|
|
- dördüncü nesil hoşgelmiş yazarımız.
- esasında batı tıbbındaki ilk kadın jinekologdur.hikayeye gelince:
bir batman, bir spawn kadar ünlenememesine rağmen gönüllerde işte gerçek kahraman diyebileceğimiz ve m.ö 300' lü yıllarda hayata gözlerini açan ablamız yunan mitolojisinden kopup gelmiştir.
bir rivayete göre agnodice tıp eğitimi almayı takmış kafaya, bunun için saçını kesip erkek kıyafetleri giyinmiş, o zamanlar bayanların tıp eğitimi alması yasakmış (her eğitim yasaktır gerçi). neticede agnodice fedakarlığının meyvesini toplamış ve herophilus' un öğrencisi olmuş.
hanım kızımız bir gün
bir hanımın sancısı neticesinde ağlayışını duyar ve yardımına koşar, ancak hanım agnodice' i erkek diye reddeder, neticede agnodice kıyafetini sıyırır ve kendisinin de hemcinsi olduğunu kanıtlar. sonraki günler bayan hastalar hep agnodice' e gitmeye başlar.
erkek hekimler kendi kliniklerinin sinek avlaması üzerine şöyle bir teori geliştirirler: agnodice bayan hastaları ayartmıyorsa ben de ne olayım! onun hastaları da onunla görüşmek için hasta rolü yapmıyorsa adam değilim!
neticede hastaların kocaları ve erkek hekimler tarafından suçlanan agnodice yargılanır, bunun karşısında bayan hastalarsa isyan ederler: onu şuçlayamazsınız o kadın olduğu için ve bizi erkeklerden daha iyi anlayıp tedavi ettiği için onu tercih ediyoruz!
der,
bunun üzerine gözleri yaşaran hakim kadınların da özgürce tıp eğitimi almasına izin verir.
anlatan: hyginus
uyarlayıp, süsleyip yer yer eksilten: agnodice(agnodice, 29.07.2007 20:02 ~ 14.08.2007 02:29)
- an itibariyle benim gibi mümtaz bi şahsa deve demiştir.
(bkz: çüş deve)
edit: parmaksız vezir sanki
editin editi: başında hare var.
(bkz: hare krishna)
- (bkz: agnostik)
- açık ve net ki espri yeteneği frasier-vari bir düzeyde, alışık olmadığım kadar zeki olduğu "asdasdasd"larımla sabit, bu neslin en güzel hediyelerinden biri. gönülden hoşgelmiş.
- sözlükte yazar olduğum sürece sohbetinden ve fikirlerinden haz alacağımı düşündüğüm,yeni nesil yazarların agnodice gibi seviyeli ve sevecen yazarlarla karşılaşınca sözlükte yazar olmaktan keyif almasına sebebiyet veren yazar...
- hastalarını "hatalar" olarak tanımlayabilen ilginç bir tıp öğrencisi, doktor tipli. aynı zamanda bir yıl bale bir yıl piyano öbür yıl ebru, son iki aydır da obua dersi alan şımarık bir jetset. bir şilt, iki madalya, çeyrek nobel uğruna böbreğinizi satar, aynaya rujla call 911 yazar, acımaz.
tüm bunlara rağmen, sözlükçü olarak bilemiyorum da, x(ismi) kişisi olarak zeki bir insan olduğu belli, komik hem.
- macerasız tek günü geçmiyor bu insanın. atraktifliğini kıskanıyorum.
- (bkz: kayınço)
- bana birinci sınıfta başkanlık seçiminde oy vermedin iyi mi oldu? kıtırda midye tava al dedim gittin kokoreç yedin.üstelik hala pişmeye hazır değilsin hansel..buzdolabındaki güllaçları gizlice bitirip senin özkaynaklarını tüketmeyen ne olsun.tamam tanıdığım en acayip beyinli insansın, fikir makinasısın ama illa bu zeki olduğun anlamına gelmiyor.geliyor mu yoksa? nerden övdüm bak şimdi..ama bişe diyeyim mi hacı senden iyisi var mı bu dünyada????
- öyle lafın gelişi söylenmeyen bir "tanıştığımıza memnun oldum" lafının baş musahibi.
- şu aralar uğur dündar tadında halk sağlığı üzerine yazılar yazmaya başlayacak olan yazar. ben şu boneyi bi takiim de, ne olur ne olmaz.
- yakın zamanda adını gazetelerde okuyacağınız gelecekteki meslektaşım*
- @2087080 no'lu girisiyle hepimizin hayatındaki en önemli şey olan aşk'a bakış açısıyla o kıvılcımı, o büyüyü yok etmiş yazar. bu kadar bilimselliğe indirgenmemeliydi.
al ben de osuruğun formülünü veriyorum: nitrojen, karbondioksit, metan, oksijen, hidrojen, karbon ve sülfürden oluşan duygu. nooldu? zoruna gitti di mi? al bak bunun da büyüsü bozuldu.
- @2087080 nolu girisiyle, maksadı sadece temelde yattığı düşünülen mekanizmayı yazmak olan yazar. ayrıca tabii ki aşk multifaktöryel bir olaydır ve insanın çözemeyeceği pek çok etkileyeni vardır ve bu kadar basite indirgenemez ancak bilinen(şimdilik bilindiği düşünülen) bir bileşenine de dikkat çekmeden geçmek olmaz diyen yazar.
- bir rahatsızlığım olduğunda kendi muayenemden sonra yanına gideceğim med student*
- biraz kızdırdım galiba * suratıma kapattı bilgisayarı.
hayır korkuyorum şu anda olayla alakasız birini arayıp "sen misin he? bak yalan söyleme. ne istiyosun benden?" şeklinde fırçalıyor diye.
- http://www.youtube.com/...
- insanları kafasına göre engelleyen, daha sonra canı sıkılıp bu engelleri kaldırıp "baksana ben seni engellemişim ama aslında engellememişim de engellenmişsin yani" gibi astronomik cümleler kuran, burnu büyük, kaşı kalkık, kirpiksiz, doktor adayı. artık kendisiyle her türlü akrabalık ilişkimi kesiyorum. bunu da sözlükten duyuruyorum ki benim düştüğüm duruma düşmeyin. eğer offline görürseniz, basın engeli..
edit : şartlar olgunlaştı, kendisini affettim.
- müstesna bir karakter.
- bir facebook aktivisti olmasının yanında türk intikam tugayı ile türkiye tabipler odası üyeliği arasında gelgitler yaşayan biri. c küptür, üstüne yatılan pazılımdır*, "gelin olmuş gidiyorsun" mırıldanandır.
|