adanalıysanız başka bi şehre gittiğinizde karşınıza çok çıkar bu adanalı sıfatı, tabiri caizse yapışır kalır üstünüze.
adanalıysanız evden dönüşte şalgam getirmeniz için yalvaran çok olur.
adanalıysanız insanların sıcak dedikleri havalara ağustos ta adana ya bekleriz deyip gülersiniz
adanalıysanız bazı insanların adana yı adliyeden ibaret sanmasına sinirlenirsiniz
adanalıysanız gençler için dışarı çıkmak demenin gazipaşa ya gitmek demek olduğunu bilirsiniz
adanalıysanız ve hayatınızda hiç adana kebap yemediyseniz insanların şaşkın bakışlarına hazır olmalısınız
(bkz: bende mi bi yanlış var anlamadım ki)
acı yiyememenizin acı bir şekilde ilişkilendirildiği memleket. bir de adanalı olduğunuz için yanarsınız ki hiç bir acı sizi acı yiyememek kadar yakmaz.
bu insanların tutkusu müzik ve futboldur. bir tane adanalı görmedim şu ana kadar ikisinden birinin ilgi alanı olmadığı. kafa insanlardır, sevilesidirler.
başrollerini oktay kaynarca,mehmet akif alakurt ve selin demiratar'ın paylaştığı bu ay içerisinde atv'de başlayacak olan dizi. dizi tanıtımından anlaşılacağı üzere bi mafya liderini var *,sonra onun düşmanı adanalı * var ve onun da belalısı,sevgilisi * var.bu üçgeni kurup nasıl bir dizi çıkacak bekliyoruz.
tanıtımlarından gördüğüm kadarıyla oktay kaynarca'nın adana değil de bambaşka bir yerin şivesiyle konuştuğu dizi. milyarlar harcıyorsunuz bir dizi yapıyorsunuz, adını da "adanalı" koyuyorsunuz ama adana'dan haberiniz yok. noolur şöyle bikaç gününüzü dörtyol civarında geçirseniz de buranın insanları nasıl konuşuyo bi görseniz.. valla çok zor değil. yarım yamalak iş yapıyorsunuz, sonra da niye zilyon dizi yapılıyor da içlerinden sadece bikaç tanesi tutuyor diye söyleniyorsunuz.
edit: unutmuşum, işte bu özensizliği yüzünden oktay kaynarca da hiçbir zaman büyük oyucu olamayacak; bir istisnası hariç* daima tutmayan dizilerin başrol oyuncusu olarak kalacaktır.
uçaktakiler yolcuğun tadını çıkarmaya başlamıştı..kemerini çözüp arkasına yaslanan yaşlı bir kadın,kendisini elindeki dergisini okumaya vermiş olan bir iş adamı ve yanındaki sırada oturan güzel kadının küçük çocuğuyla şakalaşan çok özel yeteneklerle donatılmış, birçok üstün başarı ödüllerinin sahibi komiserimiz.
aniden yolculardan biri ayağa kalkar ,önündeki hostesi sertçe iter ve ürkütücü bir sesle bağırır.''kimse kıpırdamasın elimdeki çantada bomba var!''olağanüstü yeteneklere sahip olan komserimiz acı bir gülümsemeyle arkasına yaslanır ve '' hey allahım sayarak mı gönderiyosun bunları bana'' der.. aklından binbir düşünce geçerken ve geçmişini film şeridi gibi gözünün önünde izlerken kalkıp müdahele etmeyi düşünür.fakat ustası ve amiri olan başkomiserin sözcükleri beynini delmektedir''oğlum adanalı..bir olay olunca sakın müdahele etme ekip çağır. bu pervasız müdahelelerin beni korkutuyor.'''
komiserimiz nihayetinde dayanamaz ayağa kalkar korkusuzca elinde bomba taşıyan teröristin üzerine gider ve sanki ''biz adanalıyıh hemşerim '' der gibi yurtdışında katıldığı kurslar sayesinde öğrendiği teknikle o müthiş benzersiz osmanlı kafasını teröristin burnuna geçiriverir .terörist boylu boyunca yere uzanırken komiserimiz omuzlarını şöyle bir dikleştirip etrafına küçümseyici bir bakış fırlatır.
bombayı etkisiz hale getirmesi gerekmektedir. yere düşmüş olan çantanın yanına eğilir.ve adanalı olmanın verdiği müthiş gurur ve pervasızlıkla hediye paketini açmaya çalışan küçük bir çocuk gibi çantayı açar.
hayatımda bu kadar kolpa dizi görmedim.memoli bunun yanında oscar alır. bir de "istanbul böyle kapışma görmedi" diye slogan atmışlar, kolpalığın son raddesi. bari memleketimin ismini kullanmasalardı...
senaristinin ellerinden öpmek istediğim dizi. öyle ki içinde yunan turistlerin bulunduğu kaçırılan tur otobüsünde çatır çatır yunanca konuşan oktay kaynarca'ya aynı bölümün sonunda yunan avukatın söylediklerini türkçe'ye çevirmesi için bir tercüman ayarlattırmışlardır. avukat konuştukça adanalı da tercümana "ne diyo?" diye sormaktadır utanmadan. bravo.
düvelde yaratılmışlardan biri bu diziyi izliyorsa bilin ki sebebi: biz humanların serenay sarıkaya şeklinde isimlendirdiği, törkiş yumurtası sarısı kıvamlı hatun kişisidir.
eğlenceli bir komedi macera dizisi olmaya çalışan yeni yapım. oktay kaynarca baya götürüyor diziyi. replikler şive falan baya iyi de insan hiç mi dikkat etmez ayrıntılara... nerdeyse her sahnede bir mallık göze çarpmıyor değil. hadi herşeyi geçtim o yaşta çıtır hatundan emniyet amiri olmaz. olsa zaten ortada emniyet diye bi kavram kalmaz.
bir dizinin ismi adanalı oluyorsa o dizi adana' da çekilmelidir bence. hadi istanbul' da çekildi oktay kaynarca gibi sarışın mavi gözlü adanalı mı olur ya? mehmet akif alakurt kara kaş, kara göz tam adanalı tipinde. anlayamadım, hiç adanaya gelip ne şiveye ne insanlara bi bakmamışlar sanırım. şöyle bir izleyince hırsız polis dizisine benzer roller değişmiş bir dizi gibi duruyor. bi de bu diziyi ne zaman ortasından bi yerden yakalasam sanki her seferinde mehmet akif alakurt ve çetesi ağır çekimde "fark var..benimle senin aranda kocaman bi fark var" sözleri eşliğinde salınıyorlar. selin demiratar' ın amir olması ise ayrı bi mevzu. bu kız bu yaşta amir olduğuna göre 10 yaşında polisti galiba, bilemiyorum.
atvnin yeni sezon dizisi, kolpa olduğu sadece şurdan anlaşılabilicek dizi
daha ilk bölüm yakışıklı delikanlı bizim güzel kıza çarpar birbirleriyle yakından uzaktan alakası olmayan iki insan tanıştıktan sadece 3saniye sonra anladım herşey sensin fon müziği eşliğinde merhabalaşırlar.
(bkz: biraz klasik olun ya , by:hasan çiftçi (yemekteyiz))