görseller
adanalı 

belki ilginizi çeker
  1. · adanalı erkekler
  2. · tayfun güneyer
  3. · mehmet akif alakurt
  4. · orhan aydın
  5. · pınaaarrr yavrrrum kuzummmm lililililililili
  6. · maraz ali
  7. · biraz klasik olun ya by hasan çiftçi yemekteyiz
  8. · doktor
  9. · selin demiratar
  10. · serenay sarıkaya
gündem
  1. · aşkın yedi seviyesi
  2. · geniş aile
  3. · annelerin yakışıklı anlayışı
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · kurban bayramı vahşeti
  6. · yaran diyaloglar
  7. · tanrıya sorulacak tek soru
  8. · annenin hoşlanılan kızı beğenmemesi
  9. · sözlükteki faşistler

adanalı  

sayfa  / 6
  1. memleketinin adana olduğunu anladığımız şahsiyet
    (hasnicktir, 29.04.2004 23:24)
  2. adanalıyık
    bici yerik
    şalgam içerik
    gündüz tarlada pamuk toplatırık
    gece yatakta karı hoplatırık.
    karpuzu kabuynan,
    karıyı donuynan yerik...
    (whisper, 28.03.2006 01:43 ~ 01:44)
  3. (bkz: adana)

(bkz: adanalı erkekler)
    (coyote, 28.03.2006 08:37)
  4. adanalıyık allahın adamıyık
    göte para vermeyik birbirimizi sikerik (bkz: ibnelik)
    biji yirik şalgam içerik
    acı yerik acı sikerik

kelimesi kelimesine bir adanalının ağzından duymuştum...
    (manticore, 14.07.2006 21:30)
  5. adanalıysanız başka bi şehre gittiğinizde karşınıza çok çıkar bu adanalı sıfatı, tabiri caizse yapışır kalır üstünüze.
    adanalıysanız evden dönüşte şalgam getirmeniz için yalvaran çok olur.
    adanalıysanız insanların sıcak dedikleri havalara ağustos ta adana ya bekleriz deyip gülersiniz
    adanalıysanız bazı insanların adana yı adliyeden ibaret sanmasına sinirlenirsiniz
    adanalıysanız gençler için dışarı çıkmak demenin gazipaşa ya gitmek demek olduğunu bilirsiniz
    adanalıysanız ve hayatınızda hiç adana kebap yemediyseniz insanların şaşkın bakışlarına hazır olmalısınız
    (bkz: bende mi bi yanlış var anlamadım ki)
    (mara despina, 31.05.2007 14:03 ~ 04.09.2007 03:31)
  6. acı yiyememenizin acı bir şekilde ilişkilendirildiği memleket. bir de adanalı olduğunuz için yanarsınız ki hiç bir acı sizi acı yiyememek kadar yakmaz.
    (rehberöğrenci, 03.06.2007 19:32)
  7. şudur: (bkz: @1625893)
    (gxix, 28.06.2007 18:44)
  8. ettiği küfürlerden nereli olduğunu rahatlıkla çıkarabilceğeniz insandır. müthiş sıfat tamlamaları yaratıp sizi hayran bırakabilir.
    (zekmece, 28.06.2007 19:34)
  9. bu insanların tutkusu müzik ve futboldur. bir tane adanalı görmedim şu ana kadar ikisinden birinin ilgi alanı olmadığı. kafa insanlardır, sevilesidirler.
    (charlienin dorduncu melegi, 22.08.2007 13:32)
  10. adanalıyık
    allahın adamıyık
    bici bici yerik
    şalgam içerik

virajda sollarik
    duzde basarik
    gündüzleri pamuk toplatırık
    geceleri garı hoplatırık
    yorgansız yatar, avratsız yatmayık

ucaga kafa atar
    trene celme takarık
    ceketımızı satar
    kaldırımda yatarık

