belki ilginizi çeker
  1. · özofajit
  2. · isveç şurubu
  3. · piraldyne
  4. · behçet hastalığı
  5. · kenacort a
  6. · oralmedic
  7. · behçet
  8. · kenacort a
  9. · piraldyne
  10. · behçet hastalığı
gündem
  1. · ugg
  2. · kar yağarken hissedilen duygular
  3. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  4. · uludağ sözlük
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · popüler dizilerde çok zengin karakterlerin olması
  9. · kastamonu el sanatları araştırma enstitüsü

aft  

sayfa  / 3
  1. çocukluğumdan beri başımdaki dert. ağız ülseri de derler. çinko eksikliğinden olur. fakat yine de tam bir tedavisi yoktur. otomatik olarak çıkar. sanki ağızda belli bir aft kontenjanı varmış gibi biri iyileşir, başka bi tane çıkar. düzenli diş fırçalama hatta günde 5-6 kere fırçalama ile iyileştirebilir ama bünyeye göre de değişir. yemek yedirtmez. zehir eder. allah beterinden korusun. şikayet gibi olmasın yani
    (hepten aykırı, 01.07.2004 20:05)
  2. yine çıkan, hep çıkan dert
    (hepten aykırı, 15.08.2004 23:48)
  3. mürekkepvari sıvı bir ilaçla tedavi edilen illet
    (mavio, 15.08.2004 23:49)
  4. uçaklarda arka ambar; aft hold.
    (geldiler, 16.08.2004 16:48)
  5. üzerine yakılmış patlıcan sapı bastırılarak dünyadaki en büyük işkencelerden birinin çekilmesine neden olacak anatomik oluşum.
    (togisama, 06.09.2004 12:27)
  6. elinizi sürmezseniz dilinizle de fazla kurcalamazsanız çabuk iyileşir.bunların 1-2 hafta eziyet çektirenleri de çıkar arada.
    (amorph, 06.09.2004 12:31)
  7. ing. geminin kıçı (bkz: aft peak)
    (wondrous, 17.08.2005 21:47)
  8. en acı vereni boğaza yakın kısımda,dilin en arka kısmında çıkanlarıdır..yiyeceklerin veya içeceğin ordan geçmemesi imkansızdır çünkü..
    bu yara görülemediğinden ve ulaşımı zor olduğundan ilaç tedavisi uygulamak da zordur..en iyisi;bi kaç gün öylece beklemektir..
    (absinthe, 28.02.2006 00:06 ~ 00:07)
  9. geçen hafta başıma gelip beni nerdeyse ağlatan bu rahatsızlıktan kenakort-a ile kurtuldum aftınız varsa affetmeyin kenakort a sürün nası reklam ama
    (jizel, 28.02.2006 11:48)
  10. boğaza yakın kısımda da olmak üzere ağızın genelinde ve sıkça görülüp uzun süre geçmeyenleri behçet hastalığının ön belirtilerinden biridir. hele özofajit buna eklenirse tam belirti olur. aman diyim.
    (eksiksizuyum, 28.02.2006 11:52)
  11. yemek yerken yediğinizin çok tatlı gelmesinden ötürü dudağınızın iç kısmını ısırdıktan iki gün sonra "yavaş yeseydin hayvan, sanki atlı kovalıyo" şeklinde sizi düşünmeye sevkeden , o ısırıklı yerin geçmesini beklerken beyaz bir iltihap tabakasıyla karşılaştığınız yara çeşidi. yemek yiyemezsiniz, tuzlu birşey yediğiniz zaman bütün çenenizin acıdan uyuştuğunu hissedersiniz, gözünüzden yaş gelir, sürekli küfür edersiniz. günde 6-7 defa tuzlu su ile gargara yapmak, aftın üzerine oturma organınız yiyorsa karbonat basmak, ağızda soda ile gargara yapmak gibi çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. ancak hiç ellemezseniz kendisi 7-10 gün arasında iyileşir. bunun yanı sıra aftın oluştuğu günler sırasında antibiyotik kullanıyorsanız, hiç boşuna ümitlenmeyin "ehe ehe ohhh antibiyotikte alıyorum aftın iltihabını alır, 2 güne kurur bu" demeyin çünkü antibiyotik aftı iyice azdırıyor (bkz: ben bu hafta bunu gördüm), aftın ortaya çıkış sebebi benimkisi gibi gerzek bir sebepten değilse muhtemelen, b12 vitamini eksikliği, genetik veya vücut direncinin düşmesinden dolayıdır. hanım kızlarımızda özellikle narin yapılı olanlarında regl öncesi de çıkması normaldir. telaşa gerek yoktur.
    sağlıklı bir ağız için yavaş yemek yemek, her yemekten sonra insani hızda fazla bastırmadan dişleri fırçalamak gerekir.
    (selenikom, 11.04.2006 21:03)
  12. ergenlik döneminde bütün diş etlerimi sarmıştı bir anda
    yemek yiyemez hale gelmiştim
    çok ender görünen bir ergenlik belirtisi olduğunu söylemişti doktor
    böyle bir durum da varmış hiç fikrim yoktu
    (felis, 11.04.2006 21:42)
  13. iki haftadır alt ve üst çenelerimin birleştiği yerde durup beni bir türlü rahat bırakmayan her yediğimi haram kıldıran daha önce de çok çektiren ağız içi yarası.

edit: iki hafta sonunda geçmeyince korkarak diş hekimine gittiğim hastalık. meğersem aft değilmiş bendeki meret; üstteki yirmilik dişim aşağıdaki eti yarmış ondan olmuş bu yara. bu arada afta en iyi gelen şeylerden biri de isveç şurubudur isteyen denesin.
    (seekter, 12.01.2007 20:51 ~ 17.01.2007 19:17)
  14. çok sık (her ay en az 2 tane) çıkıyorsa behçet hastalıgının bulgusu olabilecek agız içi ülseratif lezyonlardır.
    (mulenbu, 12.01.2007 20:54 ~ 23:32)
  15. amına koduğumun hastalığıdır.stresten oluşabildiği de tecrübeyle sabitlenmiştir.insan çaresizlikten türlü yöntemler dener geçirmek için.ağızda oluştuğundan mütevellit ağrısı hemen beyninize beyninize vurur.tekrar ediyorum, tıp literatüründeki en ibne hastalıklardan biri olması muhtemeldir.

(bkz: bir sinirle giri girmek)
    (sycrone one, 16.01.2007 13:10)
  16. önceleri oldukça fazla mağdur olduğum, fakat son zamanlarda
    *yediklerime dikkat ederek,
    *stresten uzak durarak,
    *vitamin almayı uzun süre ihmal etmeyerek,

kurtulmuş gözüktüğüm iğrenç ötesi rezil hastalık,

özellikle şahsi tespitlerim :

* cips ve kuruyemiş tüketiminin arttığı zamanlarda,
    * stresin hat safhaya vardığında,
    * herhangi bir hastalık durumunda,
    * vitaminsiz kalındığında

aft'ın oluşma riskini oldukça artırmaktadır.

bu lanet hastalık
    * konuşmanızı, su içmenizi, yemek yemenizi velhasıl kelam ağzınızla yaptığınız bütün işleri bir işkenceye çevirerek hayatı zindan etmektedir, acısı tarif edilemez yaşanır.
    (fx, 16.01.2007 13:44)
  17. bağışıklık sistemindeki zayıflıktan kaynaklanan, ağız içindeki açık yara. ciddiye alınıp tedavi edilmezse daha da büyür. adamı perişan eder. bir de maalesef daha önemli(!) hastalıkların habercisi olabilir.
    (demilan, 03.03.2007 13:37)
  18. aftöz stomatit. asitli yiyecek ve içecekler iyileşmesini geçiktirir.
    (demiurge, 18.03.2007 00:22)
  19. insana dayanılmaz acılar tattıran, hayatı zehir eden, güne hiç uyanmamak isteği yaratan, allah'ın belası bir hastalık (tı). en azından benim için.

denemediğim ilaç kalmadı, hiçbirinden tatmin edici bir sonuç alamadım. ta ki limon ve tuz karışımını, gargara tekniği ile kullanana dek. bu doğal ilacın tek olumsuz yanı; tatbiki sırasında insanı ordan oraya hoplatıp, zıplatmasını takriben bir duygu seli yaşatmasıdır. göz yaşları sel olur akar... aşağı yukarı 2 dakika kadar sürer. ardından kızgın kumlardan serin sulara atlarsınız ve o andan sonra, en az 10 saat, ağzınızdaki yara aklınıza dahi gelmez.

