belki ilginizi çeker
  1. · age of empires ta aile planlaması
  2. · homo economicus
  3. · cossacks
  4. · daha aoe 2 yokken
  5. · the sims oynayıp yuva kurmak istemek
  6. · telefonu efendim diye açmak
  7. · yaparım
  8. · age of empires köylüsü
gündem
  1. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  2. · 2012
  3. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  4. · boylumlama
  5. · banu güven
  6. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  7. · sözlük yazarlarının hayalleri
  8. · xanax
  9. · star guitar

age of empires köylüsü  

sayfa  / 3
  1. kar kış, yağmur yağdı tarla tapayı su bastı, yağmadı bu sene mahsül yok, yevmiye alamadık, kan davalısıyız biz beraber çalışmayız gibi dertleri olmayan, cefakar köylüdür. yeri gelir, tarla tapaya bakar, yeri gelir meyve sebze toplar, yeri gelir gluglu hindileri semizletir, koyun keser, geyik avlar, balık tutar, ağaç keser, madenlerde çalışır. en önemli iş gücüdür bu cefakar köylümüz. benim köylüm!!
    iş verirsin gıkı çıkmaz. tıklarsın tepesine, itaatkar bir 'efendim?' der. gidersin aha git bana ağaç vir, odun vir, taş vir, altın vir dersin gıkı çıkmaz. sadece sessizce bir, 'oduncu' der, 'madenci' der. gider efendigene çalışır.
    bir gün de desin ki uzak bi yere oduna gönderdiğimizde; 'çok uzak', 'gidemem, a.ına korum', 'kolaysa sen yap' falan desin. ama yok, çok nevi şahsına münhasır insanlar canım kendileri.

bir bu köylü milleti hakkında şöyle bir durum var, bir arkadaşım burada bile bazı şeylere dikkat ediyor, kadın köylüleri balık tutmaya, toplayıcılığa tarla tapaya yollarken, erkekleri inşaat, maden, odunculuk gibi alanlarda süründürüyor.

ayrıca bu cefakar köylü, savunmanız aşılıp da askerlerinizin sayısı azalmaya başladığında hemen askerin yanına sürülüyor, elinde baltasıyla savaş meydanında kadını erkeği savaşıyor, şehit oluyor.

hakkaten köylü milletin efendisi be kardeşim, bu cefakar köylü olmasa sen nasıl çıkartacan jannisary, nasıl çıkartacan paladin, nasıl üniversite kuracan, nasıl bir trebuchet çıkarıcan. o kaleler, saraylar hanlar hamamlar, bombard towerlar. bütün medeniyet bu cefakar köylümüzün toplayıcılığı, avcılığı, odunculuğu, madenciliği, çiftçiliği sayesinde oldu. bir günden bir güne de yevmiye istiyom ben demeden.

işte benim anladığımage of empires köylüsü ve vatan sevgisi.

(bkz: ukte)
    (kl7mu, 09.07.2008 02:36)
  2. benim şehircilik ve imar hukuku anlayışıma hala ayak uyduramamış mal köylüdür.
    gayet güzel bir şehir inşa ediyorum, bu mal gidiyor kendini binalar arasında sıkıştırıyor. ya binayı yıkacam, ya onu öldürecem. çoğunlukla cinayeti seçiyorum. bir de ibneler bina falan yaptıktan sonra boş boş oturuyorlar. git ağaç kes, altın topla de mi? bişeyi de kendin düşün.

"lan burda altın bitti, gidem biraz tarla sürem" deyin.
    (hiçbirşeydiyen, 09.07.2008 02:45)
  3. eğer ki seçilen ırk spanish(ispanyollar) ise sadece köylü olmayan insanlar bütünüdür. imperial age'de kaleden taç research yapıldığında +6 attack point kazanmaktadırlar ve bir bölük köylü(40 adet) bir kaleyi kolayca yıkabilmektedirler.

işte benim anladığım age of empires köylüsü ve vatan sevgisi.

ek : sonitücü'nün hatırlatması ile hp*'leri de 80 oluyor idi. unutmuşum.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 09.07.2008 02:46 ~ 05.07.2009 17:46)
  4. (bkz: masum köylü)
    (sakıncalı piyade, 09.07.2008 02:47)
  5. sistematik hareket ederler, hiç şaşmaz.
    (unknown artist, 09.07.2008 02:49)
  6. hun olunca evde kalmayan köylü,town center'da kale'de falan kalır.evde kalmayan derken yaşamak manasında yoksa hunlarda kızlar teklif ediyormuş gibi bir durum yok.
    (seperated ways, 09.07.2008 02:49)
  7. (bkz: yaparım)
    (mecmua melahat, 09.07.2008 02:51)
  8. ilk çağda town center'dan loom research yapılmazsa [ki bu upgrade +15 hit points, +1 normal / +1 pierce armor vermekte köylüye] karşısına 2 kurt çıktığı takdirde ölen kişilerdir.