karpuzu kabuğuyla yerik
    rakıyı adabıyla içerik

adanalıyık allahın adamıyık
    şalvarımızda var allahımız da
    o kaddar
    (serversirverme, 30.09.2007 13:42)
  11. oktay kaynarca'nın,başrolünü haksız bir şekilde fatih terim'den çaldığını düşündüğüm yeni tv dizisidir
    (bolero, 27.09.2008 23:09)
  12. başrollerini oktay kaynarca,mehmet akif alakurt ve selin demiratar'ın paylaştığı bu ay içerisinde atv'de başlayacak olan dizi. dizi tanıtımından anlaşılacağı üzere bi mafya liderini var *,sonra onun düşmanı adanalı * var ve onun da belalısı,sevgilisi * var.bu üçgeni kurup nasıl bir dizi çıkacak bekliyoruz.
    (jack nicholson, 02.10.2008 23:17)
  13. tanıtımlarından gördüğüm kadarıyla oktay kaynarca'nın adana değil de bambaşka bir yerin şivesiyle konuştuğu dizi. milyarlar harcıyorsunuz bir dizi yapıyorsunuz, adını da "adanalı" koyuyorsunuz ama adana'dan haberiniz yok. noolur şöyle bikaç gününüzü dörtyol civarında geçirseniz de buranın insanları nasıl konuşuyo bi görseniz.. valla çok zor değil. yarım yamalak iş yapıyorsunuz, sonra da niye zilyon dizi yapılıyor da içlerinden sadece bikaç tanesi tutuyor diye söyleniyorsunuz.

edit: unutmuşum, işte bu özensizliği yüzünden oktay kaynarca da hiçbir zaman büyük oyucu olamayacak; bir istisnası hariç* daima tutmayan dizilerin başrol oyuncusu olarak kalacaktır.
    (yilan tislak, 16.10.2008 10:33 ~ 17.10.2008 00:08)
  14. fragmanındaki 2 dialog ile 'acaba komedi dizisi mi' diye şahsımı düşündüren yakın gelecek atv dizisi;

(anladığım hanımefendi düşmüş, beyefendi yardım ediyor)
    - iyi misiniz hanfendi
    - ordan bakınca iyiymişim gibi görünüyor muyum beyefendi

bu kez beyefendi kafasına dayadığı silahla birini tehdit ediyor;
    - seni bir daha kızkardeşimin aldığı nefesin yanında görmeyeceğim

breh breh breh
    (jenesaispas, 20.10.2008 21:23)
  15. jean reno'un "wasabi " diye bir filmi vardı hani işte bu dizi de o filmin aynısı.

ben belaya bulaşmak istemiyorum bela beni buluyor,kendi işimi kendim görürüm,wasabi'de japon kadından gizli çocuk burda rus hatundan.....

sanırım tek farkı 94 dakika olan film ülkemizde reytingler tutarsa senelerce seyrettirecekleri gecelik eğlencelikler haline getirecek olmalarıdır.
    (solar eclipse, 08.11.2008 20:07)
  16. ---------spoiler----------

uçaktakiler yolcuğun tadını çıkarmaya başlamıştı..kemerini çözüp arkasına yaslanan yaşlı bir kadın,kendisini elindeki dergisini okumaya vermiş olan bir iş adamı ve yanındaki sırada oturan güzel kadının küçük çocuğuyla şakalaşan çok özel yeteneklerle donatılmış, birçok üstün başarı ödüllerinin sahibi komiserimiz.

aniden yolculardan biri ayağa kalkar ,önündeki hostesi sertçe iter ve ürkütücü bir sesle bağırır.''kimse kıpırdamasın elimdeki çantada bomba var!''olağanüstü yeteneklere sahip olan komserimiz acı bir gülümsemeyle arkasına yaslanır ve '' hey allahım sayarak mı gönderiyosun bunları bana'' der.. aklından binbir düşünce geçerken ve geçmişini film şeridi gibi gözünün önünde izlerken kalkıp müdahele etmeyi düşünür.fakat ustası ve amiri olan başkomiserin sözcükleri beynini delmektedir''oğlum adanalı..bir olay olunca sakın müdahele etme ekip çağır. bu pervasız müdahelelerin beni korkutuyor.'''

komiserimiz nihayetinde dayanamaz ayağa kalkar korkusuzca elinde bomba taşıyan teröristin üzerine gider ve sanki ''biz adanalıyıh hemşerim '' der gibi yurtdışında katıldığı kurslar sayesinde öğrendiği teknikle o müthiş benzersiz osmanlı kafasını teröristin burnuna geçiriverir .terörist boylu boyunca yere uzanırken komiserimiz omuzlarını şöyle bir dikleştirip etrafına küçümseyici bir bakış fırlatır.

bombayı etkisiz hale getirmesi gerekmektedir. yere düşmüş olan çantanın yanına eğilir.ve adanalı olmanın verdiği müthiş gurur ve pervasızlıkla hediye paketini açmaya çalışan küçük bir çocuk gibi çantayı açar.

