bir türlü ısınamadığım ve ısınamayacağım, yobazlıkta bir numara olan, özellikle dışardan gelmişseniz ve öğrenciyseniz sizden aşırı derecede nefret eden bi halkla karşılaşacağınız, gezilip görülecek yerlerini yürüyerek bir saatte bitireceğiniz, dolmuşa bindiğinizde 'müsait bir yerde' dediğinizde size ters ters bakan bir dolmuş şoförüyle karşılaşacağınız('encek vaa' demelisiniz),pideciye gittiğinizde menude kıymalı kaşarlı yazarken siz 'kaşarlı kıymalı' derseniz sizi anlamayan garsonlarla muhattap olacağınız sevilmesi için gerçekten mucize gereken yegane şehir...
karla kaplı bir kış günü istasyonunda inip sokaklarında yürüyerek geçmişi hissedebileceğiniz mütevazi anadolu şehri. bence insanları da son derece sıcak kanlı.
özellikle ikbal lokantasına uğramalı ve o harika yemekleri tatmalısınız.
kaymaklı ekmek kadayıfı bir harika.
türkülere konu olmuş kaleyi de görmelisiniz mutlaka.ben kış olmasına rağmen kaleyi gezdim.
şairinde de dediği gibi gökyüzünde bir balkon misali afyonkarahisar'ı kaleden izlemek olağanüstü.
ikbal , korel ve oruçoğlu gibi süper lüküs termal risortlara ev sahipliği yapan şehrimiz. sucukları ve kaymağı da meşhurdur hani. bir de adına türküsü olan bir kalesi vardır.
bünyesinde kocatepe üniversitesini barındıran, zamanla alışmaya; hatta sevmeye başlayacağınız türkiyemizin kavşağı.
trafiği tam bir bilinmeyenli denklemdir. böyle bir trafikte kaza olmaması ise tam bir denklemdir.
en fazla meşhuru olan şehirdir: lokum, kaymak, sucuk mermer, kale...
insanları bir acayiptir; kaba sabaları, serseleri çoktur ama bu sadece afyon'a mahsus olmadığı için mazur görünür..
bunların yanında, kapısında prinç ayıklayan bir yurdum kadınına adres sorulduğunda sizi yemeğe davet edebilecek hatta ısrar edebilecek insanları da vardır. iyisiyle, kötüsüye sevilir; tek amacı ortam olan ve neden afyon'da sadece bir adet disko olduğuna hayıflanan asalakların aksine..
ömür törpüsü denilebilir. 1 yıl mecburen kaldıktan sonra beni kendisinden iyiden iyiye soğutmuş şehirdir. sakin, ruhsuz, imkansızlıklar dolu bir şehirde yaşanlar için bence kaçırılmaması gereken şehir.