|
|
- chat ortamlarında en kolay gülme efektini sağlar. asdfaşlsdfkl gibi kopma efekti değildir, lol ya da rofl gibi yapmacık hiç değildir, yapmacıktır da o kadar değildir, evet.
- çok daha samimi gülme efekti olan hehehe yi tek geçebileceğimiz, hehehe olmadı mı başvuracağımız b grubu gülme efektimiz.
- her tür duruma tepki olarak verilebilecek şey. çok fonksiyonel. harika. trajikomik durumlara daha bir yakışır. genelde cümleye ''ahah'' ile başlanır,devamı gelir. örnekler:
-yaşımıza başımıza bakmadan gittik bir de uzun eşek oynadık.kolumu kırdım
+ahah geçmiş olsun abi
-çocukların yaratıcı olup olmadığı geceleyin zihinlerinde farklı şekillere soktukları gölgelerden anlaşılırmış
+ahah iyiymiş
-üşenmeden kalktım gittim sırf bir kola almak için
+ahah o kadar kasmasaydın ya
-annem vefat etti
+ahah başın sağolsun
(bu olmadı galiba)
- bahçe çevresinde oluşturulan çukur.
ahah'ın bir tanımı da diderot'da ve d'alembert ansiklopedisi'nde (1751, 1. cilt) dezellier d'argenville'in katkılarıyla yazılmış olan "ahah" maddesinde bulunabilir.
"ahah (bahçe sanatı), ah-ah, bir duvarda, yolla aynı yükseklikte olan ve dibinde bir çukur bulunan kapısız bir delik anlamında kullanılır ve onu gördüğümüzde şaşırarak "ah-ah" sesi çıkartırız. bu terimi xiv. louis'in oğlu olan monseugner'un meudon bahçelerinde gezinti yaparken bulduğu söylenir."
ahah'ın kökeni aslında askeridir ve bu fikir düşman askerlere karşı hazırlanan tuzaklardan alınmıştır. bahçe mimarisinde ise ahah bizi çevredeki doğayı görmemizi sağlayarak bizi sıkışıklık duygusundan kurtarır.(cala, 25.08.2007 13:19 ~ 13:19)
- hafif dalga geçen gülme efekti.
türk filmlerinde bolca bulunur.
misal:
- demek necdeti benden çalan sendin?
- ahah ne diyorsun kuzum(sonuna kadar inkar eden ve elinde filtreli sigara bulunduran kadın)(bucuu, 08.05.2008 21:40)
- (bkz: ahaah)
|