belki ilginizi çeker
  1. · şş hoh sen
  2. · age of empires köylüsü
gündem
  1. · demokratik sol halk partisi
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · 29 kasım 2009 barcelona real madrid maçı
  4. · uludağ sözlük
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  7. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  8. · sen
  9. · istemeden veren kız

age of empires işçilerinin sendika kurması  

1. arada benim de başıma gelen durumdur. iki monk görevlendirip dine yaklaştırıyorsun bunları. imana geliyorlar, sadaka devleti kuruyorsun. ne versen çok şükür diyor ibneler. ha hiç olmadı, sal üzerine cataphract'ları, biçsinler alayını. sonra haritanın köşesine not düştüm, asmayalım da besleyelim mi diye. yok politikaymış, yok sendikaymış, gıkları çıkmadı. bi de burma bıyıklı başbakan koydum başlarına. sikip atıyor. adeta reality show.
    (zagnem, 23.01.2009 14:11)
  2. (yata yata paslandık, 23.01.2009 14:14)
  3. isyana sebebiyet vermemek için bir kaç şey yapmak lazım, şahsen ben birilerinden feyzalıp yaptım şöyle;

önce bunlar aklı başında olan adamlardı, sonra benim bunları köle yapmam gerek dedim ve hemen bir cami -mosque- kurdum, bastım din adamını onlarca, gidin bunları uyutun dedim. her köylünün başına gidip hepsine yalandan allah korkusu salık verdirdim, bir süre sonra hepsi korkak insanlar oldular, tek tek emeklerini çaldım, gemicikler aldım, market'te paranın amına koydum.

onlar çalışıyor ben sömürüyordum, benim de dinine bağlı biri olduğumu düşünüp ses çıkartmadılar, analarını siktim farkettirmeden, göremediler, dindar adam vesselam deyip çalıştılar, en ağır işlerde çalıştırdım. ne kadar üstlerine gittiysem o kadar bana bağlandılar - stockholm sendromu-

sonra biraz daha bağlılık, tam bağlılık istedim, sussunlar istedim, onları satın almak istedim verdim kömürü verdim yardımı sesleri kesildi. bu arada konuşmayı da ihmal etmedim, diğer ülkeler benimle anlaşıp ülkenin ebesine atlarken verdim konuşmayı " sevsinler sizi! bu güçle mi bizi yeneceksiniz sevgili frederick barbados!!!111 " dedim, inandılar, adam sandılar, ama bir bir ebelerini siktim.

sonra ses çıkartanlar vardı tek tük, yalandan operasyon düzenledim, kazı yaptırdım, şimdi diğer ülkelerle anlaşıp kurduğumuz oyunu oynuyoruz, umuyorum ki seslerini keseceğim. müslümanım ben sömürürüm.

anlayanlara selam ederim.

sevgilerle alex.
    (alexander supertramp, 23.01.2009 14:24 ~ 14:27)
  4. oduncu - yaparım - madenci - avcı yerine ;

sendika - grev var- yiyosa sen yap - mesai bitti,

gibi söylemler duyacağımızın belirtisidir. amele-sen e aidatlarını yatırarak kayıt yaptırmışlardır.

kölelerin baş kaldırısıdır. eğer savaşçılarda savaş-sen kurarsa hükümdarlığınızın son bulduğu aşikardır.

rush ı yediniz.
    (tombalaci pascal, 23.01.2009 14:29 ~ 24.01.2009 01:47)
  5. ormanda odun keserken kendi başlarına bırakılan işcilerin başlarında kimsenin olmamasını fırsat bilerek, (odun ocağından uzaktaki odunu kesmelerinden belli idi zaten) bir köşede örgütlenmeleri. haksız da değiller hani.
    (antisosyal, 23.01.2009 14:33)
  6. + lan ormancı git ağaç kes accık!
    - emir kipi mi kullandın sen?
    + hıı.
    - sendikal haklarım var benim, çalışmıyorum!
    + ne sendikası olm?
    - age of empires işçileri sendikası.
    + nerden çıktı bu?
    - durmadan dinlemeden çalışmaya son, haklıyız, hakkımızı alırız!
    + evladım süvarileri çağırın ordan
    - hangi ağaç kesilecekti?
    (phoarbix, 21.02.2009 22:17)
  7. gerçekleşmiş durum.

sizi başlığa doğru alıyım.

(bkz: komünizm/278)
    (calico jack rackham, 24.10.2009 16:29 ~ 16:29)
  8. (hellblazer, 24.10.2009 16:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil