belki ilginizi çeker
  1. · erkekler her yaşta çocuktur
  2. · ajdar ve lerzan mutlu dan doğacak çocuk
  3. · biz istersek
  4. · nihat doğan ve seda sayan dan doğacak çocuk
  5. · agali
  6. · bebek
  7. · nuş etmek
  8. · milli park
  9. · dini islam
  10. · o neydi o
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · yetenek sizsiniz türkiye
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  6. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · phoseptic
  9. · recep tayyip erdoğan ı çok sevmek

agu  

1. yanılmıyorsam ki hayatımda asla yanılmadım bir dönem kayserispor forması giymiş kaleci. aklımda onunla ilgili kalan detaylardan biri de 1 numaralı formayı giymesiydi.
    (ben ihsan değil hilmiyim, 09.04.2006 02:18 ~ 26.12.2007 18:57)
  2. a(alanson),g(güner),u(uğur).biranönce dinlemek istediğim mfö albümü.
    (woodpecker, 15.04.2006 01:59)
  3. mfö 'nün en özensizce hazırlanmış albümü.

neden özensizce sorusunun cevabı kapakta başlar , şarkılarda biter. toplama şarkılarla yapılmış bir albüm. bir kaç eski parça ve aysel gürel desteği. '' nerde eski mfö şarkıları '' diyesimiz gelir bu albümü dinledikçe.

ben eski mfö ' yü istiyorum , daha çok gitar tonları duymak istiyorum, istiyorum da istiyorum.

ele güne karşı , güllerin içinden , yalnızlık ömür boyu , gözyaşlarımızı bitti mi sandın gibi parçalar bulamadım albümde. böyle bir albüm gerekli miydi soruları kalır akıllarda.
    (pudding, 15.04.2006 02:12)
  4. önceki mfö albümlerinin aksine genel bir tarz tutturamamış, daha çok "tek tek solo albüm çıkarmak riskli, gelin mfö albümü diye çıkaralım" mantığı güdülmüş hissi veren son mfö albümü. hangi şarkıyı kimin yazdığını albüm kapağına bakmadan anlayabilirsiniz. ben denedim oldu.

bir rivayete göre albüm kapağı olarak özkan'la fuat'ı elinde uçan balon gibi tutan mazhar düşünülmüş, ancak özkan'la fuat karşı çıktığı için anlaşılamamıştır. sonuç olarak simsiyah kağıda yazılmış bir kaç satır laftan başka bir şey geçmez elinize cd'yi aldığınızda.
    (ali kamber, 20.04.2006 16:44 ~ 25.11.2006 13:45)
  5. mfö hayranlarına gün doğumu albüm. uzun zaman sonra yeni şarkılar duymak mutlu ediyor insanı. dinledim beğendim hele ki sarı laleler çok süper tavsiye ederim dinleyin seveceksiniz.
    (cursedpower, 21.04.2006 20:43)
  6. dağın fare doğurması sorunsalı çerçevesinde irdelenebilecek mfö kasetidir. (hayır albüm değil, kaset.) grubun kayıtlar sırasında pek biraraya gelmediği öğrenilmiştir. nitekim kasetin daha ilk dinlenişinde, neresini m'nin, neresini f'nin ve neresini ö'nün kotardığı gayet rahatça anlaşılabilmektedir.

mazhar alanson'un imza attığı şarkılarda, her şeye rağmen, rafine bir pop müzik tınısı hissedilirken, fuat güner'in işlerinin ise vasatlık sınırının hemen üzerinde uçtuğu gözlenmiştir. bu sinüzoidal eğri maalesef kasetimizi albüm olma niteliğinden uzaklaştıran etkenlerin başında gelmektedir.

mfö'nün hepten "şişman ego" sendromuna uğradığı; "bu saatten sonra osursak şarkı olur" gibi bir mantık dokusu geliştirdiği üzüntüyle farkedilmiştir. işin kötü tarafıysa, pek de haksız olmamalarıdır. hala, pek çok cevval popçumuzun özene bezene yaptığı "ticari kaygısız" işlerdense mazhar alanson'un yellenmesini dinlemek evla olabilmektedir.

sonuç olarak; milli park güzel bir şarkı; sonrası rüyalar, rüyalar, rüyalar.
    (tembel, 02.05.2006 11:30 ~ 24.07.2007 15:41)
  7. bende, sanki mazhar alanson'un solo albümünü dinliyormuş hissi uyandıran şarkılar topluluğu.
    (darkenfact, 15.06.2006 16:50)
  8. âgû : zehir
    (myrmidon, 20.09.2006 14:34)
  9. bebek sesi. genellikle mutlu olduklarında verirler bu tepkiyi, bebekler. illa bi' bebek yazar mı lazım kardeşim, bunu sözlüğe girecek? ayıp agu. bu uymadı ama neyse konuya döneyim. eğer bebeğiniz resmi anlamdaki telafuz olan bu sesi çıkarmıyorsa da endişelenecek bir şey yok. zaten bu agu tamamen genel bir kabul olup hiçbir bebek kişisi tarafından tam anlamıyla doğru söylenemez. bazıları "agıı", bazıları "ugu", bazıları da "gığııı" diye sesler çıkarır. bu açıklama lüzumsuz dursa da "bizim bebek agu demiyor. acaba geri zekalı mı?" deyu endişelenip doktora başvuran insanların olduğu bir dünyada gerekli görünüyor. doktor yukarıdakine benzeyen bir açıklama yapmış, bu anne babaya. ben de önce onun açıklamasını yazdım ancak eğer doktor olsaydım ve bu aile beni muhatab alsa sanırım cevabım şöyle olurdu:

-evet malesef çocuğunuz geri zekalı olacak. yok, yok sebebi agu diyememesi, gığı demesi değil. büyük bir ihtimaldir ki bu çocuk böyle bir anne-babanın çocuğu olarak genetik sebeplerle geri zekalı olacak. evladım allah sana akıl fikir versin*.
    (ageylan, 19.04.2008 20:52 ~ 20.04.2008 07:26)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil