telegol programında yorumculuk yapan,ne dediği belli olmayan cahil ,cühelaaaa...
son telegol programında ahmet çakar'ın eksikliğini hissettirmemek için onun gibi komplo teorileri üretmeye çalışan şahsiyet..
-şimdi bakıyoruz..konyasporun haftaya fener maçı var..fener bu maçı kazanırsa belki şampiyonluğa gidecek..şimdi dönelim bu haftaya..konyasporun en önemli iki oyuncusu zafer ve altan sarı kart görerek cezalı oluyorlar..maçın hakemi de bülent uzun dikkatinizi çekerim..şimdi ben birşey istiyorum..altan ve zafer bağlansınlar anlatsınlar nasıl kart gördüklerini...
(bkz.
7 mart 2004 telegol programı)
(ameen, 08.03.2004 11:59)
telegol programını seyretmemek için yeterli bir neden.
daumun 2.kez beşiktaşın başına gelmesi tartışılırken "peki ya koko?ya koko?" demiş yüce insan.telegol daha iyisini bulamazdı.
pazar günü yayınlanan telegol'de, anelka'nın konyaspor'a elle attığı golle ilgili olarak, "anelka bence golün faul olduğunu söylemeliydi, çünkü onun adı bilal yani müslüman. üstelik bunu konya gibi bir şehirde yapıyor" diyerek haftanın yorumu(!)nu yapan organik madde.
(mitya, 04.10.2005 19:31 ~ 03.12.2008 01:57)
suratının sevimsiz bir sincap suratına benzediğini düşündüğüm telegol lisanslı yorumcularımızdan biri. her programda mutlaka "evet saat gecenin bi yarısı oldu halen beşiktaşa gelemedik" şeklinde, gayet bozuk türkçesiyle, otomatiğe bağlamış bir şekilde trip atabilir bu kişi.
(ninca, 04.10.2005 20:55 ~ 20.12.2008 16:41)
ahmet çakar saldırıya uğradıktan sonraki telegol programında şov için ahmet çakar ın oturduğu sandalyeyi öptüğünü öğrendiğim şahsiyet.hayatımda yaptığım en büyük hatalardan biridir bu programı kaçırmak.
sabricim,serhatçım,ziya abicim diyen gökmen özdenak'ın asla ismiyle hitap etmedi ve genelde ''oğlum,aslanım''tarzında hitap ettiği spor yazarı.
mükemmel yorumları neticesinde ziya şengülünde sabır taşını çatlatan eşsiz yorumcu diyalogları şöyledir:
z.ş:söyle önce sen neden benim konuşmama tahammül edemiyorsun
a.a:ediyorum abi
z.ş:ne ediyorsun be!!
a.a:gökmen abiyle ikiniz birbirinize çok benziyorsunuz ben onu söylüyorum abi..
z.ş:ne benzemesi?
a.a:türk futbolunu galatasaray ve fenerbahçe bu hale getirdi beşiktaş ve süleyman abi(süleyman seba)çok büyük katkılarda bulundu.
z.ş:ne abisi o senin abin değil o heykeli dikilecek adamdır
a.a:bende onu diyorum abi,süleyman abi işte
z.ş:ne abisi oğlum hala abi diyor..başka şeyler konuşuyorsun ne söylüyorsun nerelere girdin.bak güzel kardeşim ben hayatım boyunca ne beşiktaş ne trabzon ne de galatasaraya karışmam sen gidiyorsun gökmenle beni birbirimize benzetiyosun
a.a:hayır abi ben tartıştığınız konuyu benzettim
z.ş:oğlum konunun benzemesi değil hakemler diyosun anlat o zaman hakemleri?
a.a:evet abi öyle değil mi hakemler sizi kollamıyor mu?
z.ş:yaa bi dakka be paşam beee
a.a:evet abi konya maçında kolluyor rize'de kolluyor,kayseri'de kolluyor
z.ş:off!! abi sıkıldım ben bundan yeter artık!!
hiçbir şeyden çekmedi dünyada
ziya şengülden çektiği kadar
(bkz:
kitabe i seng i mezar)
ilerde prens adnan a benzemesini tüm kalbimizle ümit ettiğimiz büyük düşünür.
