gündem
  1. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  2. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  5. · prison brake
  6. · darwin i bitiren balık
  7. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  8. · ip
  9. · itü sözlük

adlclick php  

1. uktecinin notu*: "gxix doldursun. adam itüsözlük üzerine yüksek lisans tezi hazırlıyo. ehüeüeüehehe"

programlama dilleri üzerine olan bilgim had safhada sınırlı olduğu için kullanıcı gözüyle yazıyorum:

son zamanlarda aslında adlog.php şeklinde dikkatimi çeken bu sayfa sözlüğün reklam endüstrisinin temelini oluşturur. sağ tarafta "adana çık aradan" yazısına tıklayarak kapattığımız ama goster.php'nin her değişmesinde yeniden canlanan reklamların müsebbibi bu sayfadır.

teknik detayına giremeyeceğim için tümevarım yaparak açıklamak istiyorum:

fevkalade bir tarayıcımız var: firefox.
    bu fevkalade tarayıcının fevkalade bir de eklentisi var: adblock.

adblock'u kurduğumuzda sayfanın herhangi bir kısmını sağ tıklayıp "görmek istemiyorum ulan" seçeneği seçildiğinde (flash'lı reklam olur, aha böyle adlclick.php olur, resim olur, komple frame olur, olur da olur) bir daha o kısmı görmezsiniz.

düşük ram'iyle basit bir sörf esnasında bile kasım kasım kasılan bilgisayarlarda "adana çık aradan"ın yetmediği durumlarda bu yönteme başvurulmalı, sağ tarafta arz-ı endam gösteren bu illet reklamlardan bu şekilde kurtulunmalıdır.

yapılması gerekenler basit:

ta en yukarıdan "tools > adblock > list all blockable elements" diyoruz (veya kısaca ctrl+shift+a) ve karşımıza çıkan küçük pencerenin yazı yazılabilen kısmına şunları yazıyoruz:

1. http://www.itusozluk.com/...
    2. http://pagead2.*

1. seçenek ile adlog.php'yi,
    2. seçenek ile ise net bir şekilde reklamı engeller.
    (gxix, 28.10.2007 23:46 ~ 14.07.2008 13:45)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil