terbiyesi benimkinden daha derli toplu olanların, başdan kaynar su akışı gibi bir teşbihle ifade ettiği, fakat hissedilen his açısından tüm insanoğlunda aynı ürpertiyi duyuran, yaşanması hiç umut edilmeyen an.
evinizin içide rahatça osuruyorsunuzdur muhtemelen gaz uapan bir yemek yemişsinizdir ve kız arkadaşınız kapıyı çalar işte bu an o andır.
(bkz: anların en güzeli)
herhangi bir sınavda her öğrencinin yaşayabileceği an.
hoca: şişt sen en arkadaki
öğrenci: ben mi hocam?
hoca: evet sen, kırmızı gömlekli...
öğrenci: ne oldu hocam ?
hoca: sen ne yapıyosun orda?
öğrenci: hiçbir şey hocam soruyu çözmeye çalışıyorum
hoca: de get lan kimi kandırıyon!!!
öğrenci: valla hocam bir şey yapmıyodum
hoca: tamam tamam, sen o masanın altındaki kagıtları da al gel hele yanıma
öğrenci: aha şimdi siki tuttum.
hoca: senle ben değil artık dekanlık uğraşacak yavrucuğum
öğrenci: hassiktir şimdi tuttuğum siki köküne kadar yuttum...
bir kısmımızın o malum şeyi(bkz: sik) tutmakan hoşlanabileceğini de düşünürsek söyleyen kişiye göre bu cümlenin kullanıldığı an iyi bir an da olabilir...
kalbin 180, götün üç buçuk attığı anlardır. damarlarınızda kan yerine saf adrenalin dolaşmaya başlar, her bir saç telinizin dibinde boncuk boncuk ter damlacıkları çıkar ve ortam sıcaklığı elli dereceymiş gibi hissedilir.
hayat kadınlarının tam muameleye başlayacağı sırada* başka bir hayat kadını olan arkadaşının araması sonucu,ikili diyalogda geçebilecek cümlenin geçtiği andır
-müsaitmisin canım?
-hayır sonra konuşalım, şimdi siki tuttum.işim bitince seni ararım
msn de sohbet eden namuslu bir kızın sırf fantezi olsun diye arkadaşına cam da yaptığı striptiz şovunu değişik forum sitelerinde görmesi sonucu yaşadığı an
calculus,scheme ve fizik midtermlerinin arka arkaya konmasıyla oluşan, muhtemelen hepsinden f alınacağı belli olduğu için bu üç felaketi aynı kelimede özetleyen söz.
d - yolla hadi yollaa, sktir gene hata verecek, uff (yolla butonuna bastığında 256k adsl' e ve sözlük server'ına lanet okuma)
p - dlord ne yapıyorsun bakim, sene sonu hesapları mı ? (ekrana bakar)
d - ehm öhm şey.
p - 5 dk sonra odama gel
d - (aha şimdi siki tuttum)
hypnotica odayı toplamıştır ve bunun rahatlığıyla ps2 oynamaktadır yatağında... gece saat 2 civardır kardeşi fellik fellik birşey aramaktadır..olaylar gelişir.. (h:hypnotica k:kardeş)
k: şu mp3 player'ımı* şarja takıcam ama bir türlü bulamıyorum... kimbilir nereye soktun?
h: görmedim ki oğlum...en son nereye koyduysan ordadır* k: en son yatağın üzerindeki torbadaydı...
h: (*parmak uçlarından başlayarak kafasına doğru ilerleyen bir ateş topu hisseder...) ee..ööle mi..? hm..?
k: gördün mü?
h: (acı gerçeği söyleyip söyleyememek arasında gider gelir..)ehm...mustafa birşey dicem...
k: ??
h: ben o torbayı çöpe attım... içine baktım hiçbirşey yoktu kağıt ve ıvır zıvırdan başka...
k: (sinirlenir "aptal saptal" gibi sözler sarfeder ağlar,bağırır,çağırır...evden çıkar,dışarıdaki çöp tenekesine bakmaya gider fakat çöpler alınmıştır,eve geri döner...babanın uyanmaması da büyük şanstır..hypnotica bu arada evi terkedip himalayalar'a yerleşmek için planlar yapar..aradan yarım saat geçer...)
k: i-mate de kayıp...
h: (bkz: ölmek istemek)
k: iyice baksaydın bla bla bla....
h: oğlum görmedim ki... görseydim atmazdım baktım iyice...
k: (i-mate'i bulur) neyse burdaymış...
h: (bkz: ferahlamak)neyse...
k: (sırt çantasını ister..hypnotica verir çantayı..bakar içine ve malum mp3 player'ı bulur,çıkarır)yolda aklıma geldi bunun içinde olduğu...
h: (bkz: mavi ekran)