---------spoiler----------
    (karamürselli deli hamdi, 08.11.2008 20:16)
  17. adanalı dediğin ''yapak,gidek,dövek,içek'' şeklinde konuşur.oktay kaynarca dersine iyi çalışmamış.urfa şivesi ile adanalı rolü kesmek olmamış.
    (albatros2424, 08.11.2008 20:48)
  18. (bkz: adana urfa sorunsalı)
    (cyan, 08.11.2008 20:57)
  19. başlar başlamaz sergilediği kolpalıklarla "ben tayfun güneyer ürünüyüm" diye bağıran dizi. oyunculukların mükemmel seviyede olması seyredilir kılabiliyor diziyi. selin demiratar'ın kasıntı tavırlarını hariç tutuyorum.
    (bu kadar yürekten çağırma beni, 09.11.2008 13:56)
  20. hayatımda bu kadar kolpa dizi görmedim.memoli bunun yanında oscar alır. bir de "istanbul böyle kapışma görmedi" diye slogan atmışlar, kolpalığın son raddesi. bari memleketimin ismini kullanmasalardı...
    (zedt, 14.11.2008 21:57)
  21. senaristinin ellerinden öpmek istediğim dizi. öyle ki içinde yunan turistlerin bulunduğu kaçırılan tur otobüsünde çatır çatır yunanca konuşan oktay kaynarca'ya aynı bölümün sonunda yunan avukatın söylediklerini türkçe'ye çevirmesi için bir tercüman ayarlattırmışlardır. avukat konuştukça adanalı da tercümana "ne diyo?" diye sormaktadır utanmadan. bravo.
    (maglor, 14.11.2008 22:06)
  22. düvelde yaratılmışlardan biri bu diziyi izliyorsa bilin ki sebebi: biz humanların serenay sarıkaya şeklinde isimlendirdiği, törkiş yumurtası sarısı kıvamlı hatun kişisidir.
    (ben yengenden boşancam, 15.11.2008 03:36)
  23. eğlenceli bir komedi macera dizisi olmaya çalışan yeni yapım. oktay kaynarca baya götürüyor diziyi. replikler şive falan baya iyi de insan hiç mi dikkat etmez ayrıntılara... nerdeyse her sahnede bir mallık göze çarpmıyor değil. hadi herşeyi geçtim o yaşta çıtır hatundan emniyet amiri olmaz. olsa zaten ortada emniyet diye bi kavram kalmaz.
    (orc, 18.11.2008 02:05)
  24. bir dizinin ismi adanalı oluyorsa o dizi adana' da çekilmelidir bence. hadi istanbul' da çekildi oktay kaynarca gibi sarışın mavi gözlü adanalı mı olur ya? mehmet akif alakurt kara kaş, kara göz tam adanalı tipinde. anlayamadım, hiç adanaya gelip ne şiveye ne insanlara bi bakmamışlar sanırım. şöyle bir izleyince hırsız polis dizisine benzer roller değişmiş bir dizi gibi duruyor. bi de bu diziyi ne zaman ortasından bi yerden yakalasam sanki her seferinde mehmet akif alakurt ve çetesi ağır çekimde "fark var..benimle senin aranda kocaman bi fark var" sözleri eşliğinde salınıyorlar. selin demiratar' ın amir olması ise ayrı bi mevzu. bu kız bu yaşta amir olduğuna göre 10 yaşında polisti galiba, bilemiyorum.
    (absinthe, 24.11.2008 17:48)
  25. atvnin yeni sezon dizisi, kolpa olduğu sadece şurdan anlaşılabilicek dizi
    daha ilk bölüm yakışıklı delikanlı bizim güzel kıza çarpar birbirleriyle yakından uzaktan alakası olmayan iki insan tanıştıktan sadece 3saniye sonra anladım herşey sensin fon müziği eşliğinde merhabalaşırlar.
    (bkz: biraz klasik olun ya , by:hasan çiftçi (yemekteyiz))
    (norcalchica, 24.11.2008 18:58)
 sayfa  / 6

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil