|
|
- age of empires delisi olan, ders, vize, final, düğün, dernek dinlemeden bulduğu bütün boş zamanlarda age of empires oynayan kişicanlara hitap şekli.
- (bkz: oduncu)
- age of empires oyununu sık sık oynayan kişilerin aldığı sıfat. bu vatandaşların bazıları msn'de selamı 'şşşsss hoh' şeklinde verir.
(bkz: ben bugün bunu gördüm)
- siyasi içerikli konuşması ilginç olabilecek insan tipi
(abi akp relic almış sürekli monk basıyormuş.)
(abi trade cart bassak ülke kurtulur)
(abi türkiyede bilmemkaç dolarlık odun var (bkz: black forest haritası)(bkz: türkiyede bilmemkaç dolarlık bor var geyiği))
- + age? (teklif)
- pan (cafe'nin adı)
(yaklaşık yarım saat sonra herkes yani 6 ya da 8 kişi cafede toplanır.)*
bir süre sonra karşılıklı telefon mesajlarının bu hali aldığı durumlarda, olay kahramanı insanların kendilerine yakıştırabilecekleri sıfat.(tricky, 02.04.2006 21:05 ~ 21:07)
- age ofçuların yurt maceları da baya ilginçdir. en başta dcden veya forumdan* bi şekilde tanışıp çılgınca birbirlerini msnlerine eklerler ve bundan sonraki akşamlar şu tür diyaloglar yaşanması muhtemeldir.
çevrimiçi olduktan yaklaşık bi 20-30 dakika sonra...
-selam, naber?
+iyidir abi, senden naber?
-nolsun abi ya, takılıyorum öyle işte...
+ha iyi, oyun atalım mı dicektim de? (biraz tereddütlü soru sorma biçimi)
-atalım abi atalım, oo duramıyorum yerimde(gülücük).
yaklaşık 2-3 gün sonra, age ofçu çevrimiçi olur olmaz diğer age ofçuyu dürter...
-abi age??
+evet abi topla adam hadi kuruyorum ben. ip: xxx xxx (aslında 4 bölümden oluşan ipnin ilk 2si zaten belli olduğu için -160.75- o kısmı es geçilir)
-ok hadi girelim.
ve son olarak birbirlerine iyice ısınan age ofçular çevrimiçi olmadan bile bilimum yollardan birbirlerine ip transferi yaparlar, misal cepten mesaj atarlar, çaldırırlar, pencereden bağırırlar vs. eğer çevrimiçi olurlarsa msn listesinden yukardan aşşaya bütün age ofçulara kendi ipsini postalar ve olaylar gelişir.
-xxx.xx
+ok.
-xxx.xx
#hemen geldim.
-xxx.xx
*abi sınav var yaa.
*abii!
*tamam tamam geldim, yemişim sınavı(gülücük)
-xxx.xx
&allah belanı verecek, geldim.
(bkz: bu da böyle bir anım işte)
- age of empires 3 nam oyunu sindirememiş, sindirmek istemeyen insan grubudur. zira age of 3, age ofların yüz karasıdır. hatta yoktur öyle bir şey.
- bu kişiler genelde üç kaç kelimeyi sıklıkla telaffuz ederler.
- tamam
- yaparım
- emret
- arkadaş grubu toplanmış güzide bir kafede makara kukara yapar.derken aradan bir gazlayıcı eleman çıkar ve "ulan geçen oynayışımızda nasıl koydum size eycofta" der.bu sözü takip eden 10 dakika içinde içilen çaylar biter,hesap ödenir ve internet kafeye doğru hızlıca akılır.11. dakkada oyun kurulur,12. dakada "start the game already" sesleri yankılanır. işte age ofçuluk budur.
- bunların gördüğü her din adamının arkasından ulülü gibisinden ses çıkaranları da mevcuttur.
- adeksten çıktıktan sonra barbarostan aşağı kırklık paladin ordusunun çarşıya doğru aktığını görendir.
- hayatını bu oyuna adamış sabahın dokuzunda age of diye sayıklayarak uyanan kişidir. günümüzde gitgide sayıları azalsa da arasıra arkadaşlar arasında yapılan turnuvalarla yaşatmaya çalışılır.
(bkz: itü sözlük age of zirvesi)
- eyçofçu şeklinde telaffuz edilir. ben de eski bir eyçofçuyumdur. lise 3 teki hızlandırılmış age of programından çıkmış itü vadi yurtlarına yerleşmişim. rüyamda age of görmemeye başladığım dönemin başları. yani oyunu inceden unutuyorum. koridorda rutubetli odama doğru ilerlerken gaipten bir "dı nııııııın" sesi duydum. hemen görüş alanımın sağ alt köşesine doğru odaklandım. harita falan yoktu, odanın birinin kapısının dibi vardı. dedim hayırdır inşallah. lan noluyo bana. bir anda bırakmıcaktın olm age of'u, sapıttın işte. bi "dı nııııııııın" daha. delirdim, kim saldırıyo lan bana? girdim odaya, dedim abi ben age of duyuyom, biri şerefsizim saldırıyo. meğerse yurda internet gelmiş. haber verir lan insan.
- türkleri alınca , savaşırken şu marşı söylerler:
age ofçu ordu (saldır)
age ofçu asker (tamam)
allahuekber (hücuum)
allahuekber (allah allah!)
- akşam dersten çıkıp yol üzerinden tavuk döner alan, ilk internet kafeye girip oyununu oynayan 3-4 saat sonra oyun bittiğinde eve gidene kadar oyunun eleştirilerini yapan(şu kaleyi yıkmasaydın, adamlarını geç getirdin vb.) metroya bindiğinde bile hararetle oyunu tartışan ve bu yüzden diğer yolculardan uyarı alan kişidir.
- rüyasında kaleler, işçiler, krallar ve savaşlar gören insanı.
- "ey cof gençliği!" diye gaza gelmesinler
|