ah kalbim 

adana çık aradan

1. delikten insanların birbirlerini ellediği,bayan yarışmacıya delikten hıyar tutturdukları mide bulandırıcı program..bi de en ön sırada ayıdan bozma bir kadın var,ona çok gülerim ben.tam mehmet ali erbil fortmatı!!elleşmeli,bol belaltı şakalı..rtük'e mektup yazalım,mehmet ali erbil'in sunduğu bütün programlar şifreli kanallarda yayınlansın,şifreleri de okyanusun en derin noktasına bırakılsın..
    (close2death, 19.05.2005 21:20)
  2. türk televizyonlarında gelinen noktayı açıkça gösteren program *
    (si, 31.05.2005 14:18)
  3. bugün kah izlediğim, kah incelediğim show tv yayını. sanıyorum ki reality show aleminde gerçek kesit ne ise sulu eğlence programları ortamında da "ah kalbim" kod adlı bu sirk odur.

programın konsepti bir zamanlar nurseli idiz'in sunduğu saklambaç'ı andırıyor desem saklambaç'a da ayıp etmiş olacağım. sunucu mehmet ali erbil her zamanki gibi belden aşağı vuruyor ancak bu vuruşlara evvelden prime time sonrası rastlarken artık kahvaltı masasında maruz kalıyoruz.
    üç kızımız ya da üç erkeğimiz oluyor bir de bunları seçecek abimiz/ablamız... önceden hazır edilmiş saçma sorular var onlar soruluyor, arada şarkıcı/türkücü tayfadan konuklar uğruyor. hatta yarışmacılar seçici için dans etme ayağına şakkada şukkada döktürüyorlar, biz de tabii milletçe izliyoruz sabahın 10'unda "aa kalça, aa göbek, aa bacak" deyü deyü.
    son beş on yılda tvlerimizde yaygınlaşan(hatta show tv ana haber bültenlerinde bile vardı bir dönem), stüdyodaki izleyicilerden ucube olanları seçme/öne oturtma/onları programa dahil etme diye tabir ettiğimiz rating kaygılı ruhsal bozukluk bu nadide eserde had safhada.
    ben dalga geçemeyeceğim kimse kusura bakmasın ancak tarif etme amacıyla da yazmak durumundayım. kafasında saç olmayan ve homo sapiens'den çok homo erectus gibi bir imaj çizen bir abi var. sanırım zekası da ortalamanın üzerinde değil. işte bu abi ilginç, safça, zaman zaman cahilce konuşmaları; yarışmacılara -kontrol dışı- sarkmak tabir edilebilir hareketleri ve kafasına geçirilmiş ilginç peruğuyla modern meddahlık değil de rating hokkabazlığı yapıyor. belki de üç kuruş için yaptırılıyor.
    bir diğer arkadaş kısa boylu, çok kısa boylu zannımca bir rahatsızlıktan ötürü. ama onu leading hokkabazlıkta pek göremiyoruz çünkü ne yazık ki sululuğun esiri olmuş yurdum gurebaları birbirine dahi fırsat tanımamacasına atlıyor kameranın önüne, döktürüyor.
    işte böyle fantastik üçlü, dörtlü, beşli gibi anti protagonist amcalar/teyzeler programa renk(!) katıyorlar.

ancak asıl güzellik bence paravan üzerine açılmış bir delikten adaylar ve seçicinin birbirini ellemesi. köle pazarlığında bambaşka bir boyut, sanıyorum ortaçağ'da bu insanların aklına gelseymiş pazarlar daha eğlenceli hale gelir, sıkılan insanlar da sağda solda savaşıp yağma yapmaz, dünya cennet olurmuş.*

sırf bu delikten uzatma/elleme detayı yüzünden programın adı "mali ile glory hole!"* olarak değiştirilebilir.

3 gün izleme şerefine nail olduğum bu program sonucu, gerekli detayları kaptığım, incelemesiz infaz yapmadığım için mesud olmanın yanı sıra, pek karışık aklımı da ziyadesiyle boşaltmış olduğumu farkettim. tüm türk gençliğine muasır medeniyetler seviyesine giden dikenli yolda tavsiye edeceğim çok kapsamlı, şeker şukela bir çalışma olmuş. ben birkaç izleyişte mesajı, konsepti kaptığım için daha fazla takip etmeyeceğim, bir üst seviye olan glory hole alemlerine akmayı yeğ tutuyorum. beklerim.

ek: konuyla alakalı olarak seda sayan'ın programındaki komiklik yaptığını düşünen ilginç arkadaşla ilgili kapsamlı bir incelemeyi de sizlere ev ödevi olarak bırakıyorum.
    ha bir de unutmadan:
    "bravo türk televizyonculuğu!"
    (palanthaser, 10.06.2005 12:25 ~ 12:38)
  4. aynı zamanda, tarık akannecla nazırlı bir filmin de müziklerinde geçiyordu.
    eurovision yarışmacısı çıtır kızlar mı deli kızlar mı histerik güzeller mi ne öyle bir grubun bir şarkısında vardı.

ah kalbim ben senden çok çektim...
    ...valla sen delisin delisin.
    (palanthaser, 10.06.2005 20:24)