(bkz:
prens adnan)
trübünlerde edilen küfürü önlemek için cuma namazlarından sonra hocaların vaaz vermesini söyleyecek kadar uçan telegol'ün kahkaha bombası,telegol izleme sebebi.
ziya şengülle beraber pazar akşamları
edi ve büdüyü büyük bir başarıyla canladıran zat.
19 mart 2006 galatasaray erciyesspor maçı'nda erciyessporlu devran'ın çizgi üzerinde topa elle dokunmasına çarpma ve penaltı değil demesinden sonra şu diyalogların oluşmasına sebep olan müthiş insan,eşsiz kişilik.
z.ş:ya arkadaşlar biz burda kaç dakikadır bu pozisyonu tartışıyoruz?
s.u:6 dakika
z.ş:arkadaş ben bu adamla 2 senedir didişiyorum
s.u:adnan seni zaga'ya havale ediyoruz..
genellikle kendisinden salak diye bahsedilen ve her programda "şimdi ziya abi, beşiktaş üstüne oyunlar oynanıyoo" diyen spor yazarımsısı
bugün itibariyle
telegol programından ayrıldığı haberiyle yıkıldığım futbol yorumcusu (komplo teorisyeni). bu ayrılıkla telegol ün büyük kan kaybedeceği kesindir ama ziya şengül artık rahat bir nefes alabilecektir. gazetedeki haberde adnan aybabanın trt1 de bir programa başlayacağı yazıyordu ama o adamın yeri telegoldü bence...
çocuk gibi sürekli azarlanan futbol yorumcusu
pozisyonla ilgili fikri soruldugunda, "ormanlari korumaliyiz" şeklinde cevap veren birisi.
ayar manyağı,telegol'ün şamar oğlanı olan spor yazarı.
edit:üç bir yandan ayar yiyebilen bir insandır.
(bkz:
http://www.youtube.com/...)
edit 2:ayrıca kendisi meydan larousse'a giren ilk türk(müş).
(bkz:
http://www.youtube.com/...)
(absent, 28.08.2006 16:17 ~ 16:48)
hararetli bir futbol muhabbetinin ortasında, toplumsal meselelere ya da güncel çeşitli konulara dalabilen büyük düşünür. 16 ekim 2006 tarihli telegol programında geçen bir dialog:
sabri ugan: az sonra cem papila, kendisinin neden fifa listesinden çıkarıldığı ve hakem atamaları üzerine şok açıklamalarda bulunacak, ama bundan önce zico nun röportajının....
adnan aybaba: ama sabricim, duralım orda, biraz da fransa nın iki yüzlülüğünden bahsedelim. o fransa var ya o fransa........ (fransa nın cezayirde yaptığı zulmden bahsediyor)..... gerekli tepkiyi gösterelim, her türlü (!) tepkiyi gösterelim! bak ziya abi, ürünlerinin arkasındaki barkodlar var ya, eğer onlar 31 32 ya da 33 le başlıosa alma onları, onlar fransız malı. (ziya abinin suratını göremedik ne yazık ki bu sırada)
sabri ugan: senin yorumlarını saygıyla dinledim, elbet seyircilerimiz senin konuşmalarından gerekli dersleri (!) çıkartmışlardır ama şimdi izninle zico nun röportajının ikinci kısmına dönmek istiyorum
allah adnan aybaba yı başımızdan eksik etmesin...
uğruna besteler yapılan yorumcumsu..
sol kolunu sağ dirseğinin altına katlayıp , sağ avucunu bir dilenci edasıyla açıp konuşan insan. diğer program insanları "ulan şu adnan bi konuşsa da ayar versek" şeklinde bekler dururlar.
bugünkü programda da yarmış geçirmiş saçma sapan insandır. şöyleki fenerbahçe kalecisi volkan'ın başarısızlığını jöle kullanmasına bağlamıştır ve buna ek olarak programa bir kutu jöle getirip bir güzel saçlarına sürmüştür. jöle kullanan futbolcu başarılı olamaz atasözünü etmiştir.sen çok yaşa adnan aybaba...
bu gece ki programda bence gerçekten doğru söyleyen,ama sadece gidiş yolu yanlış olduğundan taşak malzemesi yapılmış insan.gökmene söyledikleriyle de yüreğimi ferahlatmış,duygularıma tercüman olmuştur.saolasın adnan baba!