belki ilginizi çeker
  1. · aegia physx
  2. · aegis
gündem
  1. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  2. · google wave
  3. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  4. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  5. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  6. · cehennemin girişinde yazan söz
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · eski sevgiliyle yeniden çıkmaya başlamak
  9. · irfan bey

aegia  

1. oyunlar için fizik modellemesi yazılımıdır. henüz destekleyen pek fazla oyun olmadığından kart satışları beklediği şekilde olmamıştır.

türk yapımı ilk adam gibi oyun olma yolunda emin adımlarla ilerleyen hükümran senfoni de aegia ile anlaşmış bulunmakta ve oyununda bu fizik motorunu kullanacak.

ancak çift ve dört çekirdekli işlemcilerin gelişi ve nvidia ve ati'nin fiziksel işlemleri hesaplayacak işlemcileri kartlarına ekleme projeleri düşünülünce pek uzun ömürlü olmadığını düşündüğüm motodur. zira ne ps3'de ne de xbox 360'ta böyle bir kart var ancak fizik modelleme güçleri ortada.

bekleyip göreceğiz.
    (eglaia, 19.03.2007 01:28)
  2. (zeus, 19.03.2007 01:40)
  3. nvidi'nın satın aldığı ve son çıkan kartlarında standart olarak gelen özelliktir. nvidia'nın aegia'yı satın alacağı haberi ilk çıktığında açıkçası ati'nin vereceği cevabı merakla beklemiştim. çünkü, oyunlardaki fizik yükünün ayrı bir birimde işlenmesi fikri kulağa oldukça hoş geliyordur. zamanla ati'den hiçbir atak göremeyince yılların ati kullanıcısı ben dahi bir çok oyunsever nvidia'ya geçmeyi planlamıştı. bu sebeple olayı somut haliyle görebilmek için mirror's edge'nin çıkışı önemliydi. fakat beklenen olmadı oyunun aegia destekli bir geforce ile oynamakla benim emektar x1950 pro'da oynamak arasında o kadar büyütülecek bir fark yok. zaten oyun çıkmadan önceki videolarda bunu destekler nitelikte. ati ile yola devam.
    (radeon, 25.01.2009 13:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil