"şambala", "dünyanın kalbi", "yüce ülke", "bilgeler ülkesi" gibi çeşitli adlarla belirtilen agarta, teozofik ve ezoterik kaynaklara göre önceki "devre" nin sonlarına doğru mu ve atlantis ten göç eden bilim-rahipleri tarafından kurulmuş bir organizasyondur.
thule örgütü ile direkt ilişkisi kurulan yeraltı örgütü. bugün agarta nın giriş kapısı olduğu iddia edilen yerde(antartika) amerikan birlikleri konuşlanmıştır ve o devasa deliğe hiç kimse giremez.
neyse, ergenekon ile ilişkilendirilen bu yapı hitler in en sonunda amına koymuştur. kafayı yemesini sağlamıştır. bunun gelecekten gelen konukları vardır, o konukların çarpışmalarının ikinci dünya savaşına neden olmuşluğu vardır, vardır oğlu vardır. agarta konusu öyle "bıdı bıdı" diyerek söz edilebilecek bir şey değildir. daha ne olduğu bile tam olarak bilinmiyor. türk ortodoks patrikhanesinde çıkan belgelerin ise efsanenin dillendirilmesinden başka bir şey olduğunu sanmıyorum. gizli örgütlenmelere meraklı olan herkes agarta yı bilir ve benim gibi konuşur. hatta tv ye çıkıp bu konuda konuşabilirim. boru mu lan bu, agarta dan bahsediyoruz.
eğer bu şeyin(her neyse işte) türkiye ile bir bağlantısı varsa bakılacak ilk kişi baron rudolf von sebottendorf dur.
new age zırvalarından bir başkasıdır. ne agarta vardır ne de şambala. bunlar 19. yy teosofistlerinin uydurduğu saçmalıklardır, tarihsel kaynağı da yoktur. o dönemde her ipini koparan "tibetten geliyorum ey ahali, dünyanın gizemlerini öğrettiler bana orada, sihir büyü, doğunun bütün büyülü güçlerini gizli rahipler bir tek bana söylediler, sonra da yokoldular, uçtular" muhabbetindeydi. bu tiplerin her biri kendi masalını uyduruyodu, agarta da şambala da bunlardandır. ne aryan diye bi ırk vardır, ne onu koruyan gizli büyücüler, rahipler vardır. ne de bilim vardır o dönemde. bilim yeni gelişen bir şeydir, atlantiste ya da mu kıtasında gelişmiş bir şey değildir, bilimi sahiplenip mu kıtasının atlantisin halkına yamamak bu kadar önemliyse lütfen bir adım öne çıkıp bilimsel olarak bu kıtaların varlığını ispatlayın da öğrenelim sayın agartalılar
ergenekon davasının aslında 600 yıl öncesine dayandığı söylenmekte ve bu tarikatın adı da agarta imiş.
bu agartalılar yer altında dağ mağara içerisine çekilmişler. orada asyadan kuzey kutbuna kadartünel kazmışlar(!?!) (bkz: yok artık)
amaçları günü gelince yer yüzüne çıkmak ve dünyayı kötülükten arındırmakmış. işte bu tarikatmış ergenekon davasının kötü. (bkz: ben söylemiyorum o diyor)
hatta öyle ki yüzüklerin efendisi’ndeki hobbitlerin de bunların bir uzantısı olduğu söyleniyor ancak, sabah gazetesinde henüz bu konuyla ilgili belge çıkmadı.
agharta diye bildiğimiz efsanevi kadim şehirdir.
kendini dünyadan bir süre için geri çekmiş bilgelik üstatlarının ya da günün birinde, yani demir çağın sona erişinde ortaya çıkmaya davet edilmiş olan, insanlığın gerçek okült rehberlerinin; yaşamlarını sürdürmekte oldukları bir ölümsüzler ülkesinin adıdır agarta. kimi bilgilere göre agarta da yaşayan bilgeler ve halk için atlantis kıtasından geldikleri söylenilir.
sovyet yazarı chinchkov bu gizli imparatorlukla ilgili imada bulunur:
“belevodye isminde bir harikalar ülkesi vardır. onun hakkında yazılmış pek çok şarkılar ve masallar mevcuttur. bu ülke sibirya’da yer alır; belki de daha ötesinde veya bir başka yerdedir. oraya ulaşmak için stepleri, dağları ve yaşı belirsiz ormanları aşmak ve daima güneşin doğuş istikametine doğru yol almak gerekir. şayet, doğuşunuzdan itibaren böyle bir kadere sahipseniz, belovodye’yi görebilirsiniz. bu ülke kimseye ait değildir. pek eski zamanlardan beri tüm hakikat ve lütuf orada hüküm sürmüktedir...”