bu yöntem ile yaranın iyileşme süresine ait kesin sonuçları henüz elde edebilmiş olmamakla birlikte, çok da beklemeyeceğimi(zi) ümit ediyorum.

edit: 4. günün şafağında herşey eski haline döndü*...
    (paşa mou, 16.04.2007 23:26 ~ 27.04.2007 20:20)
  20. şu an ağzımda kendine yer etmiş ,yayıldıkça yayılan gece kondu misali şey.akşama bişeyiniz yoktur sabah kalktığınızda ağzınızda kalem ucu çapında bir delik bulursunuz ,sonra kalemin çapı artar; 0.5, 0.7 derken tahta markörü kadar olur , bu konuda ki şahsi rekorumu da bugün itibariyle kırıyorum (1cm).tahmin edeceğiniz gibi ağrının şiddeti de yaranın çapıyla doğru orantılıdır.
    sanırım tıbbi yardım almanın zamanı gelmiştir...
    (transalp, 01.05.2007 02:52)
  21. dudağınızın içinde oluştuğu takdirde hastalığınızın adını bile söyletmeyen bakteriyel koloni.
    (strangelove, 21.06.2007 00:13)
  22. uzun süreli uykusuzluktan sonra da çıkar.
    tuzlu su gayet iyi bir tedavi yöntemidir.
    (neotrex, 30.06.2007 00:44)
  23. major, minor ve herpetiform olmak üzere üç tipi bulunan, behçet hastalığının bir bulgusu olabilmesinin yanısıra demir, vitamin ve element eksiklikleri sonucu da ortaya çıkabilen, bazı dahili hastalıkların özellikle de sindirim sistemi hastalıklarının bir uzantısı olabilen ağız veya bazen genital bölgede görülen küçük ülserlerdir. tüm bunların yanısıra ağızda görülmesinin en sık nedeni bozuk ağız hijyenidir. ayrıca ailevi olabilir ve stres de tetikleyebilir. kısacası sık oluşan kişilerin önemsemeleri ve bir dermatoloğa başvurmaları gerekmektedir.
    (melek, 30.06.2007 01:02)
  24. size yemek yedirtmeyen işkence ötesi ağızda çıkan yara.çıkmaya başladığı anda uygulanan birtakım ilaçlarla büyümeden geçen işkence.domates,havuç ve baharatlı şeylerin ağızdaki tabakanın zedelenmesi durumunda ağızda oluşturduğu ön görülmektedir.stres ve bazı mide rahatsızlıklarıyla birlikte vitamin eksikliğide sebebiyet verebilir.

acılar içinde gelen edit:girimi gördüde gıcıklığınamı çıktılar,hemde 3 tane birden.ölümlerden ölüm beğeniyorum.bu kadar küçük bişey nasıl bu kadar can yakar yarabbim !
    (cursedsw, 24.08.2007 23:04 ~ 01.09.2007 17:07)
  25. aman ben dokunmayayım bırakayım kendi kendine geçsin diye beklerseniz, çok beklemenizi gerektiren yaralar. bir kere aft ile tam bir inat içine girip, 2 hafta boyunca hiç bir ilaç kullanmadım ve sonunda galip tabi ki aft oldu. ama bu sırada gelişimlerini çok güzel izledim. ilk gün iğne ucu kadar kendini belli ediyor, etrafı koyu kırmızı ve hafiften can yakmaya başlıyor. 1 hafta boyunca sürekli kendini geliştirerek büyüyor da büyüyor. 2. haftada ise sabit olarak kalıyor ama canınızı iyice acıtmaya başlıyor. kesin çözüm olararak karadut şurubunu önerebilirim. bir kere sürün ertesi güne afttan hiç bir eser kalmaz. ayrıca tadı da pek güzeldir karadut şurubunun. buzdolabında saklarsanız senelerce bozulmaz.
    (premature bebek, 11.10.2007 14:59)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil