görseller
age of mythology 

belki ilginizi çeker
  1. · hel
  2. · athena
  3. · loki
  4. · age of empires 3
  5. · relic
  6. · fimbulwinter
  7. · nidhogg
  8. · divine intervention
  9. · yaran diyaloglar
  10. · arkantos
gündem
  1. · annenin gençlik fotoğrafları
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · ugg
  4. · günün tek kelimelik özeti
  5. · yılmaz özdil
  6. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · elk484
  9. · guanoapes

age of mythology  

1. age of empires'ın yüzbin sene önceki hali.
    (bkz: yunan mitolojisi)
    (atlantis, 05.01.2005 23:57)
  2. (skuba, 10.12.2005 00:51)
  3. aoe 3 çıkmadan önce ağzımıza çalınan bir parmak bal.
    (keyif pezevengi, 27.01.2006 20:13)
  4. age of empires'in mitolojiyi temel alan versiyonuda denilebilir.grafikleri güzeldir ve sistem kastırmaz.dengeli bir sistemi vardır arada bir iki program hatası olmasına rağmen yinede bir klasiktir.bir çok sitedende yüksek puanlar almıştır.son olarak age of mythology: the titans adında bir görev paketi ile iyice kendini aşmıştır.aldığı puanlara bakmak için

http://www.gamerankings.com/...

http://www.gamerankings.com/...
    (jamesdean, 27.01.2006 21:20 ~ 21:21)
  5. board game olarak piyasaya çıkarılan oyunu gerçekten zor ve taktiksel açıdan pc oyunundan daha çok kafa yormaktadır..fakat tek bir kusuru var..riskvari bir savaş oynayışı var oyunda, her ne kadar kartların (yaratıkların) yan özellikleri işi şansa bırakmıyor gibi gözüküyor olsa da (ellerinden geldiği kadar şans faktörünü aza indirgemeye çalışmışlar, bu konuda tebrik ediyorum) yine bileği kuvvetli olan işi bitiriyor..

nitekim oyun eğlenceli..

(bkz: http://images.barnesandnoble.com/...)
    (zeus, 26.06.2006 02:23)
  6. age of empires2 kadar bana kendini sevdiremiyen oyun. çok ağır bir oynayışa sahipmiş gibi geliyor. mitoloji sevmiyenlere pek güzel gelmeyecek oyundur da kendisi.
    (buğra, 26.06.2006 02:29)
  7. bünyede bağımlılık yapabilen,grafikleri sağlam, üstelik mitolojiye dair birçok şeyi öğrenmeyi bile sağlayan oyun.
    (kedi, 21.01.2007 19:31)
  8. ben de bağımlısıyım dediğim oyun.. yok baktım vazgeçemiyorum kendimi böyle sevmeye karar verdim ben de
    (eleanor, 21.01.2007 19:52)
  9. age of empires iki ile kıyaslandırılmaması gereken oyundur. kıyaslanması gerekirse en fazla warcraft ile kıyaslanmalıdır. ünit anti ünit olayı oturmuştur lakin kaynakların çokluğu düzgün bir strateji kurmayı engeller.
    (dream endless, 21.01.2007 19:55)
  10. ırk farklılıklarından mütevellit multiplayer olayının fevkalade eğlenceli geçebileceğine inandığım, içinde bulunulan ahval ve şeraitin en iyi şekilde hissedilebildiği age of oyunu.

~ the titans pakediyle iyice aşmışlar. kara bağlantılı haritalarda ise titan kapışmalarına şahitlik edilmiştir. titanların denizaşırı gaz gücüyle seyehat edememeleri ise bu ek pakedin eksik yanlarından bir tanesidir.
    (ben cocugum deyip camdan atlayan pokemon, 11.02.2007 20:43 ~ 20:46)
  11. the battle of middle earth senaryosuyla yarmış olan microsoft oyunudur. afedersiniz, kıçım kadar bir town center içine ak ağaç niyetine titan boyutlarında bir ağaç koymuş ve frodo'yu bulma işini iki viking cücesiyle kotarmamızı beklemiştir.

~ hatta hemen şimdi bakın: (bkz: http://www.download.com/...)
    (ben cocugum deyip camdan atlayan pokemon, 21.02.2007 22:20 ~ 22:21)
  12. ragga oktay'ın favorisi. kısaca aom.
    (bergerac, 03.05.2007 14:23 ~ 14:23)
  13. bizim milletimize mitolojinin pek gitmediğini gösteren oyundur..oysa ki campaignleri diğer age of oyunlarından çok daha iyidir..hala sevilerek oynanabilen achilles'in bile içinde bulunduğu oyun..
    (jose, 20.07.2007 02:30)
  14. aoe 1 ve 2'nin ardından çıka gelen, ancak aoe gibi bir şey beklendiğinden pek sevilmeyen oyundur. zira savaştan, şehir kurmaya tamamen farklı sistemde oyunlardır. işin ilginci resmi sunucu olan zone'da bile fazla tutulmamıştır ve tutulmamaktadır. ha aoe 3 nasıl dersen o harbiden fiyasko...
    (1925, 20.07.2007 02:39)
  15. oyundaki ana tanrılar ve alt tanrıları için ehemmiyetle bakınız:

greek

(bkz: zeus)

1. athena v hermes
    2. apollo v dionysus
    3. hephaestus v hera

(bkz: poseidon)

1. ares v hermes
    2. aphrodite v dionysus
    3. artemis v hephaestus

(bkz: hades)

1. ares v athena
    2. aphrodite v apollo
    3. artemis v hera

egyptian

(bkz: isis)

1. anubis v bast
    2. hathor v nephthys
    3. osiris v thoth

(bkz: ra)

1. bast v ptah
    2. hathor v sekhmet
    3. horus v osiris

(bkz: set)

1. anubis v ptah
    2. nephthys v sekhmet
    3. horus v thoth

norse

(bkz: loki)

1. forseti v heimdall
    2. bragi v njord
    3. hel v tyr

(bkz: odin)

1. freyja v heimdall
    2. skadi v njord
    3. baldr v tyr

(bkz: thor)

1. forseti v freyja
    2. bragi v skadi
    3. baldr v hel
    (thrill of victory, 28.09.2007 18:25)
  16. yeni öğrenen biriyle oynanıyorsa "abi gelişmeden saldırmak yok!" şeklindeki laflar eşliğinde oynanan oyun.
    (zapotaj, 25.07.2008 13:03)
  17. yunan campaignde truva savaşını görüp heyecanlanan insanlara sesleniyorum. "hektor ve aşil yok."

yapçağınız mitolojiye sizin ben...................................................
    (catalci, 13.04.2009 13:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil