age of aquarius 

adana çık aradan

1. tarafsız araştırmacı gazetecilik adına aşağıdaki tanımları görece tanımlara yeğ tutuyorum...

(bkz: oh yeah)

-an era predicted by astrologers, due to begin around the turn of the millennium, that is to be marked by peace, justice and unity.

-age of aquarius: the 2000-year cycle in earth's history beginning with the turn of the new millennium in the year 2000.

-the age of aquarius (starting around the 27th century) is one of the twelve astrological ages. according to different astrologers' calculus, probable approximated dates for entering the age of aquarius may be a.d. 2638 (elsa m. glover), a.d. 2654 (max heindel) or a.d. 2680 (shepherd simpson); yet all of them quite close to each other, taken into consideration that they are calculus about an event taking place six centuries from now.

kaynaklar:

http://www.google.com.tr/...
    (skuba, 09.12.2005 18:18 ~ 18:21)

2. türkçe adı "kova burcu çağı" olan astrolojik devirdir. dünya ne zaman bu devre girse mutlaka çok büyük değişimler, devrimler, eski tabuların yıkılıp yeni felsefelerin başlangıcı, new age akımı, barış, kardeşlik, birlik, barış için savaş gibi olaylar gerçekleşir. bir görüşe göre dünya 2000 yılı tibariyle kova burcu çağına girmiştir ve dünyayı büyük değişimler beklemektedir ki nostradamus da bundan bahsetmiştir. kimi görüşe göre bu çağ için hala biraz zaman vardır. bahsedilen değişim sadece ülkeler veya olaylar bazında değil, insanın kendi iç gelişimini ve değişimini de kapsar. velhasıl "the secret" gibi birçok eski ezoterik bilginin tekrar popülarize edilerek gündeme gelmesi gibi birçok gelişme yaşıyoruz. ki sadece the secret değil, daha birçok felsefi konulara eğilimler gün geçtikçe artmaktadır. ortadoğunun yeniden şekillenmesi için beklenen savaşın da bu çağda olması beklenmektedir.
    (age of aquarius, 12.07.2007 18:36)
  3. 1,5 acılı şatobriyenimi kıskanan yazar. ee tabi her baba yiğdin harcı değildir gecenin o vakti şatobriyen yapmak (tamam ulen tost yedim!)

yurtdışında yaşamasından mütevellit, anlattığı; hikayelerin tadından yenmez.o anlatsın biz dinleyelim ve gülelim.son derece mütevazi ve candan, yazılarını takip ettiğim değerli yazar. istanbul'a gelsin ellerimle mantılar açacağım kendisine (tamam tamam annem açacak!)

not: giri girme konusunda kimsenin eline su dökemeyeceği yazar. hayır, hangi arada derede yazıyorsun demezler mi adama? maşallah.
    (stellina, 14.07.2007 18:30 ~ 31.07.2007 14:45)
  4. girilerinden anladığım kadarıyla

(bkz: ben bu gecelerin adamıyım)
    (dream endless, 02.08.2007 17:55)
  5. uzun zamandır sözlükte yoktu, meraklara gark etti beni de uyuyamadım geceleri. gelmiş; çok şükür de rahat bir uyku çekebilirim bu gece. hayır o değil, yokluğunda sözlüğün giri sayısında epey bir düşüş yaşandı; sözlük için endişelendim. *

yeniden hoş gelmiş!

(bkz: itü sözlük karşılama komitesi)
    (bkz: izmir marşı)
    (bkz: yuppi)
    (stellina, 25.08.2007 00:21 ~ 00:56)