinirlendiniz ve bir hışımla balkonu çıktınız.yağmur yağıyor mu diye avuç içlerinizi göğe doğru açtınız.sinirlisiniz ve tam o anda kör edici bir ışığa sahip şimşek gökte aniden belirdi.yani ne oldu? önce force lightning yaptınız, ardından lightning storm elde ettiniz.süpersiniz. palpatine tarafından altın madalyaya layık görüldünüz.dark side daha artistik tabi.kırmızılar siyahlar falan. neyse.
5-bir cafede oturuyorsunuz. sevgiliniz de ''ayy havalar da iyice bozdu ya baksana kapkaranlık her yer'' dedi. siz de ''yok canım, güneş açar yakında bak görürsün. aldanma bunlara mihi'' dediniz, şirinlik yaptınız. tam o sırada bulutlar açıldı, güneş ortaya çıktı. normalde bir bölgede bir aydan az süre kalan bir jedi için weather sense kabiliyetini ortaya koymak oldukça zordur. lakin siz bu durumda aşmış olup, içinizden ''al sana power,al sana force!'' diyip sevinebilirsiniz.
6-küçük yaşta da baş gösterebilir bu durum. misal 11 yaşındasınız ve mahallede top oynamak üzere anneden izin istemeniz lazım:
-anne arkadaşlarımla top oynayabilir miyim?
+hayır oğlum üstün başın kirleniyor sonra
-lütfen ya kirletmem
+terliyosun
-çok koşmam
+yemeğe de geç kalıyosun
-kalmam yaa lütfen anne lütfen
+gidemezsin olmaz
-banane ya gidicem ben! gidicem işte gidicem!
+iyi git bakalım
affect mind gücü ile yani diğer bir deyiş ile mind trick ile küçük yaşta gücünüzü ve ustalığınızı ortaya koymuşsunuzdur *. daha sonra eve terli ve pis bir şekilde dönmüş, bir de yemeğe geç kalmışsınızdır.anne önce bir force scream, ardından waves of darkness* ile karşılar sizi.ama siz daha küçük olduğunuzdan force absorb veya combat sense yetilerine sahip değilsinizdir.
''the force is with me, but i am not a jedi yet'' diyip geçersiniz, acıya katlanırsınız.
eğer bu tip durumlar ile karşılaşmadıysanız veya ''ne diyo lan bu hiçbi bok anlamadım'' diyorsanız, bir hafta içinde:
tüm star wars serisi+kotor1+kotor2 ------------> ahanda force lan bu
sonra dedim acaba bende mi bir terslik var. ünlü psikiyatr arı maya'ya (kendisi rum asıllı olduğu için ismi biraz değişik)sordum. dedim ki : ''neden insan böyle hisseder? neden jedi veya sith olma gereksinimi duyar?''. o da dedi ki: ''bazen olamayacağımız kişilerin karakterine bürünüp, kendi hayatımızdan anca o şekilde memnun olmaya çalışabiliriz.bu eğer çok şiddetliyse şizofreni başlangıcı bile olabilir.'' ben de ''ha sithtir ordan''dedim , ışın kılıcımı çıkarıp obi wan, darth maul'u nasıl ortadan ikiye böldüyse, aynısını uyguladım.
- ailenin diğer bireyleri de bu ünlemi kullanmanıza vesile olabilir. diyelim ki masada yemek eylemini gerçekleştiriyorsunuz. ancak sevmediğiniz bir yemek var. hemen mind trick devreye giriyor:
-anne ben doydum. zaten karnım da pek aç değildi.
(anne önce bu yaptığınız mind tricke resist oluyor, ardından kontra bir mind trick yapıyor.)
+o tabaktaki bitecek.
(bu durumda sizin de resist şansınız var ancak, göz ucuyla babanın masanın köşesinden gösterdiği "force şamar"ı farkediyorsunuz.)
-peki anne.
(sonuç olarak mind trick ve force şamarlı kombine bir atakla ebeynler sizi bertaraf ediyor. "ahanda force lan bu" değil de nedir bu dostlar.)
|