|
|
- genellikle ''işte'' anlamında kullanılan, bazılarınca kaba ama şahsen, yöresel olması sebebiyle sempatik bulduğum; yer, yön , kişi, durum veya olay belirtebilen fonksiyonel bir söylem. diyelim iç anadolu'nun güzelim köylerinden birisindesiniz. bir kahvehaneyi arıyorsunuz:
-hoğ selamünaleyküm
+aleykümselam.
-buralarda büyükçene bir kahvehane varmış ordaki mehmet emmi'yi arıyorum ben
+ahanda şurdaki bakkalı elli metre kadar geçiyosun sonra kime sorsan söyler kardeşim
-eyw
çok abartmak gerekirse:
-arzu vardı ya hatırlıyo musun lan onu
+yoo hatırlamadım abi
-ya hani geçenlerde sana anlatmıştım çok iyi çok güzel kız diye.
+ı ıh
- bak, geçen ahanda şu parkın orda buluştuk sonra bizim mahalleninin kuruyemişçisine uğrayıp ordan ahanda böyle 1 kilo kadar çekirdek aldık, çekirdeği teyzemlere götürürken poşet patladı hepsi yola saçıldı. sonra efe piçi geldi gülmeye başladı ahanda bir çaktım buna, ağzı yüzü dağıldı allah seni inandırsın.sonra hızlandık tabi kız baya korktu ahanda böyle ağır bir parfüm sıkmış zaten iki sokak öteden duyarsın kokusunu. yanıma çektim ahanda böyle. bak kızım dedim, akıllı ol dedim, ahanda bu yumruğu görüyo musun dedim. döverim seni de bi daha kendine gelemezsin dedim. ahanda bu da resmi kızın. güzel di mi lan? yakında yengen olcak ahanda böyle oynayacan düğünümde
-ohahahahahanda be abi
- (bkz: ahan da sözleri)
|