üzücü...
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 09.07.2008 02:53)
  9. 50 food eder. bunun anlamı, işte bir çuval kuru bakliyat, ramazan paketi falan gibi şeylerle kafalanabilir. boğaz tokluğuna çalışır.

bununla birlikte milletin efendisidir. köylü olmadan oyunda bi sikim yapılmaz.
    (radiance, 09.07.2008 02:54)
  10. eğer ki seçilen ırk mongols(moğollar) ise avcıları %50 daha iyi kapasite ile çalışan insanlar bütünüdür. ekonomi konusunda moğollara büyük avantaj sağlarlar, domuz ve geyik kesimi çok hızlıdır diğer ırklara göre.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 09.07.2008 02:59)
  11. oyunun en değerli karakteridir. neden;

oyunda son 1 askerinizle oyunu kazanmanız mümkün olmamaktadır ancak bir köylü ile oyunu çevirmek gayet de kolaydır.boşuna milletin efendisi demiyorlar kendilerine, tek sorunları işleri bittiğinde hiç ses çıkarmazlar, öyle boş boş beklerler...
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 09.07.2008 03:05 ~ 03:07)
  12. denizi olan haritalarda transport şip e 10 tanesi tıkılıp yanına da 10 arbalest verilip kuytularda yedeklenesi insanlardır. milet sizi yıkar yerle bir eder, sonra sizin kıyılardan çeker gider, getirirsin ordan 2 köylü çat dikersin town center ı, gemileri sağlam kaçırdığınızda oyun hiç bitmez.

edit: ayrıca bu kolpayı thedewil çok yapıyor, onunla oynanacaksa aynı takımda olmayı tercih edin. yoksa imanınız gevrer.
    (kl7mu, 09.07.2008 03:09)
  13. ulaşılabilecek maksimum popülasyona ulaşıldığında (bkz: age of empires ta aile planlaması) ilk bu köylüler,özellikle bunların tarlada çalışanları,odun üzerine ihtisas yapanları kimliği belirlenemeyen kişilerce haince delete'e-soykırıma uğrar ki,

buna da ses çıkarmazlar,maksat vatan millet kalkınsın..ülke nice paladinler,heavy camellar yetiştirsin.koç bunlar koç.
    (seperated ways, 09.07.2008 03:10)
  14. üremek için son derece zevksiz bir yönteme zorunlu bırakılmış eğlenceden zevkten keyiften mahrum bırakılmış ezilmiş halktır.

(bkz: mouse tıklamasıyla üremek)
    (timo, 09.07.2008 03:14)
  15. - ş hoh
    (azureel, 09.07.2008 03:16)
  16. seçilen ırka göre bırdıhcın ve amirmendo deyişi beni benden alan köylülerdir. ayrıca age of empires köylüsü age of'un efendisidir.
    (lahoooov, 09.07.2008 08:56)
  17. age of empires 1 de daha atletik 2.sinde biraz daha derli toplu, kıyafetleri düzgün ve çağ atlamış olan köylülerdir. emre itaat etmekte üstlerine yoktur, arada binaların arasında sıkışma gibi salaklıklar yapabilirler. tembellik yapmaya meyillidirler.
    (yeşil başlı gövel ördek, 09.07.2008 09:07)
  18. (bkz: age of empires varoşu)
    (azwepsa, 09.07.2008 09:26)
  19. oyunda türkler seçildi ise kadınlar tarlada çalışırken erkekler kahvede kumar oynar/oynamalı. öylesi daha zevkli.
    (damda deli var, 09.07.2008 09:31)
  20. (bkz: yaparım)
    (universalmind, 09.07.2008 09:48)
  21. "onlar ki toprakta karınca,
    suda balık,
    havada kuş kadar
    çokturlar;
    korkak,
    cesur,
    câhil,
    hakîm
    ve çocukturlar"*
    (tembel, 09.07.2008 09:50)
  22. (bkz: bence de köylü milletin efendisidir)
    (sigur ros, 09.07.2008 10:07)
  23. o çalışma şevki falan , hani böyle tıklıyorsun git odun kes diyorsun da bi sigara molası bile vermeden çalışması köle ruhlu olmasından . yoksa niye her dediğime evet desin. bir de düşün değil mi? bu beni niye buraya yolladı odundan bol ne var dalga mı geçiyor de değil mi? yok anca yes sir . hayır bir kaçına işkence yapmış olsam ya da tutuklatsam ne bileyim öldürsem anlayacağım , korkuyor bunlar o yüzden . e o da yok. kafa sakat , adamın ruhu köle neylersin
    (eleanor, 09.07.2008 10:15)
  24. yeri geldiğinde kalelere ve eve çekilip vatan savunmasına katılan, düşmanı ok manyağı yapan kişilerdir. kılıçta yeteneksizdirler. bir kurt bile bunları kolayca harcar. çok askere ihtiyaç duyulduğunda hemen öldürülmeleri farzdır.
    (soyut, 09.07.2008 10:31)
  25. nişancılığı da takdire şayan köylüdür. geyikleri, balıkları, timsahları, aslanları bir-iki atışta mıhlar. okçular binalara saldırırken korkmaz, binaları onarır. bahçe işi ile uğraşır ama hiç "hazır kimse yok, şu avakado'yu atayım cebime, gece yerim" demez. barışçıl adamlardır. düşman köylüyle aynı madenden altın çıkarsa "bırak ulan, o bizim köyün altını" demez, paylaşır. cesurdur, daha hiçbir yeri açılmamış haritada karanlıklarda dolaşarak aydınlatır ortalığı. koskoca köyde hayatta kalan tek kişi kalsa bile "bittik!" demez, binaları onarır, ağaç keser, altın, et toplar. imparatorluğu küllerinden doğurur.

severim, çalışkandır.
    (phoarbix, 09.07.2008 10:43)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil