gündem
  1. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  2. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  3. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · demokratik sol halk partisi
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  8. · devamsız
  9. · yeni başlayanlar için türkiye

age of ata sporumuzdur  

1. aslen age of empires denen bilgisayar oyunun piri mertebesine erişmiş bulunan koreli tayfanın söylemesi gereken fakat bizim gibi ataları üç kıtada at oynatmış türk oğullarının da sarf etmesinde beis görülmeyecek bir sözdür.
    (bkz: age of oynayıp sözlüğe girmek)
    (bkz: yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfadıyız)
    (bkz: kendi kendini gaza getirmek)
    (albiz, 24.11.2005 01:38)
  2. mete han, zamanında çin hükümdarı artı dört hardest'ı 25 dakkada yenmiştir. bunun üzerine çinlilerle aramızda başlayan savaş daha feudal age başlamadan kazanılmıştır. o gün bu gündür age of ata sporumuz olarak kabul edilir.
    (tori, 24.11.2005 03:19)
  3. aslında spor olsun diye oynanıyorsa spor değildir.çünkü age of empires bir strateji oyunudur.yani kafayı çalıştırmak gerek.ha bana öğretildiği gibi oynuyorum strateji geliştirmeye kasmıyorum deniyorsa ayrı...

ırklar arasında da türkleri barındırmasından dolayı ata sporu denebilicek bir oyun gerçekten. benimsemekle alakalı.
    (tricky, 24.11.2005 12:44 ~ 12:44)
  4. (azwepsa, 24.11.2005 12:52)
  5. oyunun bütün genç neslimizce bilinip,görülüp,oynanması durumunda,50-100 yıl sonra torunlarımızın torunları tarafından söylenebilecek atasözü.
    (bkz: tabi tabi)
    (stone cold, 24.11.2005 14:24 ~ 14:39)
  6. istanbul kuşatması senaryosunun internetten indirilip oynanması ve gazanın mübarek olması durumunda türk oyuncunun sarf edebileceği cümle.
    (kun3uli, 24.11.2005 14:41)
  7. türkleri aldığınızda yeniçerilerin kendi kendine hilal, kurt kapanı, vur kaç gibi taktikleri kendi kendine yaptığı, bir türk işçiyle bile mapteki tüm ırkları yenmeniz bizanslı program yazarlarının yaptığı oyun yüzünden mümkün olmayan real time strategy.
    (atc, 01.01.2007 12:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil